Second in Command

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Second in Command
Second in Command
DVD kapağı
YönetmenSimon Fellows
YapımcıBrad Krevoy
Donald Kushner
Pierre Spengler
YazarJonathan Bowers
David Corley
Jayson Rothwell
Hikâye (eser)Milt Bearden
Jonathan Bowers
David Corley
OyuncularJean-Claude Van Damme
Julie Cox
Alan McKenna
William Tapley
Raz Adoti
Velibor Topić
MüzikMark Sayfritz
Görüntü yönetmeniDouglas Milsome
StüdyoClubdeal
Castel Film Romania
MPCA
DağıtıcıSony Pictures Home Entertainment
Çıkış tarih(ler)i2 Mayıs 2006 (2006-05-02)
Süre92 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$12 milyon

İsyan (İngilizce özgün adıyla: Second in Command) Jean-Claude Van Damme'ın oynadığı ve Simon Fellows'un yönettiği 2006 Amerikan aksiyon filmidir. Film, 2 Mayıs 2006'da Amerika Birleşik Devletleri'nde doğrudan DVD'ye çıktı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD Donanması özel kuvvetlerinden Commander Sam Keenan (Jean-Claude Van Damme), ABD Büyükelçiliği'nde yeni güvenlik ataşesi olmak için Doğu Avrupa ülkesi Moldavya'ya gönderilir. Ülkeye geldiğinde, Moldavya'nın bir iç savaşın ortasında olduğunu öğrenir. Keenan, Büyükelçilikte ki Büyükelçi George Norland (Colin Stinton) ile görüşür. Son zamanlarda Moldavya'da, halkın oyuyla yeni seçilen başkan Yuri Amirev (Serban Celea) tarafından yönetilen yeni bir hükûmet kurulmuştur. Ancak Amirev, ülkenin demokratik bir cumhuriyet olarak yönetilmesini istemekte, ancak Anton Tavarov'un (Velibor Topić) komutasındaki komünist isyancılar, cumhurbaşkanlığı sarayında bir isyana neden olarak ülkenin kırılgan istikrarını tehdit eder. İsyancılar, Moldavya'nın eski vahşi komünist diktatörü Alexei Kirilov'a (Costel Lupea) sadıktır ve onun devlet başkanı olmasını desteklemektedirler.

Saray muhafızları, Amirev'in izni olmadan isyancılara ateş etmeye başladığında, isyancılar saraya girip Amirev'in kellesini ister. Keenan, Amirev'i ABD büyükelçiliğine getirmek için gönüllü olur. Ancak olaylar kritik zirveye ulaşır ve isyancılar ateş açar. Keenan, Amirev'i zar zor elçiliğe götürür, ancak mücadele henüz bitmemiştir.

Büyükelçi Norland, Tavarov'un adamlarından biri tarafından fırlatılan bir roketle öldürülür. Elçiliği savunmak için Keenan'da sadece 15 Deniz Piyadesi, CIA bürokratı Frank Gaines (William Tapley), sınırlı mühimmat ile Tavarov'un ordusunu Amerikan takviyesi gelene kadar uzak tutmaya çalışacaktır. Daha da kötüsü, Keenan'ın kız arkadaşı, muhabir Michelle Whitman (Julie Cox) isyancılara rehin düşmüştür. Tavarov'un adamları saldırı pozisyonu almasıyla Keenan ve Gaines arasında bir güç mücadelesi başlar; Yardım saatleri dışında rehineleri kurtarmak Keenan'a kalmıştır.

Sözde sadık General Borgov birlikleriyle elçiliğin önüne gelir fakat isyancıların yanında yer alır, ancak Keenan, Amerikan askeri takviyelerinin yardımıyla hayatta kalan personeli kurtarır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Tepki[değiştir | kaynağı değiştir]

Film listesinde 1.04 milyon $ ile 24. sırada yer aldı.[1] Film şu anda İnternet Film Veritabanı'nda ortalama 10 üzerinden 5 yıldız almıştır.[2] Rotten Tomatoes kullanıcılarının yüzde 40'ı filmi beğendi.[3]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Film seti, 7 Haziran ve 27 Temmuz 2005 tarihlerinde 50 gün içinde Romanya'nın Bükreş kentinde kuruldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Strowbridge, C. S. (13 Mayıs 2006). "Home market numbers bounce back". The Numbers. 14 Haziran 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011. 
  2. ^ "Second in Command (Video 2006)". Internet Movie Database. 1 Temmuz 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011. 
  3. ^ "Second in Command". Rotten Tomatoes. 14 Haziran 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]