Sebastián Marroquín

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sebastián Marroquín
DoğumJuan Pablo Escobar
1977 (46-47 yaşında)
Medellín, Kolombiya
MilliyetKolombiyalı
MeslekMimar, yazar
Ebeveyn(ler)Pablo Escobar (baba)
Maria Victoria Henao (anne)
AileManuela Escobar (kız kardeş)

Sebastián Marroquín, ya da doğum adıyla Juan Pablo Escobar (d. 1977; Medellín), Kolombiyalı mimar ve yazardır. Kolombiyalı ünlü uyuşturucu lordu Pablo Escobar'ın oğludur.[1]

Babasının Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Babasının ölümü hakkında yaptığı telefon konuşmasında defalarca babasının öldürülmediğini, Amerika'da hapis yatmaktansa intihar ettiğini dile getirdi.

Marroquín, üniversiteden mimarlık derecesi ile mezun oldu. Şimdi eşi ve oğluyla birlikte Buenos Aires, Palermo Soho'da yaşıyor ve mimar olarak çalışıyor. O zamandan beri babasının bazı kurbanlarıyla tanıştı.(Bkz. Babamın Günahları , 2009 belgeseli.)

Babamın Günahları (Sins of My Father)[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş yıldır yapım aşamasında olan Arjantinli bir film belgeseli olan Babamın Günahları (2009), "Marroquín'in büyük bir uyuşturucu baronu olduğu dönemde Kolombiya'yı terörize ettiği on yıl boyunca rahmetli babasının suikast emriyle öldürülmesini emrettiği kurbanların oğullarından özür dilemesini takip etti."[1] 24 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Film, uzlaşmayı ve nefreti sona erdirmeyi teşvik etti.[2] 14 Ocak 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Pablo Escobar: Babam[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğum adı olan Juan Pablo Escobar'ı kullanan Marroquín, Pablo Escobar: Babam (2014) adlı kitabı yazdı. [3] 28 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.[4] 14 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Marroquín Wikipedia İngilizce sayfası". 7 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2016.