Scarlet (şirket)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Scarlet Belgium NV
TipYan kuruluş
EndüstriTelekomünikasyon
Kuruluş1992 (Hollanda'da "Stipte" olarak)
Genel merkeziEvere, Brüksel
ÜrünSabit hat ve mobil telefon, internet, dijital televizyon
Web sitesiscarlet.be

Scarlet, Belçika'da İnternet servis sağlayıcısı ve sabit ve mobil telefon sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren bir telekomünikasyon şirketidir. Lüksemburg, Curaçao, Aruba ve Sint Maarten'de küçük operasyonları var.[kaynak belirtilmeli] Daha önce Hollanda'da aktifti.

Belgacom Group, Scarlet NA/SA'yı, rekabet kurumu onayından sonra 15 Şubat 2008'de satın aldığını duyurdu.[1] Belgacom, Scarlet'in sabit ve mobil telefon alanlarında temel ve düşük maliyetli ürünleri ile kendi ürünlerini tamamlamayı hedefliyor.

Hollanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Scarlet, 1992 yılında Hollanda'da bağımsız bir ISS ve telefon sağlayıcısı olarak kuruldu. 2008 yılında Belgacom Group tarafından satın alındı.[2] Haziran 2014'te bir yönetim satın alımından sonra Stipte (Hollandaca 'Dakik') olarak yeniden adlandırıldı.[3][4]

Belçika[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket 1997'den beri Belçika'da bağımsız bir ISS ve telefon sağlayıcısı olarak faaliyet göstermektedir. Scarlet, 2004'ün sonunda Tiscali'nin Belçika şubesini satın aldı.

Proximus TV donanımını kullanan IPTV[değiştir | kaynağı değiştir]

Scarlet, ana şirketi Proximus'un IPTV hizmetini kullanarak HD olarak da Televizyon hizmetleri sunmaktadır. Bu, tüketicilere yeni bir "Trio" paketi, yani İnternet, TV ve Sabit Telefon servislerinin tek çatı altında olduğu bir paket olarak sunuluyor.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Belgacom.com" (PDF). 7 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 7 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2020. 
  3. ^ "Scarlet wordt Stipte" [Scarlet becomes Stipte]. verandervanprovider.nl (Felemenkçe). 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2014. 
  4. ^ "Management buy-out en koerswijziging Scarlet" [Management buy-out and change of direction Scarlet] (Felemenkçe). Stipte. 30 Mayıs 2014. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]