Saturn S-Series

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Saturn S-Series
2000-2002 Saturn SL
Genel Bakış
ÜreticiAmerika Birleşik Devletleri Saturn Corporation
Üretim1990-2002
MontajSpring Hill, ABD
HalefiSaturn Ion
Gövde ve Şasi
SınıfOrta sınıf
DüzenÖnden motorlu, önden çekişli
PlatformGM Z platformu

Saturn S-Series, Saturn Corporation tarafından 1990-2002 yılları arasında üretilen bir orta sınıf modelidir. Araç, Saturn Corporation'un marka çapında "pazarlıksız" satış tekniğine öncülük etti.

Aracın sahip olduğu Z platformu tamamen Saturn Corporation'un kendi bünyesinde geliştirildi ve General Motors model serisinin geri kalanıyla çok az parça paylaşmaktaydı. 1980'lerde bazı Pontiac modellerinde kullanılmış olan bir uzay çerçevesi tasarımı uyguladı. Bu durum yan panellerin yük taşımadığı ve metal yerine plastikten yapılabileceği anlamına geliyordu. Bu polimer paneller, Saturn markasının üretimi durdurulmadan sadece birkaç yıl öncesine kadar Saturn için bir satış noktası olarak kalan göçüklere karşı dirençliydi.

S-Series,1990 sonbaharından 2002 model yılının sonuna kadar satıldı. Tüm otomobiller için 1996, 1997 ve 2000 yıllarında önemli tasarım güncellemeleri yapıldı. S-Series'in varlığının neredeyse her yılı, otomobilin mimarisinde bazı küçük değişiklikler getirse de, her model, ilgili üretim dönemi boyunca aynı temel gövde stilini korudu.

S-Series 2003 yılında yerini Ion'a bıraktı.