Santa's Little Helper

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Simpsonlar karakteri
Santa's Little Helper
CinsiyetiErkek
Türü: Tazı
Rengi: Turuncu
Akrabalarıkardeşi
yavruları
SeslendirenFrank Welker (1989-2002)
Dan Castellaneta (2002-Günümüz)
İlk görünüm
Simpsonlar"Simpsons Roasting on an Open Fire"

Santa's Little Helper, Amerikan animsayon dizisi Simpsonlar'da yer alan kurgusal bir köpektir. Simpson ailesinin evcil hayvanıdır ve türü tazıdır. 1989-2002 yılları arasında Frank Welker tarafından seslendirilirken 2002'den günümüze kadar Dan Castellaneta, karakteri seslendirmektedir.

Köpeğin adının "Santa's Little Helper" olarak seçilmesinin nedenini, yönetici yapımcı Al Jean, Homer Simpson'ın bir "kehanet"e ihtiyaç duyması olarak yorumladı.[1] Köpek ilk kez, "Simpsons Roasting on an Open Fire" bölümünde göründü.

Yavruları[değiştir | kaynağı değiştir]

"Two Dozen and One Greyhounds" bölümünde, She's The Fastest ile birlikte yirmi beş yavruya sahiptir. Yavrularının isimleri şöyledir: Over, Fido, Rex, Spot, Rover II, Fido II, Rex II, Cleo, Dave, Jay, Paul, Branford, Dave II, Jay II, Paul II, Branford II, Sleepy, Dopey, Grumpy, Donner, Blitzen, Grumpy II, King, Queenie, Prince ve The Puppy Formerly Known As Prince (Not 26 isim mevcuttur)[2] "Today I Am a Clown" bölümünde Dr. Hibbert'in kanişi Rosa Barks ile birlikte çiftleşir. Bu çiftleşmeden sonra en az 8 yavrusu doğdu ve bu yavrular, kasaba halkına verildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Joe Rhodes (21 Eylül 2000). "Flash! 24 Simpsons Stars Reveal Themselves". TV Guide. 
  2. ^ Richmond, Ray (1997). The Simpsons: A Complete Guide to our Favorite Family. Harper Collins Publishers. s. 171. ISBN 0-00-638898-1.