San Andreas Fayı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
San Andreas Fayı
San Andreas
YönetmenBrad Peyton
YapımcıBeau Flynn
Hiram Garcia
Tripp Vinson
YazarAllan Loeb
Carlton Cuse
Carey Hayes
Chad Hayes
Jeremy Passmore
Andre Fabrizio
Oyuncular
MüzikAndrew Lockington
Görüntü yönetmeniSteve Yedlin
StüdyoNew Line Cinema
Flynn Picture Company
Village Roadshow Pictures
RatPac-Dune Entertainment
DağıtıcıWarner Bros.
Çıkış tarih(ler)i5 Haziran 2015 (2015-06-05) (ABD)
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$110 milyon
Hasılat$474 milyon

San Andreas Fayı (İngilizce: San Andreas), Brad Peyton tarafından yönetilen, senaryosu Allan Loeb, Carlton Cuse, Carey Hayes ve Chad Hayes tarafından yazılan 2015 yapımı aksiyon macera türündeki 3 boyutlu bir ABD filmi. Başrollerinde Dwayne Johnson, Carla Gugino ve Alexandra Daddario yer almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Caltech sismolog Dr. Lawrence Hayes ( Giamatti ) ve meslektaşı Dr. Kim Park ( Lee ), Hoover Barajı'nda yakınlarda ve daha önce bilinmeyen bir fay kırıldığında yeni bir deprem tahmin modelini test ediyor ve barajı çöken 7.1 büyüklüğünde bir depremi tetikliyor ; Genç bir kızı kurtarma çabasının ortasında , ayağı çıkıntı yapan inşaat demiri tarafından delinmesi ve onu barajın yıkanmış bir bölümüne iğnelemesiyle Park öldürülür . Hayes, tüm San Andreas Fayı'nın değiştiğini ve yakında bir dizi büyük depreme neden olacağını ve fay hattı boyunca şehirleri potansiyel olarak yok edeceğini keşfeder . Nüfusu uyarmak için yarışmaya başlar.California , öğrencileri Alexi ( Utgoff ) ve Phoebe ( Neitling ) ve muhabir Serena Johnson ( Panjabi ) ile birlikte.

9.1 büyüklüğünde bir deprem Los Angeles ve San Francisco'yu harap ettiğinde , Los Angeles İtfaiye departmanında bir helikopter kurtarma pilotu olan Ray Gaines ( Johnson ), karısı Emma'dan ( Gugino ) boşanma sürecinde kendisini Los Angeles'taki bir gökdelenden kurtarırken bulur. Bu arada, kızları Blake ( Daddario ), şehre bir deprem vurduğunda, Emma'nın yeni erkek arkadaşı Daniel ( Gruffudd ) ile San Francisco'yu ziyaret ediyor , çöken otoparkın molozları onu Daniel'in arabasına sıkıştırıyor. Panikleyen Daniel, Blake'i korkak bir hareketle terk eder. Ben Taylor ( Johnstone-Burt), Daniel'in firmasında iş arayan bir İngiliz mühendis ve küçük kardeşi Ollie ( Parkinson ), Blake'i kurtarır ve Çin Mahallesi'ne ulaşarak başarılı bir şekilde yardım için ailesini ararlar .

Bir vites kutusu arızası uğrar kadar Ray ve Emma bir acil iniş yapmaya zorladığı Ray'in helikopterle San Francisco ulaşmaya çalışan alışveriş merkezi içinde Bakersfield . Yağma kaosunun ortasında Ray, yolculuğuna devam etmek için bir kamyon çalar. İkili, karayolu boyunca büyük bir yarık oluşturan ve her iki yönde de fayın algılanabilir uzunluğu boyunca uzanan San Andreas Fayı'ndan kısa bir süre önce, yolun kenarında parçalanmış bir çiftle karşılaşır. Ray ve Emma, kamyonu çiftin sahip olduğu bir uçakla değiştirir. Blake, Ben ve Ollie , Coit Tower'daki önceki buluşma noktalarını alevler içinde bulduktan sonra Nob Hill'e ulaşmaya çalışırken , Ray ve Emma paraşütle girmek zorunda kalıyorlar.AT&T Park , 9,6 büyüklüğünde bir depremin çarpmasından hemen önce, tarihte kaydedilen en büyük deprem haline geldi.

Deprem azalırken, şehrin büyük bir kısmını yok eden Ray ve Emma gruba ulaşmak için bir tekneye el koyarlar, ancak bir tsunaminin San Francisco Körfezi'ne yaklaştığını fark ederler . Küçük teknelerde hayatta kalan bir avuç dolusu kişinin yanı sıra, ikisi dalgayı tepeden tırnağa geçmeyi başarır ve dalgaya yakalanan bir konteyner gemisinden zar zor kaçınır . Gemi Golden Gate Köprüsü'nü ikiye ayırıyorDaniel dahil köprüdeki herkesi öldürür. Tsunami, harap olmuş şehri vurmaya devam ediyor, bu süreçte bir yolcu gemisini alabora ediyor ve binlercesini daha öldürüyor. Blake, Ben ve Ollie, Daniel'in nezaret ettiği, ancak hala dalgaya yakalanmış bir bina olan Geçit'e girerler. Bina çökmeye başladığında, Blake'i su altında hapsederken, Ray dalar, onu kurtarır ve CPR yapmaya başlar . Emma, tekneyi bir pencereden düşürür ve Ray, Blake'i yeniden canlandırırken dördünü çöken binadan çıkarır.

Hayatta kalanlar, körfezin diğer tarafındaki bir yardım kampında yeniden toplanır ve burada uzlaşan Ray ve Emma gelecekleri hakkında konuşur. Golden Gate Köprüsü kalıntıları üzerinde bir Amerikan bayrağı Unfolds, kurtarma araçları köktenci bir şekilde değiştirilmiş manzara üzerinde iner gibi şehir, kurtarma ve yeniden inşa edeceğini vererek umut San Francisco Bay Area bundan genişletti, San Jose için Santa Cruz , dönüm San Francisco Yarımadası bir ada haline.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]