Sakura-sō no Pet na Kanojo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sakura-sō no Pet na Kanojo
Sakura-sō no Pet na Kanojo logosu
さくら荘のペットな彼女
(Sakura-sō no Petto na Kanojo)
TürRomantik komedi[1]
Light novel
YazarHajime Kamoshida
ÇizerKēji Mizoguchi
YayımcıASCII Media Works
BaskıDengeki Bunko
DemografikSeinen
Yayın tarihi10 Ocak 20108 Mart 2014
Cilt sayısı13
Manga
YazarHajime Kamoshida
ÇizerHōki Kusano
YayımcıASCII Media Works
DergiDengeki G's Magazine
Dengeki G's Comic
DemografikSeinen
Yayın tarihiNisan 2011Temmuz 2015
Cilt sayısı8
Anime televizyon dizisi
YönetmenAtsuko Ishizuka
SenaristMari Okada
MüzikYuzo Hayashi
StüdyoJ.C.Staff
Lisans
KanalTokyo MX, MBS, TVA, tvk, Animax
Diğer kanallar
Yayın tarihi 9 Ekim 2012 26 Mart 2013
Bölüm sayısı24
Oyun
Saki Achiga-hen episode of Side-A Portable
GeliştiriciNetchubiyori
YayımcıASCII Media Works
TürGörsel roman
PlatformPlayStation Portable
PlayStation Vita
Çıkış tarihi14 Şubat 2013

Sakura-sō no Pet na Kanojo (Japoncaさくら荘のペットな彼女 Sakura-sō no Petto na Kanojo; "Sakura Yurdu'nun Evcil Hayvan Kızı"), Hajime Kamoshida tarafından yazılan bir light novel serisidir. Seri, Ocak 2010-Mart 2014 tarihleri arasında ASCII Media Works'ün Dengeki Bunko baskısı altında yayınlandı. Bir manga uyarlaması Nisan 2014-Temmuz 2015 tarihleri arasında ASCII Media Works'ün Dengeki G's Magazine ve Dengeki G's Comic dergilerinde 10 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Bir Drama CD 28 Haziran 2012 tarihinde yayınlanmıştır. J.C.Staff tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Ekim 2012-Mart 2013 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakura Yurdu Suimei Sanat Lisesi'ne (seride Suiko da denebilir) bağlı bir yurttur. Bu yurtta en ilginç ve en baş belası öğrenciler kalmaktadır. Normal yurttan kedi beslediği için kovulan Sorata Kanda Sakura Yurdu´na yerleşir. Yurttaki yaşamına yeni başlarken, kendi yaşamını hiç önemsemeyen dünya çapında ünlü ressam Mashiro Shiina yerleşir. Sorata Mashiro´yu kollamak zorunda bırakılır. Hikâye Sakura Yurdundaki yaşamı anlatır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakura Yurdu sakinleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sorata Kanda (神田 空太, Kanda Sorata?)
Seslendiricisi: Yoshitsugu Matsuoka
Sorata hikayede erkek baş rolündedir. Suiko Lisesinde ikinci sınıf (sonradan üçüncü sınıf), Sakura Yurdunda 101 numaralı odada kalan bir öğrencidir. Normal yurttan sokak kedisi beslediği için kovulmuştur. Sokaktaki kimsesiz kedileri bırakamayan Sorata, odasında 7 kedi beslemektedir. Sakura Yurdunda sanat alanında yetenekli öğrenci sayısı çok fazla olduğundan Sorata kendini yalnız ve sıradan hissetmektedir.
Chihiro, yurt sorumlusu öğretmen, Shiina Mashiro´nun bakımı için onu seçmiştir. Light Novel serisinde bölüm 8´den sonra Mashiro´ya karşı bir şeyler hissetmektedir. Sorata bilgisayar oyunu tasarımcısı olmaya karar vermektedir fakat tasarladığı oyun en popüler firma tarafından geri çevrilmektedir. Hikayenin önemli bir bölümü Sorata´nın kişiliği ve kendisini nasıl geliştirdiğiyle alakalıdır.
Mashiro Shiina (椎名 ましろ, Shiina Mashiro?)
Seslendiricisi: Ai Kayano
Mashiro hikayedeki kız baş rolündedir. 202 numaralı odada kalmaktadır ve okula ikinci yılında manga çizmeyi öğrenmek için gelmiştir. Sanat eserleri geniş kitleler tarafından takdir edilmesine rağmen, o çizmekten başka bir şey bilmemektedir ve yaşama isteği ve yeteneği ciddi anlamda zayıftır.
Bu ortamda Sorata Mashiroyu "evlat edinmek" zorunda kalmıştır ve hayatındaki en basit işleri bile Sorata yapmaktadır; iç çamaşırını giydirmek bile dahil. Okul notları tam anlamıyla felaket fakat görsel hafızası sayesinde telafi sınavında önceki sınavın cevaplarını ezberleyip sınıfını geçmektedir. Light Novel serisinin 3.bölümünde Mashiro Sorata hakkında derin hislere sahiptir ve onsuz yaşayamayacağını bile düşünmektedir. Mashiro mezun olduktan sonra Soratanın evinde kalmayı ve mangaka olmayı planlamaktadır.
Nanami Aoyama (青山 七海, Aoyama Nanami?)
Seslendirildi: Mariko Nakatsu
Nanami Soratanın sınıf arkadaşıdır,serinin ilerleyen bölümlerinde 203 numaralı odaya yerleşmiştir. Sorataya karşı sert davransa bile ona karşı duyguları vardır ve bunu kimseye söylememektedir. Evini animedeki karakter seslendiricisi (seiyuu) olmak için bırakmıştır ve kendi başına yaşamaya başlamıştır. Sakura Yurduna yerleşmiştir çünkü kirası çok ucuzdur ve part-time çalıştığı için fazla parası da yoktur.
Misaki Kamiigusa (上井草 美咲, Kamiigusa Misaki?)
Seslendirildi: Natsumi Takamori
Misaki 201 numaralı odada kalan bir 3.sınıf öğrencisidir (sonradan Suimei Üniversitesinin Sanat Bölümüne yerleşecektir). Kendisi dışa dönük ve iyimserdir. Sorata onu "uzaylı" olarak tanımlamaktadır. Notları ve çizimi gayet iyidir, fakat lise yönetimi onu Sakura Yurduna göndermiştir çünkü manga ve anime çizmeye gerektiğinden fazla süre ayırmaktadır. Animasyonda da başarılıdır ve başkalarından yardım almadan üstesinden gelebilir. Zaten çok önemli bir firmaya hayatının geri kalanında yetebilecek kadar para karşılığında animasyon satmıştır. Jine karşı hisleri vardır fakat Jin bunu farketmemekte hatta başka kızlarla randevulaşmaktadır. Bu durum Misakiyi üzmektedir. Light Novel serisinde 5.bölümden sonra çift olmuşlardır. 6.bölümde resmen evlenmişlerdir. Mezun olduktan sonra kendi kayıt şirketini kurmuştur.
Jin Mitaka (三鷹 仁, Mitaka Jin?)
Seslendirildi: Takahiro Sakurai
Jin 103 numaralı odada kalmaktadır ve 3.sınıf öğrencisidir. Misakinin çocukluk arkadaşıdır ve ona karşı hisleri vardır, fakat onun için iyi bir insan olmadığını düşünmektedir. Bu yüzden başka kızlarla randevulaşmayı bırakmıştır. Kendisi senarist olmak istemektedir, ve üniversite olarak Osaka Üniversitesini kendine hedef olarak belirlemiştir.
Ryūnosuke Akasaka (赤坂 龍之介, Akasaka Ryūnosuke?)
Seslendirildi: Yui Horie
Ryunosuke 102 numaralı odada kalmaktadır ve 2.sınıf öğrencisidir. Kendisi odasından çıkmaktan pek hoşlanmamaktadır, arkadaşlarıyla mesaj veya elektronik posta yoluyla iletişim kurmaktadır. Kendi iletişim ihtiyacını azaltmak istediğinden "Maid" (Hizmetçi) isimli yapay zekalı programı yazmıştır. Programlamada bayağı başarılıdır ve Sorataya çokça işe yarar tavsiye vermektedir. Hedefi Maid programı gerçek bir insan olarak yapmaktadır. Kızların kendisine dokunmasından hoşlanmamaktadır, bir seferinde Rita ona aşık olup öpmüştür, buna dayanamayıp bayılmıştır. En sevdiği yemek domatestir, hayatta en güvendiği şeyin domates olduğunu defalarca vurgulamıştır. Misaki ona "Dragon" (Ejderha) diye seslenmektedir.
Maid (メイド, Meido?)
Seslendirildi: Yui Horie
Maid Ryunosukenin yapay zekalı (AI) programıdır. Maid yüksek RAM ve işlemci gücü istemektedir, dolayısıyla Ryunosuke odasına sunucu kurmuştur.
Chihiro Sengoku (千石 千尋, Sengoku Chihiro?)
Seslendirildi: Megumi Toyoguchi
Chihiro Suiko Lisesi sanat öğretmenidir ve Sakura Yurdu görevlisidir. Mashironun kuzenidir bu yüzden onu Suikoya transfer ettirmiştir. Okula kaydolurken profesyonel bir sanatçı olmak istemiştir fakat bilinmeyen sebeplerden olamamıştır. Sadece alkol almak ve zengin koca bulmakla ilgilenmektedir.
Rita Ainsworth (リタ・エインワーズ, Rita Einwāzu?)
Seslendirildi: Ayako Kawasumi
Rita, Mashiro İngilterede yaşarken oda arkadaşı ve bakıcısıdır. Mashironun yeteneğini kıskanmış, onu başarısızlığa uğratmak için manga çizmeyi öğretmiştir fakat Mashiro mangada da başarılı olmuştur. Nanami Sakura Yurdundan ayrıldığı zaman yerleşmiştir.

Medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Light Novel (Hafif Roman)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sakurasou no Pet na Kanojo aslında bir light novel serisi olarak başlamıştır. Yazarı Hajime Kamoshida, çizeri Keji Mizoguchi´dir.ASCII Media Works isimli firma 10 Ocak 2010 ve 8 Mart 2014 tarihleri arasında 13 bölüm yayınlamıştır. Bunların onu ana hikâye üçü ise yan hikâyelerdir.[2][3][4][5]

Manga[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir manga serisi, 2011 yılının Nisan ayında başlamıştır. Çizeri Hoki Kusano, yayınlandığı dergi ise Dengeki G´s Magazine dergisidir. Manga serisi Mayıs 2014´te Dengeki G´s Magazine isimli dergiden alınıp, Dengeki G´s Comics dergisine verilmiştir.[6][7] İlk bağımsız yan hikâyesi 27 Ekim 2011´de,[8] 6 tanesi 27 Mart 2014 tarihinde basılmıştır.[9][10]

Anime[değiştir | kaynağı değiştir]

24 bölümlük bir anime serisi ise Tokyo MX kanalında 9 Ekim 2012 ile 26 Mart 2013 tarihleri arasında yayınlanmıştır. Yapımcısı J.C.Staff, yönetmeni ise Atsuko Ishizukadır.[11][12] Kuzey Amerikadaki Sentai Filmworks firması tarafından isim hakları alınmıştır.[13] Animedeki sonla mangadaki son aynı değildir.

İlgi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mainichi Shimbun gazetesi Nisan 2012 tarihinde light novel serisinin 850.000 kopyadan fazla sattığını duyurdu.[14]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Loveridge, Lynzee (4 Ekim 2012). "The Pet Girl of Sakurasou Anime's 2-Minute Promo Posted (Updated)". Anime News Network. 6 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2021. 
  2. ^ さくら荘のペットな彼女 [Sakura-sō no Pet na Kanojo] 19 Nisan 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  3. ^ さくら荘のペットな彼女5.5 [Sakura-sō no Pet na Kanojo 5.5] 6 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  4. ^ さくら荘のペットな彼女7.5 [Sakura-sō no Pet na Kanojo 7.5] 15 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  5. ^ さくら荘のペットな彼女10.5 [Sakura-sō no Pet na Kanojo 10.5] 13 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  6. ^ "電撃G'sコミックVol.1" [Dengeki G's Comic Vol. 1] (in Japanese).
  7. ^ "電撃G'sコミックVol.14" [Dengeki G's Comic Vol. 14] 19 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  8. ^ さくら荘のペットな彼女(1) [Sakura-sō no Pet na Kanojo (1)] 3 Kasım 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  9. ^ さくら荘のペットな彼女(6) [Sakura-sō no Pet na Kanojo (6)] 4 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  10. ^ 4コマ公式アンソロジー さくら荘のペットな彼女 [Official Yonkoma Anthology Sakura-sō no Pet na Kanojo] 2 Ekim 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  11. ^ スタッフ・キャスト [Staff / Cast] 17 Aralık 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  12. ^ 放送情報 [Broadcast Information]3 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).
  13. ^ "Sentai Filmworks Adds Ebiten, Sakurasou, Say I Love You Anime" 6 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  14. ^ さくら荘のペットな彼女: 人気ラノベがテレビアニメ化 ましろ役に茅野愛衣 [Sakura-sō no Pet na Kanojo: Popular Light Novel Gets Anime; Mashiro Played by Ai Kayano]21 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in Japanese).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]