SüngerBob KareŞort bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Stephen Hillenburg'un 2011 yılındaki bir resmidir. 1 Mayıs 1999'da başlayan SüngerBob KareŞort'un yaratıcısıdır.

SüngerBob KareŞort Nickelodeon için deniz biyoloğu ve animatör Stephen Hillenburg tarafından yaratılmış bir Amerikan animasyon televizyon dizisidir. Dizi kurgusal sualtı kenti Bikini Kasabası'nda yer almaktadır ve olaylar aşırı iyimser, diğer karakterlerin canını sıkan SüngerBob KareŞort'un maceraları ve çabalarıyla gelişmektedir. Fikirlerin çoğu Hillenburg'un 1980'lerin ortasında Gelgit Bölgesi başlıklı eğitici çizgi roman kökenlidir ve yayınlanmamıştır. O SüngerBob KareŞort'u 1996'da kendisinin önceden yönettiği başka bir Nickelodeon televizyon serisi olan Rocko's Modern Life'in iptal edilmesi üzerine televizyon dizisi halinde geliştirmeye başladı.[1][2]

1 Mayıs 1999'dan beri,[3] SüngerBob KareŞort'un 188 bölümü yayınlanmıştır ve dokuzuncu sezon 21 Temmuz 2012'de yayınlanmıştır.[4][5] Uzun metrajlı film olan SüngerBob KareŞort Filmi, 19 Kasım 2004'te sinemalarda yayınlandı ve dünya çapında 140 milyon ABD dolarından fazla hasılat yaptı.[6] Atlantis KareŞortis, David Bowie'nin konuk olduğu ve beşinci sezonun parçası olan bir televizyon filmidir.[7] 2009'da, Nickelodeon çizgi filmin onuncu yılını Square Roots: The Story of SpongeBob SquarePants ve Donmuş Sünger ile kutladı.[8][9] 2013'te, onuncu sezonun üretimde olduğu bildirildi ve 2014'te yayınlanması planlanıyordu, ama ertelendi.[10]

SüngerBob KareŞort bölümleri farklı ve çeşitli ödüllerde aday olarak gösterildi, bunların içinde 17 Annie Ödülleri (altı kazanma ile),[11] 17 Golden Reel Ödülleri (sekiz kazanma ile),[12] 15 Emmy Ödülleri (bir kazanma ile),[13] 13 Kids' Choice Ödülleri (12 kazanma ile),[14] ve dört BAFTA Children's Ödülleri (iki kazanma ile) bulunmaktadır.[15] Çeşitli derleme DVD'ler piyasaya sürülmüştür. Ek olarak, ilk sekiz sezonun DVD'si piyasaya sürülmüştür ve Ekim 2013 tarihi itibarıyla Bölge 1,2 ve 4 için kullanılabilirdir.[16][17][18]

Sezonlar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Kaynakça

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort çizgi filminin sezonları
Sezon Bölümler Yayın tarihi
İlk yayın Son yayın
1 20 1 Mayıs 1999 8 Nisan 2000
2 20 26 Ekim 2000 6 Eylül 2002
3 20 5 Ekim 2001 11 Ekim 2004
4 20 6 Mayıs 2005 24 Temmuz 2007
5 20 19 Şubat 2007 19 Temmuz 2009
6 26 3 Mart 2008 5 Temmuz 2010
7 26 19 Temmuz 2009 11 Haziran 2011
8 26 26 Mart 2011 6 Aralık 2012
9 26 21 Temmuz 2012 20 Şubat 2017
10 11 15 Ekim 2016 2 Aralık 2017
11 26 24 Haziran 2017 25 Kasım 2018
12 26 11 Kasım 2018 TBA

1. Sezon (1999—2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un birinci sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 20 bölüm (41 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir. Not: Bu cel animasyonun kullanıldığı tek sezondur.[19]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
1 "Eleman Aranıyor" Stephen Hillenburg, Derek Drymon & Tim Hill 1 Mayıs 1999[21]
"Resif Çöpleri"
"Ağaç Kubbesinde Çay" Peter Burns, Mr. Lawrence, Paul Tibbitt
2 "Köpük Tezgahı" Ennio Torresan, Erik Wiese, Stephen Hillenburg, Derek Drymon, Tim Hill 17 Temmuz 1999
"Yırtık Şort" Paul Tibbitt, Peter Burns
3 "Denizanası Avı" Steve Fonti, Chris Mitchell, Peter Burns & Tim Hill 31 Temmuz 1999
"Plankton!" Ennio Torresan, Erik Wiese & Mr. Lawrence
4 "Yaramaz Komşular" Sherm Cohen, Aaron Springer & Mr. Lawrence 7 Ağustos 1999
"Kaptanlık Sınavı" Ennio Torresan, Erik Wiese & Mr. Lawrence
5 "Paket Pizza Servisi" Sherm Cohen, Aaron Springer & Peter Burns 14 Ağustos 1999
"Sevgili Ananas Evim" Ennio Torresan Jr., Erik Wiese & Mr. Lawrence
6 "Deniz Kızı Adam ve Midye Oğlan" Paul Tibbitt, Mark O'Hare & Mr. Lawrence 21 Ağustos 1999
"Turşu" Steve Fonti, Chris Mitchell & Peter Burns
7 "Nöbetçi Öğrenci" Chuck Klein, Jay Lender & Mr. Lawrence 28 Ağustos 1999
"Denizanası Partisi" Ennio Torresan, Jr., Erik Wiese & Peter Burns
8 "Sandy'nin Roketi" Sherm Cohen, Aaron Springer & Peter Burns 4 Eylül 1999[22]
"Gıcırdayan Çizmeler" Steve Fonti, Chris Mitchell & Mr. Lawrence
9 "Doğaya Özlem" Paul Tibbitt, Mark O'Hare & Peter Burns 11 Eylül 1999
"Tersini Yap Günü" Chuck Klein, Jay Lender & Mr. Lawrence
10 "Kültür Şoku" Paul Tibbitt, Mark O'Hare & Mr. Lawrence 18 Eylül 1999
"Eğlence" Sherm Cohen, Aaron Springer & Peter Burns
11 "ŞişkinBob KaslıŞort" Ennio Torresan, Jr., Erik Wiese & Mr. Lawrence 25 Eylül 1999
"Squidward Sevimsiz Hayalet" Sherm Cohen, Aaron Springer & Peter Burns
12 "Dans Sorumlusu" Sherm Cohen, Aaron Springer & Peter Burns 2 Ekim 1999[22]
"Ayın Elemanı" Paul Tibbitt & Mr. Lawrence
13 "KorkakŞort" Paul Tibbitt & Peter Burns 28 Ekim 1999
"Ben De Gary Oldum" Steve Fonti, Chris Mitchell & Mr. Lawrence
14 "SB-129" Aaron Springer, Erik Wiese & Mr. Lawrence 31 Aralık 1999
"Karateciler" Aaron Springer, Erik Wiese, Merriwether Williams
15 "Uyku Zamanı" Paul Tibbitt, Ennio Torresan Jr. & Mr. Lawrence 17 Ocak 2000
"Hastalık"
16 "Sevgililer Günü" Chuck Klein, Jay Lender, Merriwether Williams 14 Şubat 2000
"Kağıt Parçası" Chuck Klein, Jay Lender & Mr. Lawrence
17 "Arrgh!" Sherm Cohen, Vincent Waller, Merriwether Williams 15 Mart 2000
"Kaya Kasabası" Paul Tibbitt, Ennio Torresan & David Fain
18 "Texas" Sherm Cohen, Vincent Waller & David Fain 22 Mart 2000
"Ufaklık Yürüyüşü" Aaron Springer, Erik Wiese & Mr. Lawrence
19 "1 Nisan" Aaron Springer, Erik Wiese, Merriwether Williams 1 Nisan 2000
"Neptün'ün Spatulası" Chuck Klein, Jay Lender & David Fain
20 "Olta İğneleri" Sherm Cohen, Vincent Waller, Merriwether Williams 8 Nisan 2000
"Deniz Kızı Adam ve Midye Oğlan 2" Chuck Klein, Jay Lender & Mr. Lawrence

2. Sezon (2000—02)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un ikinci sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 20 bölüm (39 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[23]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
21 "Bağcığın Çözülmüş" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 2 Kasım 2000
"Squidward'un İzin Günü"
22 "Bir Şey Kokuyor" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 26 Ekim 2000
"Yeni Patron" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence
23 "Pembe Kayıp Vaka" Jay Lender, William Reiss, Merriwether Williams 16 Kasım 2000
"Köpük Dost" Jay Lender, William Reiss, Mr. Lawrence
24 "Pasta İçin Ölmek" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 28 Aralık 2000
"Sahte Yengeç" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence
25 "Tırtıl" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 17 Şubat 2001
"Burger Çılgınlığı" Jay Lender, William Reiss & Mr. Lawrence
26 "Büyükannenin Öpücüğü" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 6 Mart 2001
"Squid Kasabası" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams
27 "Kış Uykusu Arefesi" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 5 Mayıs 2001
"Kaçak Hayatı" Jay Lender, William Reiss & Mr. Lawrence
28 "Noel'de Kim Geldi?" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 6 Aralık 2000
29 "Aptalların Yaşam Savaşı" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 5 Mart 2001
"Terk Ediliş" Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Merriwether Williams
30 "Bedava Binmek Yok" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Mr. Lawrence 7 Mart 2001
"Ben Sizin En Büyük Hayranınızım" Jay Lender, William Reiss & Mr. Lawrence
31 "Deniz Kızı Adam & Midye Oğlan 3" Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Merriwether Williams 27 Kasım 2000
"Sincap Esprileri"
32 "Baskı" Jay Lender, William Reiss & David Fain 8 Mart 2001
"Dumanı Tüten Fıstık" Paul Tibbitt, Walt Dohrn, Mr. Lawrence
33 "Mat Olmak" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 9 Mart 2001
"Gary'nin Banyo Saati" 26 Temmuz 2003
34 "Balık Kovası'na Hoş Geldiniz" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 21 Ocak 2002
"Kopya Yaratık" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams
35 "Sır Kutusu" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 7 Eylül 2001
"Bikini Bandosu" C. H. Greenblatt, Aaron Springer, Merriwether Williams
36 "Gece Vardiyası" Mr. Lawrence, Jay Lender, Den Pouvenmir 6 Eylül 2002
"Yengeç Aşkı" Mr. Lawrence, Jay Lender & William Reiss
37 "Sınıfta Torpil" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mr. Lawrence 30 Kasım 2001
"Aptalla Birlikteyim" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Mark O'Hare
38 "Küfürbaz" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Merriwether Williams 21 Eylül 2001
"Anonim Sanatçı" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare
39 "Denizanası Avcısı" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare 28 Eylül 2001
"Izgaracı Olimpiyatları" Jay Lender, Den Pouvenmir, Merriwether Williams
40 "Squidward Grevde" Walt Dohrn, Paul Tibbitt, Mark O'Hare 12 Ekim 2001
"Sandy, Sünger Bob & solucan" Jay Lender, Den Pouvenmir, Merriwether Williams

3. Sezon (2001—04)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un üçüncü sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 20 bölüm (37 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[24]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
41 "Yosunlar Her Zaman Daha Yeşildir" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 22 Mart 2002
"Nöbetçi Sünger Görevde" Jay Lender, Sam Henderson, Mark O'Hare
42 "Sünger Bob Kulübü" Walt Dohrn, Mark O'Hare 12 Temmuz 2002
"Güzel Denizatım" Kent Osborne, Paul Tibbitt
43 "Tek Bir Isırık" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 5 Ekim 2001
"Kabadayı" Jay Lender, Sam Henderson, Merriwether Williams
44 "Kirli Burger" Paul Tibbitt, Kaz, Mark O'Hare 1 Mart 2002
"Aptal Kutusu" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams
45 "Deniz Kızı Adam & Midye Oğlan 4" Jay Lender, Sam Henderson, Merriwether Williams 21 Ocak 2002
"Həpishane" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams
46 "Kartopu Etkisi" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams 22 Şubat 2002
"Bir Yengecin Çöpü" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Mark O'Hare
47 "Televizyon Yıldızı" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 8 Mart 2002
"Şans Parası" Jay Lender, Sam Henderson, Merriwether Williams
48 "Sümsükler Giremez" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams 15 Mart 2002
"Squilliam'ın Dönüşü" Sam Henderson, Jay Lender, Mark O'Hare
49 "Robot Yengeç" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Mark O'Hare 29 Mart 2002
"Midye Bakıcılığı" Jay Lender, Sam Henderson, Mark O'Hare
50 "Islak Boyacılar" C. H. Greenblatt, Kaz, Mark O'Hare 10 Mayıs 2002
"Yengeç Restoran Eğitim Videosu" Aaron Springer, C. H. Greenblatt, Kent Osborne
51 "Sünger Bob'un Ev Partisi"[25] Paul Tibbitt, Kent Osborne, Mark O'Hare 17 Mayıs 2002
52 "Fındıklı Çikolata" Paul Tibbitt, Kaz, Kent Osborne, Merriwether Williams 1 Haziran 2002
"DEniz Kızı Adam & Midye Oğlan 5" C. H. Greenblatt, Kaz, Merriwether Williams
53 "Yeni Öğrenci Deniz Yıldızı" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Mark O'Hare 20 Eylül 2002
"Midyeler" Jay Lender, Sam Henderson, Mark O'Hare
54 "Sünger Bob K. Ö." Paul Tibbitt, Kent Osborne 5 Mart 2004
55 "Büyük Salyangoz Yarışı" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Joe Liss 24 Ocak 2003
"Orta Yaş Krizi" C. H. Greenblatt, Kaz, Mark O'Hare
56 "Yengeç Yeniden Doğuyor" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams 4 Ekim 2003
"Bir Kaza Geçirdim" C. H. Greenblatt, Kaz, Merriwether Williams
57 "Yengeç Parkı" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Mark O'Hare 3 Nisan 2004
"Kamp Macerası" Jay Lender, Sam Henderson, Merriwether Williams
58 "Kayıp Kimlik" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams 19 Ocak 2004
"Plankton'un Ordusu" Jay Lender, Sam Henderson, Merriwether Williams
59 "Uçan Sünger" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams 21 Mart 2003
60 "Sünger Bob Ayı Boğan'a Karşı" Paul Tibbitt, Kent Osborne, C. H. Greenblatt, Merriwether Williams 11 Ekim 2004
"Şakacılar" Paul Tibbitt, Kent Osborne, Merriwether Williams

4. Sezon (2005—07)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un dördüncü sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 20 bölüm (38 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[26]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
61 "Yengeç Burger Korkusu" C. H. Greenblatt, Paul Tibbitt 6 Mayıs 2005
"Bir Adamın Kabuğu" Mike Bell, Paul Tibbitt
62 "Kayıp Şilte" Mike Bell, Tim Hill 13 Mayıs 2005
"Yengeç Plankton'a Karşı" Tim Hill, Mike Mitchell, Vincent Waller
63 "Bu Salyangozu Gördünüz Mü?"[25][27] Aaron Springer, Paul Tibbitt 11 Kasım 2005
64 "Becerikli Makine" Kyle McCulloch, Aaron Springer & Vincent Waller 20 Mayıs 2005
"İyi Komşular" Mike Bell
65 "Her Şeyi Satmak" Zeus Cervas, Erik Wiese, Tim Hill 23 Eylül 2005
"Gülme Kutusu" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 30 Eylül 2005
66 "Aptallar ve Ejderhalar"[28][29][30][31] Zeus Cervas, Erik Wiese, Tim Hill 20 Şubat 2006
67 "Düşman Akraba" Tom King, Luke Brookshier, Tim Hill 14 Ekim 2005
"Deniz Kızı Adam & Midye Oğlan 6" Casey Alexander, Chris Mitchell, Paul Tibbitt 7 Ekim 2005
68 "Patrick'in Zekası" Casey Alexander, Chris Mitchell, Tim Hill 21 Ekim 2005
"Karmaşa" Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 4 Kasım 2005
69 "Kabuklu Kule" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 1 Nisan 2006
"Bayan Puff, Kovuldunuz!" Casey Alexander, Chris Mitchell, Tim Hill
70 "Sandy'nin İcatları" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 5 Mayıs 2006
"Hayalet Ev Sahibi" Erik Wiese, Zeus Cervas, Tim Hill
71 "Kızımın Doğum Günü" Luke Brookshier, Tom King, Paul Tibbitt 12 Mayıs 2006
"Karate Adası" Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks
72 "Görünüşe Aldanma" Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 2 Haziran 2006
"Dilek Kuyusu" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks
73 "Yeni Bir Sayfa" Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 22 Eylül 2006
"Bir Isırık Yeter" Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks 29 Eylül 2006
74 "Berbat Tatil" Casey Alexander, Chris Mitchell, Dani Michaeli 13 Ekim 2006
"Peruk Furyası" Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 17 Kasım 2006
75 "Squidward Gezisi" Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 6 Ekim 2006
"O Bir Kadın Değil Ki" Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks 25 Kasım 2006
76 "Şey" Zeus Cervas, Erik Wiese, Steven Banks 15 Ocak 2007
"Hokus Pokus" Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks
77 "Gözyaşına Boğulmak"[32] Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 19 Şubat 2007
"Şaşkın Kral"[32] Zeus Cervas, Erik Wiese, Dani Michaeli
78 "Vahşi Doğanlar" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 31 Mart 2007
"Nankör Arkadaş" Zeus Cervas, Erik Wiese, Dani Michaeli
79 "Pembe Hırsız" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 19 Şubat 2007
"Kukla Squid" Casey Alexander, Chris Mitchell, Dani Michaeli 24 Temmuz 2007
80 "En Güzel Gün"[33] Nate Cash, Tuck Tucker, Steven Banks 10 Kasım 2006
"Hediye Sakız" Zeus Cervas, Erik Wiese, Dani Michaeli 19 Şubat 2007

5. Sezon (2006—08)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un beşinci sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 20 bölüm (41 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[34]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
81 "Dost Mu Düşman Mı?"[35] Casey Alexander, Zeus Cervas, Mike Mitchell, Steven Banks, Tim Hill 13 Nisan 2007
82 "İlk Aşçı" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks, Dani Michaeli 30 Temmuz 2007
"Gece Lambası" Casey Alexander, Chris Mitchell, Steven Banks
83 "Günaydın" Nate Cash, Steven Banks 19 Şubat 2007
"Bekleyiş" Nate Cash, Tuck Tucker, Steven Bsnks
"Aramızdaki Mantar" Casey Alexander, Zeus Cervas & Richard Pursel 29 Eylül 2007[36]
84 "Casus Dostlar" Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 23 Temmuz 2007
"Bilinçli Sürücü" Casey Alexander, Zeus Cervas & Richard Pursel
"Onun Adı Neydi?"
85 "Yeni Bir Ev" Nate Cash, Tuck Tucker & Richard Pursel 25 Temmuz 2007
"Yengeç À La Mod" Luke Brookshier, Tom King, Eric Shaw
86 "Korkak Cesurlar" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 27 Temmuz 2007
"Kovam Güzel Kovam" Casey Alexander, Zeus Cervas & Richard Pursel
87 "Bir Burgeri Sevmek" Casey Alexander, Zeus Cervas & Eric Shaw 26 Temmuz 2007
"Yeni Squidward" Nate Cash, Tuck Tucker & Richard Pursel
88 "Para Konuşur" Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 31 Temmuz 2007
"Sünger Bob Burger Makinesine Karşı" Luke Brookshier, Richard Pursel
"Kaygan Dans" Nate Cash, Tuck Tucker & Richard Pursel
89 "Sünger Burger" Aaron Springer & Eric Shaw 24 Temmuz 2007
"Patrick'in Şarkısı" Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks 19 Şubat 2007
90 "Evdeki Pire" Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks 1 Ağustos 2007
"Yasak Çörek" Nate Cash, Dani Michaeli
"İnatçı Leke" Tuck Tucker & Eric Shaw
91 "Bebek Gazı" Luke Brookshier, Tom King, Dani Michaeli 19 Temmuz 2009
"Aşçı Takas Programı" Nate Cash, Tuck Tucker & Richard Pursel 29 Eylül 2007
92 "Atlantis KareŞortis"[37][38] Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks & Dani Michaeli 12 Kasım 2007
93 "Fotoğraf Günü" Casey Alexander, Dani Michaeli 2 Ağustos 2007
"Burger Parası" Zeus Cervas, Dani Michaeli
"Kuzen Blackjack" Casey Alexander, Zeus Cervas & Richard Pursel
94 "Güçlü Sünger" Greg Miller, Aaron Springer & Eric Shaw 3 Ağustos 2007
"Deniz Kızı Adam Sünger Bob'a Karşı" Nate Cash, Tuck Tucker & Eric Shaw
95 "Yaz Kampı Maceraları" Chris Reccardi, Aaron Springer, Dani Michaeli 23 Kasım 2007
"Bir Sincabı Kurtarmak" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli
96 "Batı'nın Böceği"[39][40][41] Luke Brookshier, Tom King, Steven Banks, Riçard Pursel 11 Nisan 2008
97 "Denizler Altında 20.000 Burger" Chris Reccardi, Aaron Springer & Richard Pursel 23 Kasım 2007
"Bikini Kasabası Savaşı" Luke Brookshier, Nate Cash & Eric Shaw
98 "Sünger Bob'a Ne Oldu?" Casey Alexander, Zeus Cervas & Steven Banks 13 Ekim 2008
99 "Squidward'un İki Yüzü" Charlie Bean, Aaron Springer, Steven Banks 23 Kasım 2007
"Sünger Taşı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel
100 "Bikini Kasabası'nda Yasak" Steven Banks, Aaron Springer 23 Kasım 2007
"Kuzen Stanley S. KareŞort" Luke Brookshier, Nate Cash & Eric Shaw

6. Sezon (2008—10)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un altıncı sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 26 bölüm (47 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[42]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
101 "Özel Evler" Aaron Springer & Dani Michaeli 6 Haziran 2008
"Yengeç Yolu" Luke Brookshier, Nate Cash & Eric Shaw 3 Mart 2008
102 "Kayıp Sent" Aaron Springer, Dani Michaeli 7 Mart 2008
"Acemi Sürücü" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 29 Mart 2008
103 "Gladyatör Sünger" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 29 Mart 2008
"İnleyen Nağmeler" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 6 Mart 2008
104 "Anormal" Casey Alexander, Zeus Cervas & Derek Iversen 4 Mart 2008
"Gitmiş" Luke Brookshier, Nate Cash & Steven Banks 5 Mart 2008
105 "Kıymık" Nate Cash, Sean Charmatz, Steven Banks 2 Haziran 2008
"Flüt Çalgıcıları" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 16 Şubat 2009
106 "Bir Günde Bir Hayat" Chris Reccardi, Dani Michaeli 4 Haziran 2008
"Güneş Beyazı" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 5 Haziran 2008
107 "Dev Squidward" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 3 Haziran 2008
"Hiçbir Burun Bilmez" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 4 Ağustos 2008
108 "Burger Hazırlığı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Eric Shaw 5 Ağustos 2008[43]
"Plankton'un Müdavimi" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 6 Ağustos 2008[43]
109 "Tekne Dostları" Aaron Springer, Richard Pursel 7 Ağustos 2008[43]
"Yengeç Günlükleri" Casey Alexander, Zeus Servas, Derek Iversen 8 Ağustos 2008[43]
110 "Pijama Partisi" Tom King, Dani Michaeli 28 Kasım 2008
"Bakımlı Gary" Casey Alexander, Zeus Servas, Dani Michaeli
111 "SüngerBob & Büyük Dalga" Aaron Springer, Paul Tibbitt, Steven Banks 17 Nisan 2009[44]
112 "Delikli Cepler" Aaron Springer, Derek Iversen 28 Kasım 2008
"Koro Çocukları" Aaron Springer, Richard Pursel 20 Mart 2009
113 "Akşam Güreşi" Nate Cash, Sean Charmatz, Derek Iversen 28 Kasım 2008
"Oyun Kartı" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks
114 "Sevgili Vikingler" Aaron Springer, Dani Michaeli 28 Kasım 2008
"Okulu Asmak" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli
115 "Büyükbaba Kızıl Sakal" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 18 Şubat 2009
"Kafadan Bacaklılar Locası" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 17 Şubat 2009
116 "Squidward'ın Ziyareti" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 4 Haziran 2009
"KareŞort Mu Değil Mi?" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 17 Temmuz 2009
117 "Disk İtmece" Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 16 Şubat 2009
"Profesör Squidward" Aaron Springer, Dani Michaeli 19 Şubat 2009
118 "Evcil Hayvan ya da Başbelası " Aaron Springer, Richard Pursel 18 Mart 2009
"Aşırı Yüklenen Bilgisayar" 19 Mart 2009
119 "ŞapşalBob" Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 5 Haziran 2009
"Fazla Rezervasyon" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 19 Temmuz 2009
120 "Patrick'e Şapka Yok" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 19 Temmuz 2009
"Lanetli Oyuncak Dükkanı" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli 17 Mart 2009
121 "Kumun İçinde Kumdan Kaleler" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 16 Mart 2009
"Kabuklu Çarpması" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 1 Haziran 2009
122 "Büyük Boy Kova Menü" Sean Charmatz, Dani Michaeli 19 Temmuz 2009
"Tek Hücreli Kutlama" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 3 Haziran 2009
123 "Donmuş Sünger" Luke Brookshier, Nate Cash, Paul Tibbitt, Steven Banks 6 Kasım 2009
124
125 "Ananas Ateşi" Aaron Springer, Derek Iversen 2 Haziran 2009
"Plankton Mağaraları" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 18 Temmuz 2009
126 "Neptün'ün Partisi" Casey Alexander, Zeus Servas, Aaron Springer, Steven Banks, Paul Tibbitt 5 Temmuz 2010[45]

7. Sezon (2009—11)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un yedinci sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 26 bölüm (50 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[46]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
127 "Squid TV" Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 19 Temmuz 2009
"Dans Etmeyi Seviyorum" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence
128 "Büyüme Patlaması" Aaron Springer, Richard Pursel 19 Temmuz 2009
"Ortada Kalmış" Zeus Cervas, Derek Iversen, Sean Charmatz
129 "Mutfakta Sandy'le Biri Var" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 19 Temmuz 2009
"İnce İşler" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence
130 "Yağlı Palyaçolar" Aaron Springer, Derek Iversen 27 Kasım 2009
"Model Sünger" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence
131 "Bikini Kasabası'nı Güzelleştirelim" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli 2 Ocak 2010
"Gary'nin Arkadaşı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel
132 "Senin, Benim ve Benim" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 11 Eylül 2010
"Çatlak Yengeç" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence
133 "Bikini Kasabası Laneti" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 24 Ekim 2009
"Squidward Klarnetler Diyarında" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 24 Mart 2010
134 "SüngerBob'un Son Şansı" Aaron Springer, Steven Banks, Derek Iversen 22 Nisan 2010
135 "Geçmişe Dönüş" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 15 Şubat 2010
"Caniler İçin Kötü Adamlar Kulübü"
136 "Ağlamadan Geçen Gün" Aaron Springer, Steven Banks 22 Mart 2010
"Yaz İşi" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 23 Mart 2010
137 "Sıradan Bir Yemek" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 25 Mart 2010
"Aşık Gary" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 6 Şubat 2010
138 "Esas Olan Oyun" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 26 Mart 2010
"Rodeo Çılgınlığı" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel 6 Şubat 2010
139 "Büyükannenin Gizli Tarifi" Aaron Springer, Dani Michaeli 6 Temmuz 2010
"Paranın Kokusu" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 7 Temmuz 2010
140 "Bikini Kasabası'na Gelen Canavar" Aaron Springer, Dani Michaeli 28 Ocak 2011
"Bikini Kasabası Üçgeni'ne Hoş Geldiniz" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli
141 "Büyünün Laneti" Aaron Springer, Richard Pursel 11 Haziran 2011
"Kanalizasyon" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 28 Ocak 2011
142 "Su Yolu Köylüleri" Aaron Springer, Richard Pursel 29 Ocak 2011
"Sünger Kano" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 28 Ocak 2011
143 "Muhteşem Yengeç Burger Hırsızı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks, Dani Michaeli 11 Kasım 2010
144 "Tünel Kazma" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 8 Temmuz 2010
"Karate Yıldızı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 9 Temmuz 2010
145 "Zaman Kapsülü" Nate Cash, Sean Charmatz, Mr. Lawrence 18 Eylül 2010
"Büyülü Tiki Rüyaları" Aaron Springer, Sean Charmatz, Richard Pursel 19 Haziran 2010
146 "Yıpratıcı Yön" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 27 Kasım 2010
"Kulak Solucanı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen
147 "Saklan, Gerisi Neydi?" Aaron Springer, Dani Michaeli 9 Ağustos 2010
"Sahte Salyangoz" Aaron Springer, Richard Pursel 18 Eylül 2010
148 "Başyapıt" Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks 2 Ekim 2010
"Salyangozların Saldırısı" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel
149 "SüngerBob'u Tanımıyorsun" Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 9 Ağustos 2010
"Eldiven Tüneli" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 12 Şubat 2011
150 "Yengeç Sosisliler" Aaron Springer, Dani Michaeli 9 Ekim 2010
"Mauna Loa'nın Enkazı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen
151 "Kasabaya Yeni Gelen Balık" Aaron Springer, Derek Iversen 15 Ocak 2011
"Squid'i Seviyorum " Casey Alexander, Zeus Cervas, Sean Charmatz, Richard Pursel 12 Şubat 2011
152 "Büyük Abla Sam" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 15 Ocak 2011
"Kusursuz Kimya" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 26 Şubat 2011

8. Sezon (2011—12)[değiştir | kaynağı değiştir]

SüngerBob KareŞort'un sekizinci sezonu DVD koleksiyonunda bulunan ve aşağıda sıralanmış olan 26 bölüm (47 hikâye) içermektedir ve orijinal yayın ya da üretimde değildir.[47]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
153 "Kazalar Olur" Luke Brookshier, Nate Cash, Derek Iversen 18 Temmuz 2011
"Diğer Burger" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 25 Haziran 2011
154 "Bu Yönde Sürün" Aaron Springer, Richard Pursel 19 Temmuz 2011
"En iyi Atış" Zeus Cervas, Derek Iversen, Sean Charmatz 18 Haziran 2011
155 "Arkadaşça Bir Oyun" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 26 Mart 2011
"Duygusal Sünger" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 2 Nisan 2011
156 "Soğuk Yüzleşme" Aaron Springer, Derek Iversen 15 Haziran 2011
157 "Yetişkinler İçin Squidward Okulu" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli 4 Haziran 2011
"Sözlü Rapor" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 26 Mart 2011
158 "Tatlı ve Ekşi Squid" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 20 Temmuz 2011
"Aldatıcı Sanatçı" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 21 Temmuz 2011
159 "KarePantolon Aile Tatili" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence 11 Kasım 2011
160 "Patrick'in Ev Tatili" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli 8 Kasım 2011
"Plankton Takipte" 7 Kasım 2011
161 "Aya Seyahat" Aaron Springer, Steven Banks 10 Kasım 2011
"Bay Yengeç Tatile Çıkıyor" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 9 Kasım 2011
162 "Şapşal Hayaletler" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 21 Ekim 2011
163 "Denizkızı Adam Başlıyor" Luke Brookshier, Nate Cash, Steven Banks 23 Eylül 2011
"Plankton'un İyi Gözü" Luke Brookshier, Nate Cash, Richard Pursel
164 "Midye Surat" Aaron Springer, Dani Michaeli 16 Eylül 2011
"Hayvan Bakıcısı Patrick" Casey Alexander, Zeus Cervas, Dani Michaeli
165 "Sandy'nin Evine Bakmak" Aaron Springer, Dani Michaeli 30 Eylül 2011
"Bikini Kasabası'nda Smoothe Caz" Luke Brookshier, Nate Cash, Dani Michaeli
166 "Baloncuk Sorunları" Aaron Springer, Richard Pursel 25 Kasım 2011
"Sünger'in Yolu" Luke Brookshier, Nate Cash, Mr. Lawrence
167 "Bikini Kasabasını Yiyen Yengeç Köftesi" Aaron Springer, Richard Pursel 25 Kasım 2011
"Köpük Dost'un Dönüşü" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen
168 "SüngerBob'u Zapt Etmek" Casey Alexander, Zeus Cervas, Steven Banks, Dani Michaeli 2 Nisan 2012
"Fiyasko!" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 5 Nisan 2012
169 "Şimdi Mutlumusun?" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Dani Michaeli 31 Mart 2012
"Denizanası Gezegeni" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Dani Michaeli
170 "Tadımlık" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Dani Michaeli 6 Nisan 2012
"Evim Döküntü Evim" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Dani Michaeli 4 Nisan 2012
171 "Karen 2.0" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 13 Nisan 2012
"Uykusuzluk" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 9 Nisan 2012
172 "Surat Donması" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 21 Temmuz 2012
"Eldiven Dünyası'nın Sonu" Aaron Springer, Dani Michaeli 3 Nisan 2012
173 "Squid Hastalığı" Aaron Springer, Derek Iversen 11 Nisan 2012
"Yıkım Derbisi" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Derek Iversen 21 Temmuz 2012
174 "Ziyafet!" Aaron Springer, Dani Michaeli 10 Nisan 2012
"Saralım Mı, Burada Mı Yersiniz?" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Steven Banks 12 Nisan 2012
175 "SüngerBob'un Noel Macerası" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Derek Iversen, Mr. Lawrence 6 Aralık 2012
176 "Süper Sualtı Kötü Adamlarının Güçlerini Birleştirmesi" Aaron Springer, Dani Michaeli 14 Ekim 2012
"Plankton'un Yahnisi" Casey Alexander, Zeus Cervas, Richard Pursel 21 Ekim 2012
177 "İyi Yengeç Adı" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Derek Iversen 3 Eylül 2012
"Kazan ya da Kaybet!" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 21 Ekim 2012
178 "Merhaba, Bikini Kasabası!" Aaron Springer, Sean Charmatz, Dani Michaeli 8 Ekim 2012

9. Sezon (2012—17)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi[20]
179 "Ekstrem Sporlar" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Derek Iversen 21 Temmuz 2012
"Sincap Rekoru"
180 "Patrick-Man!" Casey Alexander, Zeus Cervas, Derek Iversen 27 Ekim 2012
"Gary'nin yeni oyuncağı" Marc Ceccarelli, Derek Iversen 14 Ekim 2012
181 "Milkshake Lisansı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 7 Eylül 2012
"Squid Bebek" 3 Eylül 2012
182 "Küçük Sarı Kitap" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Derek Iversen 2 Mart 2013
"Tampon Tampona" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 17 Kasım 2012
183 "Ciyak! Bir Deniz Kestanesi" Marc Ceccarelli, Luke Brookshier, Mr. Lawrence 27 Ekim 2012
"Squidward Karate Öğreniyor" Casey Alexander, Zeus Cervas, Blake Lemons, Derek Iversen 1 Ocak 2013
184 "Plankton Firarda" Luke Brookshier, Marc Ceccarelli, Mr. Lawrence 16 Mart 2013
"Şeytan Spatula" Casey Alexander, Zeus Cervas, Blake Lemons, Andrew Goodman 9 Mart 2013
185 "Goo Lagoon'dan Gelen" Marc Ceccarelli, Luke Brookshier, Derek Iversen, Mr. Lawrence 17 Şubat 2014
186 "Yengeç Kasası" Casey Alexander, Zeus Cervas, Blake Lemons, Derek Iversen 25 Mayıs 2013
"Plankton'un Hayvanı" Marc Ceccarelli, Luke Brookshier, Mr. Lawrence 19 Ocak 2013
187 "Korku Filmi" Marc Ceccarelli, Luke Brookshier, Mr. Lawrence 14 Ekim 2013
"Ruh Çağırma Seansı" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence
188 "Kedi Kenny" Casey Alexander, Zeus Cervas, Blake Lemons, Mr. Lawrence 29 Mart 2014
"Canavar Yengeç" Casey Alexander, Zeus Cervas, Mr. Lawrence 29 Mart 2015
189 "SüngerBob Kovuldun!" Marc Ceccarelli, Luke Brookshier, Mr. Lawrence 11 Kasım 2013
190 "Bikini Kasabası'nda Kaybolmak" Jack Pendarvis 16 Temmuz 2015
"Özel Ders"
191 "Squid Artı Bir" Kyle McCulloch, Jack Pendarvis 7 Eylül 2015
"İdari Mevzuat" Jack Pendarvis
192 "Şirket Pikniği" Kyle McCulloch, Jack Pendarvis 25 Eylül 2015
"Hadi Bir Varil Çek Bakalım" Jack Pendarvis 18 Eylül 2015
193 "Sığınak" Kyle McCulloch 16 Ekim 2015
"Patrick'i Yiyen Nedir?" Kyle McCulloch, Jack Pendarvis 2 Ekim 2015
194 "Patrick'in Oyunu" Kyle McCulloch 11 Kasım 2015
"Bikini Kasabası'nın Lağımları" Kaz
195 "SüngerBob UzunPantolon" Kaz 15 Şubat 2016
"Larry'nin Spor Salonu" Jack Pendarvis
196 "Balık Kâsesi" Kyle McCulloch, Jack Pendarvis 2 Mayıs 2016
"Parayla Evli" Josh Androsky, Daniel Dominguez 3 Mayıs 2016
197 "Mağaza Kızı Pearl" Clare O'Kane 12 Mart 2016
"Başparmaklar Aşağı" Kyle McCulloch
198 "Köpek Balıkları Dokungaçlılar'a Karşı" Solomon Georgio 4 Mayıs 2016
"KopyaBob TaklitPantolon" Kaz 5 Mayıs 2016
199 "Satıldı!" Kaz, Kyle McCulloch 6 Mayıs 2016
"Sıkıcılık ve Zenginlik" Mr. Lawrence 11 Temmuz 2016
200 "Hoşçakal Yengeç Burger" Kyle McCulloch 20 Şubat 2017
201 "Sandy'nin Fındık Kâbusu" Andrew Goodman 12 Temmuz 2016
"İlan Panosu" Jack Pendarvis 1 Ekim 2016
202 "Yemek Şov Kazazedeleri" Josh Androsky, Daniel Dominguez 13 Temmuz 2016
"Salyangoz Postası" Clare O'Kane 22 Ekim 2016
203 "Ananas İstilası" Kaz 14 Temmuz 2016
"Salsa Embesilikus" 15 Temmuz 2016
204 "Yengeç Restoranı'nda İsyan" Kaz 8 Ekim 2016
"Bütün Bir Diş" Kyle McCulloch 3 Aralık 2016

10. Sezon (2016—17)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi (USA)[20] Yayın tarihi (Türkiye)
205 "Uçan Beyinler" Mr. Lawrence 15 Ekim 2016 13 Mart 2017
"DenizkızıŞort" Kaz 29 Ekim 2016
206 "Hayallerdeki Ev" Ben Gruber 3 Haziran 2017 14 Mart 2017
"Sarı Alarm" Andrew Goodman
207 "Taklit Çılgınlığı" Mr. Lawrence 25 Şubat 2017 16 Mart 2017
"Ev Kurtları" Richard Pursel
208 "Kaybettiğin Uyku" Kaz 4 Mart 2017 17 Mart 2017
"Çıtır Katering" Ben Gruber
209 "SüngerBob'un Yeri" Kaz 11 Mart 2017 20 Mart 2017
"Plankton Tekmeyi Yiyor" Ben Gruber
210 "Hayat Sigortası" Kaz 18 Mart 2017 21 Mart 2017
"Baloncuğunu Patlat" Andrew Goodman
211 "Plankton Emekli Oluyor" Mr. Lawrence 25 Mart 2017 11 Ağustos 2017
"Üç Uçlu Mızrak Sorunu" Ben Gruber
212 "İnanılmaz Küçülen Sünger" Mr. Lawrence 2 Aralık 2017 20 Aralık 2017
"Sporlar" Andrew Goodman 16 Temmuz 2017 18 Ağustos 2017
213 "Firar" Kaz 10 Haziran 2017 21 Temmuz 2017
"Kayıp Eşya Bürosu" Dani Michaeli 17 Temmuz 2017
214 "Patrick'in Kuponu" Kaz 17 Haziran 2017 1 Eylül 2017
"Konunun Dışı" Ben Gruber
215 "Vahşi Arkadaşlar" Mr. Lawrence 7 Ekim 2017 16 Ekim 2017
"Patrick'i Uyandırma!" Brian Morante, Mr. Lawrence 17 Ekim 2017

11. Sezon (2017—18)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi (USA)[20] Yayın tarihi (Türkiye)
216 "Mağarada Oturan Sünger" Mr. Lawrence 23 Eylül 2017 25 Eylül 2017
"Midyeye Fısıldayan" Ben Gruber
217 "Spot Dönüyor" Andrew Goodman 24 Haziran 2017 20 Eylül 2017
"Muayene"
218 "Şişe Çevirmece" Kaz 16 Temmuz 2017 24 Ekim 2017
"Çorbamda Sünger Var" 7 Kasım 2017 17 Ocak 2018
219 "Man Ray Geri Dönüyor" Kaz 30 Eylül 2017 4 Ekim 2017
"Larry Kat Yürütücüsü" Ben Gruber
220 "Boo-kini Altının Efsanesi" Mr. Lawrence 13 Ekim 2017 28 Ekim 2018
221 "Lütfen Fotoğraf Çekmeyin" Mr. Lawrence 6 Kasım 2017 19 Mart 2018
"Çatıya Sıkışık" Andrew Goodman
222 "Yengeç Burger Yaratık Özelliği" Chris Allison, Ryan Kramer, Kaz 21 Ekim 2017 20 Mart 2018
"Öğretmenin Belalıları" Ben Gruber
223 "Sağlık Çılgınlığı" Ben Gruber 7 Mayıs 2018 21 Mart 2018
"Tavşan Avı" Mr. Lawrence 30 Mart 2018
224 "Squid Kara Filmi" Andrew Goodman 10 Kasım 2017 22 Mart 2018
"Çöpçü Pantolon" Luke Brookshier 9 Kasım 2017
225 "Cuddle E. Hugs" Ben Gruber 8 Kasım 2017 23 Mart 2018
"At Patrick" Kaz 2 Aralık 2017
226 "Geveze Gary" Luke Brookshier 12 Şubat 2018 26 Mart 2018
"Palyaçoları Besleme!" Mr. Lawrence 16 Şubat 2018
227 "Mutlu Sür" Kaz 13 Şubat 2018 27 Mart 2018
"İhtiyar Patrick" 14 Şubat 2018
228 "Eğlenceli Dostlar" Andrew Goodman 15 Şubat 2018 28 Mart 2018
"Büyükanneye Çaktırma" Mr. Lawrence 16 Şubat 2018
229 "Çizgi Boyutu" Luke Brookshier 9 Mart 2018 20 Ağustos 2018
"Balon Levrek Taşınıyor" Mr. Lawrence 16 Mart 2018 21 Ağustos 2018
230 "Yüksek Atlama" Kaz 6 Nisan 2018 22 Ağustos 2018
"Şişe Hırsızları" Luke Brookshier 13 Nisan 2018 23 Ağustos 2018
231 "Bacağım!" Mr. Lawrence 8 Mayıs 2018 24 Ağustos 2018
"Mürekkep Limonatası" Kaz 9 Mayıs 2018 27 Ağustos 2018
232 "Benim Hardalım" Kaz 10 Mayıs 2018 28 Ağustos 2018
"Alışveriş Listesi" Zeus Cervas 24 Eylül 2018 29 Ağustos 2018
233 "Balina Bakıcılığı" Andrew Goodman 6 Ağustos 2018 30 Ağustos 2018
"Krusty Temizliği" Kaz 7 Ağustos 2018 31 Ağustos 2018
234 "Patnokyo" Mr. Lawrence 8 Ağustos 2018 3 Eylül 2018
"ŞefBob" Kaz 9 Ağustos 2018 4 Eylül 2018
235 "Plankton Paranoyası" Luke Brookshier 26 Eylül 2018 12 Aralık 2018
"Kütüphane Kartları" Mr. Lawrence 25 Eylül 2018 11 Aralık 2018
236 "Polis Çağırın" Kaz 27 Eylül 2018 14 Aralık 2018
"Sörf N' Törf" 11 Kasım 2018 13 Aralık 2018
237 "Ay'daki Haylazlar" Kaz 25 Kasım 2018 10 Aralık 2018
238 "Televizyon Randevusu" Andrew Goodman 28 Ekim 2018 18 Aralık 2018
"Karen'ın Virüsü" Kaz 4 Kasım 2018 17 Aralık 2018
239 "Izgara Yok" Andrew Goodman 21 Ekim 2018 12 Mart 2019
"Gece Hamburgeri" Luke Brookshier 11 Mart 2019
240 "Balonköy" Andrew Goodman, John Trabbic 28 Ekim 2018 14 Mart 2019
"Kızlar Gecesi" Mr. Lawrence 4 Kasım 2018 13 Mart 2019
241 "Sincap Jölesi" Kaz, Zeus Cervas 18 Kasım 2018 15 Mart 2019
"İplik" Fred Osmond 18 Mart 2019

12. Sezon (2018—)[değiştir | kaynağı değiştir]

Numara Bölüm Adı Senaryo yazar(ları) Yayın tarihi (USA)[20] Yayın tarihi (Türkiye)
242 "FarmerBob" Luke Brookshier 11 Kasım 2018 19 Mart 2019
"Gary & Spot" Andrew Goodman 27 Temmuz 2019 28 Mart 2019
243 "The Nitwitting" Kaz 13 Ocak 2019 21 Mart 2019
"The Ballad of Filthy Muck" 20 Ocak 2019 20 Mart 2019
244 "The Krusty Slammer" Andrew Goodman 27 Ocak 2019 TBA
"Pineapple RV" Luke Brookshier TBA
245 "Gary's Got Legs" Luke Brookshier 27 Temmuz 2019 TBA
"King Plankton" Kaz 22 Haziran 2019
246 "Plankton's Old Chum" Kaz TBA TBA
"Stormy Weather" Mr. Lawrence 22 Haziran 2019
247 "Swamp Mates" TBA TBA TBA
"One Trick Sponge" TBA
248 "The Krusty Bucket" Mr. Lawrence 10 Ağustos 2019 TBA
"Squid's on a Bus" Kaz TBA
249 "Sandy's Nutty Nieces" Luke Brookshier 29 Haziran 2019 TBA
"Insecurity Guards"
250 "Broken Alarm" Ben Gruber 6 Temmuz 2019 TBA
"Karen's Baby" TBA 10 Ağustos 2019
251 "Shell Games" TBA TBA TBA
"Senior Discount" Andrew Goodman 6 Temmuz 2019
252 "Mind the Gap" TBA TBA TBA
"Dirty Bubble Returns" TBA
253 "Jolly Lodgers" TBA TBA TBA
"Biddy Sitting" TBA
254 "SüngerBob'un Büyük Doğum Günü Eğlencesi" Kaz, Mr. Lawrence 12 Temmuz 2019 13 Temmuz 2019
255

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hillenburg, Stephen (2003). The Origin of SpongeBob SquarePants. SpongeBob SquarePants: The Complete First Season (DVD). Paramount Home Entertainment. 
  2. ^ Banks 2004
  3. ^ Gates, Anita (11 Temmuz 1999). "Television / Radio; The Tide Pool as Talent Pool (It Had to Happen)". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  4. ^ Andreeva, Nellie (3 Ocak 2011). "Nickelodeon Renews SpongeBob SquarePants For Ninth Season". Deadline.com. 7 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2011. 
  5. ^ Zahed, Ramen (5 Ocak 2012). "Johnny Knoxville Visits SpongeBob and Friends". Animation. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2013. 
  6. ^ "The SpongeBob SquarePants Movie (2004)". Box Office Mojo. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2014. 
  7. ^ Walsh-Boyle, Megan (12 Kasım 2007). "Grammy Winner David Bowie Lends His Voice to SpongeBob". TV Guide. 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2013. 
  8. ^ "Nickelodeon Taps Patrick Creadon and Christine O'Malley to Produce First-Ever SpongeBob..." Reuters. 19 Ocak 2009. 25 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2013. 
  9. ^ Zahed, Ramid (24 Temmuz 2009). "Soaking in Festivities". Animation. 28 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2013. 
  10. ^ Maxwell, Erin (10 Ekim 2013). "Shiver me timbers! A bearded Antonio Banderas gets his sea legs with a pirate makeover for SpongeBob SquarePants 2". Daily Mail. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2013. 
  11. ^ Kazanılan ödüller bunlardır:
  12. ^ Kazanılan ödüller bunlardır:
  13. ^ Staff (2010). "Winners of the 37th Annual Daytime Entertainment Creative Arts Emmy® Awards". Emmy Award. Academy of Television Arts & Sciences. 3 Nisan 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2014. 
  14. ^ Kazanılan ödüller bunlardır:
  15. ^ Kazanılan ödüller bunlardır:
  16. ^ "SpongeBob SquarePants (1999)". TVShowsonDVD.com. 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2008. 
  17. ^ "Spongebob Squarepants – Season 8 [DVD]". Amazon.co.uk. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2015. 
  18. ^ "Spongebob Squarepants – Season 8". JB Hi-Fi. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2015. 
  19. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: The Complete 1st Season (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 28 Ekim 2003. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  20. ^ a b c d e f g h i j k l "SpongeBob SquarePants - Episode Guide". MSN TV. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2009. 
  21. ^ "TV PEOPLE Series: HOME & GARDEN; TV PEOPLE". St. Petersburg Times. 2 Mart 2000. Erişim tarihi: 28 Mart 2000.  Tarih değerini gözden geçirin: |erişimtarihi= (yardım)
  22. ^ a b "SpongeBob SquarePants Episodes". TV Guide. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2010. 
  23. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: The Complete 2nd Season (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 19 Ekim 2004. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  24. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: The Complete 3rd Season (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 27 Eylül 2005. 
    Çerimiçi kaynaklar bunlardır:
  25. ^ a b Aurthur, Kate (5 Mayıs 2002). "Arts, Briefly; Cowboys and Snail Score". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  26. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: Season 4, Vol. 1 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 12 Eylül 2006. 
    • SpongeBob SquarePants: Season 4, Vol. 2 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 9 Ocak 2007. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  27. ^ Gates, Anita (11 Kasım 2005). "What's On Tonight". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  28. ^ "SpongeBob Gets Medieval In Half-hour, Prime-time Special". Viacom. 2 Şubat 2006. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  29. ^ Aurthur, Kate (24 Şubat 2006). "Arts, Briefly; More Smooth Sledding For American Idol". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  30. ^ Gates, Anita (20 Şubat 2006). "What's On Tonight". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  31. ^ Aurthur, Kate (19 Şubat 2006). "The Week Ahead: Feb. 19 - Feb. 25; Television". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  32. ^ a b Keepnews, Peter (19 Şubat 2007). "Lincoln? Washington? Nope. Patrick!". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  33. ^ "Nickelodeon To Air SpongeBob SquarePants Marathon Next Week". Viacom. 31 Ekim 2006. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  34. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: Season 5, Vol. 1 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 4 Eylül 2007. 
    • SpongeBob SquarePants: Season 5, Vol. 2 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 18 Kasım 2008. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  35. ^ Shattuck, Kathryn. "What's On Tonight". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008.  "13 Nisan 2007 " yazısı görmezden gelindi (yardım)
  36. ^ Hale, Mike (29 Eylül 2007). "What's On Today". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  37. ^ Shattuck, Kathryn (12 Kasım 2007). "What's On Tonight". New York Times. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  38. ^ "Television". New York Times. 11 Kasım 2007. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  39. ^ "SpongeBob SquarePants: Pest of the West". Nickelodeon. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2008. 
  40. ^ "SpongeBob SquarePants "Pest Of The West" Earns Basic Cable's Total Viewer Top Spot for Week of April 7". Viacom. 15 Nisan 2008. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  41. ^ "SpongeBob Pays Homage to his Western Roots". Viacom. 24 Mart 2008. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2008. 
  42. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: Season 6, Vol. 1 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 8 Aralık 2009. 
    • SpongeBob SquarePants: Season 6, Vol. 2 (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 7 Aralık 2010. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  43. ^ a b c d "Nickelodeon's Sizzlin' Summer". Nickelodeon. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2009. 
  44. ^ "Announcement for SpongeBob vs. The Big One". TVShowsOnDVD.com. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2008. 
  45. ^ "Victoria Beckham to Square Off with SpongeBob". Us Magazine. 8 Nisan 2009. 2 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2009. 
  46. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: The Complete Seventh Season (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 6 Aralık 2011. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır:
  47. ^ Genel kaynaklar bunlardır:
    • SpongeBob SquarePants: The Complete Eighth Season (DVD). United States: Paramount Home Entertainment/Nickelodeon. 12 Mart 2013. 
    Çevrimiçi kaynaklar bunlardır: