Rusya'daki diplomatik temsilcilikler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Rusya'da diplomatik heyet barındıran ülkelerin haritası(2012'ye göre)

Rusya'daki diplomatik heyetler listesi, Sovyetler Birliği'nin başlıca halefi ülkesi olan Rusya Federasyonu, başkenti Moskova'da geniş çaplı bir diplomatik topluluk barındırıyor. Moskova'da 148 büyük elçilik bulunmaktadır.

Rusya'daki diplomatik heyetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Moskova Büyükelçilikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Delegasyon Görev türü Kuruluş
yılı
İdari bölüm Fotoğraf Elçilik
sitesi
Abhazya Abhazya Elçilik 2009[1] Tverskoy Усадьба гражданского инженера Фалеева.jpg link
 Afganistan Elçilik Presnensky Povarskaya 42 Ponizovsky Building by Lev Kekyshev.jpg -
 Arnavutluk Elçilik 1991[2] Yakimanka -
 Cezayir Elçilik Tverskoy Moscow, Krapivensky Lane 1A, embassy of Algeria.JPG link
 Angola Elçilik Ramenki Angolan Embassy Moscow.jpg link
 Arjantin Elçilik 1947[3] Yakimanka Moscow, Bolshaya Ordynka 72, embassy of Argentina.jpg -
 Ermenistan Elçilik Basmanny Moscow, embassy of Armenia (1).jpg link
 Avustralya Elçilik Tagansky Podkolokolny 10 02.jpg link
 Avusturya Elçilik 1955[4] Khamovniki Wiki mindovsky house by lazarev.jpg link
 Azerbaycan Elçilik 1992[5] Presnensky Moscow, Leontyevsky 16, Embassy of Azerbaidzhan.jpg link
 Bahreyn Elçilik 1991[6] Yakimanka Former Embassy of Bahrain in Moscow, building.jpg -
 Bangladeş Elçilik Khamovniki Embassy of Bangladesh in Moscow, building.jpg link
 Beyaz Rusya Elçilik 1993[7] Basmanny Moscow, Maroseika 17.jpg link
 Belçika Elçilik Arbat M Molchanovka 7,8 June 2009 02.JPG link
 Benin Elçilik Tverskoy Moscow, Uspensky Lane 7.jpg -
 Bolivya Elçilik Danilovsky link
 Bosna-Hersek Elçilik Ramenki Bosnia-and-Herzegovina Embassy Moscow.jpg -
 Brezilya Elçilik Presnensky Embassy of Brazil, Bolshaya Nikitskaya 54.jpg link
 Brunei Elçilik 2001[8] Dorogomilovo B Yakimanka 12,10 May 2010 01.JPG -
 Bulgaristan Elçilik Ramenki Bulgarian Embassy Moscow.jpg link
 Burundi Elçilik Yakimanka -
 Kamboçya Elçilik Khamovniki Moscow, Starokonyushenny 16, embassy of Cambodia.JPG -
 Kamerun Elçilik Arbat Moscow, Bolshaya Ordynka 35 Mar 2009 01.JPG -
 Kanada Elçilik 1943[9] Khamovniki Canadian Embassy Moscow.jpg link
 Orta Afrika Cumhuriyeti Elçilik Troparyovo-Nikulino -
 Çad Elçilik Cheryomushki -
 Şili Elçilik Khamovniki Embassy of Chile in Moscow, building.jpg link
 Çin Elçilik Ramenki Chinese Embassy Moscow.jpg link
 Kolombiya Elçilik Khamovniki Embassy of Columbia in Moscow, building.jpg link
 Kongo DC Elçilik Nagorny link
 Kongo Cumhuriyeti Elçilik Yakimanka Embassy of Congo in Moscow, entrance.jpg -
 Kosta Rika Elçilik 1975[10] Krylatskoye -
Fildişi Sahili Elçilik Khamovniki Embassy of Côte d’Ivoire in Moscow, building.jpg link
 Hırvatistan Elçilik 1992[11] Khamovniki Embassy of Croatia in Moscow, building.jpg link
 Küba Elçilik Yakimanka Embassy of Cuba in Moscow, building.jpg link
 Kıbrıs Cumhuriyeti Elçilik Arbat Povarskaya 9 by I.S.Kuznetsov1910.jpg link
 Çekya Elçilik Presnensky Moscow, Julius Fučík street 12 14, embassy of the Czech Republic.JPG link
 Danimarka Elçilik Khamovniki Prechistensky 9 01.jpg link
 Dominik Cumhuriyeti Elçilik 2007[12] Krylatskoye -
 Ekvador Elçilik 1970[13] Basmanny Moscow, Gorokhovsky 12, embassy of Equador.jpg link
 Mısır Elçilik Khamovniki Embassy of Egypt in Moscow, building.jpg link
 El Salvador Elçilik 2012[14] -
 Ekvator Ginesi Elçilik 1981[15] Yakimanka Embassy of Equatorial Guinea in Moscow, building.jpg -
 Eritre Elçilik 1996[16] Yakimanka -
 Estonya Elçilik Presnensky Moscow, Maly Kislovsky 5, Embassy of Estonia.jpg link
 Etiyopya Elçilik Meshchansky Embassy of Ethiopia in Moscow, building.jpg -
 Finlandiya Elçilik Khamovniki Moscow, Kropotkinskii 15 17, embassy of Finland.JPG link
 Fransa Elçilik Yakimanka Embassy of France in Moscow, building.jpg link
 Gabon Elçilik Arbat Moscow, Denezhny 16, embassy of Gabon.jpg -
 Gambiya Elçilik 2016 [1] -
 Almanya Elçilik Ramenki German Embassy Mosfilmovskaya Street.jpg link
 Gana Elçilik 1960[17] Presnensky Moscow, Skatertny 14, Embassy of Ghana.jpg link
 Grenada Embassy link
 Yunanistan Elçilik Presnensky Moscow, Leontyevsky 4, Embassy of Greece.jpg link
 Guatemala Elçilik 1994[18] Yakimanka -
 Gine Elçilik Yakimanka -
 Gine-Bissau Elçilik Nagorny -
Vatikan Vatikan Apostolic Nunciature 1990[19][20] Tverskoy Moscow, Tikhvinskaya 37-7.jpg link
 Honduras Elçilik 2013 Yakimanka Moscow, 4th Dobryninsky Lane July 2010 01.JPG -
 Macaristan Elçilik Ramenki Hungarian Embassy Moscow.jpg link
 İzlanda Elçilik 1944[21] Presnensky Moscow, Khlebny Lane 28, Embassy of Iceland.jpg link
 Hindistan Elçilik 1947 Tagansky Moscow, Vorontsovo Pole 6.jpg link
 Endonezya Elçilik Zamoskvorechye Moscow, Novokuznetskaya14-12, Embassy of Indonesia.jpg link
 İran Elçilik Basmanny Moscow, Pokrovsky Blvd 7.jpg link
 Irak Elçilik Khamovniki Embassy of Iraq in Moscow, building.jpg link
 İrlanda Elçilik 1973[22] Meshchansky Embassy of Ireland in Moscow, building.jpg link
 İsrail Elçilik 1991[23] Yakimanka Embassy of Israel in Moscow, building.jpg link
 İtalya Elçilik Khamovniki Embassy of Italy in Moscow, building.jpg link
 Japonya Elçilik 1956[24] Krasnoselsky Grokholsky 27 Embassy of Japan.jpg link
 Ürdün Elçilik Tverskoy Moscow, Mamonovsky lane, embassy of Jordan.jpg -
 Kazakistan Elçilik Basmanny Moscow, Chistoprudny 3A, embassy of Kazakhstan.jpg link
 Kenya Elçilik Khamovniki Lopukhinsky 5C1 Kenya 01.JPG link
 Kuveyt Elçilik Ramenki Embassy of Kuwait in Moscow.jpg -
 Kırgızistan Elçilik Yakimanka Embassy of Kyrgyzstan in Moscow, building.jpg link
 Laos Elçilik Presnensky Moscow, Malaya Nikitskaya 18.jpg link
 Letonya Elçilik 1991[25] Basmanny Moscow, Chaplygina 3, Embassy of Latvia.jpg link
 Lübnan Elçilik Tverskoy Sadovo-Samotechnaya 14 June 2009 01.JPG -
 Libya Elçilik 1962[26] Ramenki Libyan Embassy3 Moscow.jpg -
 Litvanya Elçilik Arbat Embassy of Lithuania in Moscow, building.jpg link
 Lüksemburg Elçilik Khamovniki Moscow, embassy of Luxembourg, Khrushevsky Lane (crop).jpg link
 Kuzey Makedonya Elçilik Akademichesky link
 Madagaskar Elçilik 1976[27] Khamovniki Moscow, Kursovoy 5, embassy of Madagascar.JPG link
 Malezya Elçilik Ramenki Malaysian Embassy Moscow.jpg link
 Mali Elçilik Zamoskvorechye Moscow, Novokuznetskaya 11, Embassy of Mali.jpg -
 Malta Elçilik Yakimanka Koroviy val 7.jpg link
 Moritanya Elçilik Khamovniki -
 Mauritius Elçilik 2003[28] Tagansky Moscow, Nikoloyamskaya 8C5 July 2009 02.JPG -
 Meksika Elçilik Khamovniki Москва, Калашный 12 (ранее - посольство Мексики в России).jpg link
 Moldova Elçilik Meshchansky Moscow Kuznetsky Most Street 18 left.jpg link
 Moğolistan Elçilik Arbat Moscow, Borisoglebsky 11.jpg link
 Karadağ Elçilik 2007[29] Yakimanka -
 Fas Elçilik Arbat Former Embassy of Morocco in Moscow, building.jpg link
 Mozambik Elçilik Yuzhnoportovy Moscow, 20 Gilyarovsky street, embassy of Mozambique.JPG -
 Myanmar Elçilik Presnensky B Nikitskaya 41,43 dusk May 2009 02.JPG -
 Namibya Elçilik Yakimanka Embassy of Namibia in Moscow, building.jpg -
   Nepal Elçilik 1961[30] Khamovniki Embassy of Nepal in Moscow, building.jpg link
 Hollanda Elçilik Presnensky Kalashny 8,6,4 June 2009 01.JPG link
 Yeni Zelanda Elçilik 1973[31] Presnensky Kekushev Povarskaya Street.jpg link
 Nikaragua Elçilik Ramenki Nicaraguan Embassy Moscow.jpg -
 Nijerya Elçilik 1962[32] Presnensky M Nikitskaya 13 Aug 2009 01.JPG link
 Kuzey Kore Elçilik Ramenki +++North Korean Embassy2 Moscow.jpg -
 Norveç Elçilik Arbat Embassy of Norway in Moscow, entrance.jpg link
 Umman Elçilik 1987[33] Yakimanka Embassy of Oman in Moscow, Russia.jpg -
 Pakistan Elçilik Presnensky Moscow, Sadovaya-Kudrinskaya street 17, embassy of Pakistan.JPG link
 Filistin Elçilik 1981[34] Khamovniki Moscow, Kropotkinskii 26, embassy of Palestine.JPG link
 Panama Elçilik Ramenki Former Embassy of Panama Moscow.jpg -
 Paraguay Elçilik Yakimanka link
 Peru Elçilik Khamovniki Moscow, Smolenski avenu 22 14, former embassy of Peru.jpg link
 Filipinler Elçilik 1977[35] Arbat Москва, Карманицкий переулок, 6-8.jpg link
 Polonya Elçilik Presnensky Moscow, Klimashkina 5.JPG link
 Portekiz Elçilik Meshchansky Embassy of Portugal in Moscow, building.jpg -
 Katar Elçilik 1989[36] Yakimanka -
 Romanya Elçilik Ramenki Romanian Embassy Moscow.jpg link
 Ruanda Elçilik link
 Suudi Arabistan Elçilik 1990[37] Khamovniki Embassy of Saudi Arabia in Moscow, building.jpg link
 Senegal Elçilik Yakimanka link
 Sırbistan Elçilik Ramenki Moscow, Mosfilmovskaya street, 46.JPG link
 Sierra Leone Elçilik 1965[38] Krylatskoye -
 Singapur Elçilik 1971[39] Arbat Moscow, Kamennaya Sloboda Lane.jpg link
 Slovakya Elçilik 1993[40] Presnensky Moscow, Julius Fučík street 17 19, embassy of Slovakia.JPG link
 Slovenya Elçilik 1992[41] Tverskoy Moscow Malaya Dmitrovka Street 14 -1.jpg link
 Somali Elçilik Nagorny Moscow, Simferopolskiy boullevard 7A.JPG -
 Güney Afrika Elçilik Presnensky Moscow, Granatny 1C9, embassy of South Africa.jpg link
 Güney Kore Elçilik 1990[42] Khamovniki Embassy of South Korea in Moscow, building.jpg link
Güney Osetya Elçilik 2009 Khamovniki Prechistenskaya nab 23 (Kursovoy 9).JPG link
 İspanya Elçilik Presnensky Embassy of Spain in Moscow, after restoration.jpg link
 Sri Lanka Elçilik 1957[43] Meshchansky Schepkina 24 Aug 2009 01.JPG link
 Sudan Elçilik Tverskoy Embassy of Sudan in Moscow.JPG -
 İsveç Elçilik Ramenki Swedish Embassy Moscow.jpg link
  İsviçre Elçilik 1946[44] Basmanny Ogorodnaya Sloboda 2 Jan 2010 02 a.jpg link
 Suriye Elçilik Khamovniki Embassy of Syria in Moscow, building.jpg -
 Tacikistan Elçilik Presnensky Moscow, Granatny 13, embassy of Tajikistan.jpg link
 Tanzanya Elçilik Zamoskvorechye Moscow, Pyatnitskaya 33, by Lev Kekyshev.jpg link
 Tayland Elçilik Krasnoselsky Moscow, Bolshaya Spasskaya 9, Embassy of Thailand.jpg link
 Tunus Elçilik Presnensky Moscow, Vspolny Lane 1.jpg -
 Türkiye Elçilik Khamovniki Embassy of Turkey in Moscow, building.jpg link
 Türkmenistan Elçilik Arbat Embassy of Turkmenistan in Moscow, entrance.jpg link
 Uganda Elçilik 1964[45] Yakimanka link
 Ukrayna Elçilik Presnensky Embassy of Ukraine in Moscow.JPG link
 Birleşik Arap Emirlikleri Elçilik 1987[46] Ramenki UAE Embassy Moscow.jpg link
 Birleşik Krallık Elçilik Arbat Smolenskaya Nab 10 02.JPG link
 ABD Elçilik 1934[47] Presnensky US embassy new building in Moscow.jpg link
 Uruguay Elçilik Zamoskvorechye link
 Özbekistan Elçilik Yakimanka Embassy of Uzbekistan in Moscow, building.jpg link
 Venezuela Elçilik Tverskoy Moscow, 2nd Troitsky Lane 3,6 and 4 - Embassy of Venezuela (30669425973).jpg -
 Vietnam Elçilik 1969[48] Khamovniki Moscow, Embassy of Vietnam.jpg link
 Yemen Elçilik Khamovniki Embassy of Yemen in Moscow, building.jpg -
 Zambiya Elçilik 1965[49] Meshchansky Moscow, Prospect Mira 52-2 02.jpg -
 Zimbabve Elçilik 1985[50] Khamovniki Embassy of Zimbabwe, building.jpg -

Petersburg'daki konsolosluklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Delegasyon Görev tipi Kuruluş
yılı
District Fotoğraf Website
 Ermenistan Başkonsolosluk 2000[51] Admiralteysky Konsulstvo Sankt-Peterburg 3606.jpg -
 Azerbaycan Başkonsolosluk 2004[5] Tsentralny link
 Beyaz Rusya Şube[52] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 2011 1002.jpg -
 Belçika Başkonsolosluk 2008 Konsulstvo Sankt-Peterburg 3651.jpg link
 Bulgaristan Başkonsolosluk 1974[53] Tsentralny Bulgarian consulate 2.jpg link
 Çin Başkonsolosluk 1986[54] Admiralteysky Konsulstvo Sankt-Peterburg 3600.jpg link
 Kıbrıs Cumhuriyeti Başkonsolosluk 2003[55] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3640.jpg link
 Çekya Başkonsolosluk 1974[56] Tsentralny Тверская 5.jpg link
 Danimarka Başkonsolosluk 1992[57] Petrogradsky Follenweider's private residence.jpg link
 Estonya Başkonsolosluk 1993[58] Petrogradsky Consulate General of Estonia in Saint Petersburg.jpg link
 Finlandiya Başkonsolosluk 1967[59] Tsentralny Consulate General of Finland, St. Petersburg 20070517.jpg link
 Fransa Başkonsolosluk 1972[60] Tsentralny General consulate of France in St.-Petersburg.jpg link
 Almanya Başkonsolosluk 1972[61] Tsentralny General Consulate of Germany.jpg link
 Yunanistan Başkonsolosluk 1996[62] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3648.jpg link
 Macaristan Başkonsolosluk 1978[63] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3630.jpg -
 Hindistan Başkonsolosluk 1993[64] Tsentralny Consulate-General of India in Saint Petersburg (191123, Ryleeva Street, 35).jpg link
 İtalya Başkonsolosluk 1990[54] Admiralteysky Konsulstvo Sankt-Peterburg 3603.jpg link
 Japonya Başkonsolosluk 1971[54] Tsentralny Consulate-General of Japan in Saint-Petersburg.jpg link
 Kazakistan Başkonsolosluk 2004[65] Admiralteysky Konsulstvo Sankt-Peterburg 3653.jpg link
 Letonya Başkonsolosluk 1993[25] Vasileostrovsky Konsulstvo Sankt-Peterburg 2011 1000.jpg link
 Litvanya Başkonsolosluk 1993[54] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3649.jpg link
 Kuzey Makedonya Başkonsolosluk ? ? link
 Hollanda Başkonsolosluk 1992[54] Tsentralny Consulate General of Netherlands in Saint Petersburg.jpg link
 Norveç Başkonsolosluk 1993[66] Tsentralny View from Kazanskaya Street link
 Pakistan Başkonsolosluk 1996[54] Tsentralny link
 Polonya Başkonsolosluk 1972[54] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 2011 1007.jpg link
 Romanya Başkonsolosluk 2003[67] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3611.jpg link
 Slovakya Başkonsolosluk 1999[68] Vyborgsky Consulate-General of Slovakia in Saint Petersburg.jpg link
 Güney Kore Başkonsolosluk 2006[69] Tsentralny The Consulate General of South Korea.jpg link
 İspanya Başkonsolosluk Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3646.jpg link
 İsveç Başkonsolosluk 1972[70] Tsentralny Consulate-General of Sweden in Saint Petersburg (Malaya Konushennaya Street, 15).jpg link
  İsviçre Başkonsolosluk 2006[44] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3648.jpg link
 Türkiye Başkonsolosluk 2007[71] Konsulstvo Sankt-Peterburg 3613.jpg link
 Ukrayna Başkonsolosluk 1998[54] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 2011 1004.jpg link
 Birleşik Krallık Başkonsolosluk 1992[54] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 2011 1001.jpg link
 ABD Başkonsolosluk 1972[72] Tsentralny Konsulstvo Sankt-Peterburg 3641.jpg link

Rusya'daki diğer konsolosluklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Delegasyon Şehir Tip Kuruluş
tarihi
Fotoğraf Website
 Ermenistan Rostov-na-Donu Başkonsolosluk -
 Ermenistan Soçi Konsolosluk merkezi -
 Azerbaycan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[73] -
 Beyaz Rusya Kaliningrad Şube -
 Beyaz Rusya Habarovsk Şube -
 Beyaz Rusya Krasnodar Şube -
 Beyaz Rusya Nijniy Novgorod Şube -
 Beyaz Rusya Novosibirsk Şube -
 Beyaz Rusya Smolensk Şube 2010[74] -
 Beyaz Rusya Tyumen Şube -
 Beyaz Rusya Ufa Şube -
 Beyaz Rusya Yekaterinburg Şube 2001[75] -
 Çin Irkutsk Başkonsolosluk 2009[76] link
 Çin Habarovsk Başkonsolosluk link
 Çin Vladivostok Konsolosluk bürosu 2005[77] -
 Çin Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[78] link
 Çekya Yekaterinburg Başkonsolosluk 2002[79] Dip USA Ekb.jpg link
 Estonya Pskov Başkonsolosluk Şansölyesi Консульства Эстонии и Латвии во Пскове.JPG -
 Finlandiya Murmansk Başkonsolosluk şubesi 1992[80] -
 Finlandiya Petrozavodsk Başkonsolosluk şubesi 1990[80] -
 Fransa Yekaterinburg Başkonsolosluk 2008[81] link
 Almanya Kaliningrad Başkonsolosluk 2004[82] link
 Almanya Novosibirsk Başkonsolosluk 1994[83] link
 Almanya Yekaterinburg Başkonsolosluk 2005[84] link
 Yunanistan Novorossiysk Başkonsolosluk 1996[62] Consulate-General of Greece in Novorossiysk.jpg link
 Macaristan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2007[85] Dip USA Ekb.jpg link
 Hindistan Vladivostok Başkonsolosluk 1992[86] -
 İran Astrakhan Başkonsolosluk 2001[87] link
 İran Kazan Başkonsolosluk 2007[88] link
 Japonya Habarovsk Başkonsolosluk 1993[89] link
 Japonya Vladivostok Başkonsolosluk 1967[90][nb 1] link
 Japonya Yuzhno-Sakhalinsk Başkonsolosluk 2001[92] link
 Kazakistan Astrakhan Konsolosluk 2002[93] link
 Kazakistan Omsk Konsolosluk 2005[94] Consulate of Kazakhstan in Omsk.jpg link
 Kırgızistan Novosibirsk Yardımcı Konsolosluk 2005[95] -
 Kırgızistan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2002[96] Kyrgyz Republic consulate in Yekaterinburg 2012.JPG link
 Letonya Kaliningrad Konsolosluk bölümü Consulate of Latvia in Kaliningrad.jpg -
 Letonya Pskov Konsolosluk 1993[25] Консульства Эстонии и Латвии во Пскове.JPG -
 Litvanya Kaliningrad Başkonsolosluk 1994[97] Consulate-General of Lithuania in Kaliningrad.jpg link
 Litvanya Sovetsk Konsolosluk 2003[98] link
 Moğolistan Irkutsk Başkonsolosluk 1971[99] link
 Moğolistan Kyzyl Başkonsolosluk 2002[100] -
 Moğolistan Ulan-Ude Başkonsolosluk Consulate-General of Mongolia in Ulan-Ude.jpg -
 Kuzey Kore Habarovsk Konsolosluk bürosu 2005[101] Consulate of North Korea in Khabarovsk.jpg -
 Kuzey Kore Nakhodka Başkonsolosluk 1958[102] -
 Norveç Murmansk Başkonsolosluk 1993[103] link
 Polonya Novosibirsk Başkonsolosluk 2004[104] link
 Polonya Kaliningrad Başkonsolosluk 1992[105] link
 Romanya Rostov-na-Donu Başkonsolosluk 2006[106] -
 Güney Kore Irkutsk Başkonsolosluk 2009[107] link
 Güney Kore Vladivostok Başkonsolosluk 1992[108] link
 Tacikistan Yekaterinburg Başkonsolosluk 2009[109] link
 Türkiye Kazan Başkonsolosluk 1992[110] Consulate-General of Turkey in Kazan.jpg link
 Türkiye Novorossiysk Başkonsolosluk 2006[111] Consulate-General of Turkey in Novorossiysk.jpg link
 Türkmenistan Astrakhan Konsolosluk 2013[112] link
 Ukrayna Rostov-na-Donu Başkonsolosluk 2003[113] -
 Ukrayna Yekaterinburg Başkonsolosluk 1997[114] -
 Ukrayna Vladivostok Başkonsolosluk 2005[115] Consulate-General of Ukraine in Vladivostok.JPG -
 Birleşik Krallık Yekaterinburg Başkonsolosluk 1997[116] Dip USA Ekb.jpg link
 ABD Vladivostok Başkonsolosluk 1992[117] link
 ABD Yekaterinburg Başkonsolosluk 1994[118] Dip USA Ekb.jpg link
 Özbekistan Novosibirsk Başkonsolosluk 2007[119] -
 Vietnam Vladivostok Başkonsolosluk 1989[120][nb 2] link
 Vietnam Yekaterinburg Başkonsolosluk 2007[121] link

Diğer heyetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Maskova'da

Yerleşik Olmayan Elçilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Japonya Konsolosluğu, Vladivostok'a taşınana kadar 1967'den 1993 Nisan'a kadar Nakhodka'da kalmıştır.[91]
  2. ^ Vietnam Başkonsolosluğu Eylül 1989'dan Kasım 1996'ya kadar Vladivostok'a taşınana kadar Nakhodka'da bulunuyordu.[120]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ru:Посольство Российской Федерации в Республике Абхазия приступило к работе" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Abkhazia). Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  2. ^ "ru:Российско-албанские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 19 Mayıs 2008. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  3. ^ Andreyev, Alexey (15 Mayıs 2007). "ru:Чрезвычайный и Полномочный Посол Аргентины в России Леопольдо Браво" (Rusça). Noviye Izvestiya. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  4. ^ "ru:История здания Посольства Австрии в Москве" (Rusça). Embassy of Austria in Moscow. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  5. ^ a b "Azerbaijan — Russia relations" (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Azerbaijan). s. 1. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  6. ^ "ru:Бахрейн. Связи с Россией и СНГ" (Rusça). Polpred.com. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2010.  (Archived at WebCite)
  7. ^ "ru:История создания Союзного государства" (Rusça). Embassy of Belarus in Moscow. 25 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  8. ^ Masli, Ubaidillah (5 Aralık 2008). "Russia to set up embassy in Brunei Darussalam". Bandar Seri Begawan: The Brunei Times. 5 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010.  (Archived at WebCite)
  9. ^ "CANADA ELEVATES 3 MORE LEGATIONS; Diplomatic Missions in Russia, China and Brazil Raised to Status of Embassies". Ottawa: The New York Times. 11 Aralık 1943. s. 6. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  10. ^ "ru:Российско-костариканские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 27 Nisan 2009. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  11. ^ "Российско-хорватские отношения". Ministry of Foreign Affairs (Russia). 19 Mayıs 2008. 29 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  12. ^ "The Dominican Republic Opens Its Embassy in Moscow". Diplomat. Eylül 2007. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  13. ^ "ru:Дипломатические отношения" (Rusça). Embassy of Ecuador in Moscow. Erişim tarihi: 15 Şubat 2010. 
  14. ^ "Ministry of Foreign Affairs of El Salvador" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs El Salvador. 16 Aralık 2012. Erişim tarihi: 16 Aralık 2012. 
  15. ^ "ru:РОССИЙСКО-ЭКВАТОГВИНЕЙСКИЕ ОТНОШЕНИЯ" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 17 Şubat 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2010. 
  16. ^ "ru:Российско-эритрейские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  17. ^ Gocking, Roger (2005). "Independence: The Nkrumah Years". The history of Ghana. Greenwood Publishing Group. s. 127. ISBN 0-313-31894-8. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  18. ^ "ru:Российско-гватемальские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 27 Nisan 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  19. ^ "Vatican resuming ties with Moscow". Roma: The New York Times. 16 Mart 1990. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  20. ^ Glatz, Carol (4 Aralık 2009). "Vatican, Russia upgrade ties to full diplomatic relations". Vatican City: Catholic News Service. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  21. ^ Preston, Paul; Partright, Michael; Prazmowska, Anita (1999). British documents on foreign affairs--reports and papers from the Foreign Office confidential print: From 1946 through 1950. Soviet Union and Finland. University Publications of America. s. 216. ISBN 1-55655-764-7. 
  22. ^ Murphy, Ronan (1999). "Ireland and Russia: Diplomatic History". International Affairs. 45 (1), s. 28–32. 
  23. ^ Fein, Esther B. (4 Ocak 1991). "Office in Moscow opened by Israelis". Moskova: The New York Times. ss. A6. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  24. ^ Trumbull, Robert (13 Aralık 1956). "JAPAN AND SOVIET HAIL PEACE PACT; Shigemitsu, at Ratification Ceremony in Tokyo, Sees Asian Peace Advanced 'Great Significance' Cited". Tokyo: The New York Times. s. 3. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  25. ^ a b c "Diplomatic missions of the Republic of Latvia" (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Latvia). s. 2. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  26. ^ Wright, John (1981). "The Kingdom of Libya". Libya: a modern history. Taylor & Francis. s. 116. ISBN 0-7099-2727-4. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  27. ^ "ru:Республика Мадагаскар" (Rusça). Клуб друзей Мадагаскара. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  28. ^ "ru:Российско-маврикийские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 2 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  29. ^ "ru:Российско-черногорские отношения" (Rusça). Ministry of Foreign Affairs (Russia). 19 Mayıs 2008. 15 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  30. ^ "About the Embassy". Embassy of Nepal in Moscow. 27 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  31. ^ Prior, Stuart. "New Zealand and Russia". Embassy of New Zealand in Moscow. 26 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  32. ^ Onunaiju, Charles (24 Haziran 2009). "Nigeria/Russia relation: Issues and prospects". Daily Trust. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  33. ^ "Pushing Arab ties, Soviets to open embassy in Oman". Philadelphia Inquirer. 29 Ağustos 1987. ss. D18. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  34. ^ Ismael, Tareq Y (2005). "The Soviet Union and Arab issues: 1967-1984". The communist movement in the Arab world. 7. Routledge. s. 77. ISBN 0-415-34851-X. Erişim tarihi: 26 Şubat 2010. 
  35. ^ "History". Embassy of the Philippines in Moscow. 27 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  36. ^ "Russian-Qatari relationship". Embassy of Russia in Qatar. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  37. ^ Vassiliev, Alexey Mikhailovich (1998). The history of Saudi Arabia. Saqi Books. s. 473. ISBN 0-86356-935-8. 
  38. ^ "ru:Российско-сьерралеонские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 16 Şubat 2009. 26 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2010. 
  39. ^ Liu, Gretchen; Ministry of Foreign Affairs (Singapore) (2005). The Singapore foreign service: the first 40 years. Editions Didier Millet. s. 105. ISBN 981-4155-38-1. 
  40. ^ Paldan, Roman (1994). "Slovakia: First Year". International Affairs. Minneapolis-Moskova. 40 (3), s. 65–69. 
  41. ^ "Slovenia and Russia confirm good relations through intensive contacts". Eye on Slovenia. 1 Ağustos 2006. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  42. ^ USSR documents annual. 2. Academic International Press. 1991. s. 269. ISBN 0-87569-153-6. 
  43. ^ "Foreign Relations". South Asian Free Media Association. 18 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  44. ^ a b Stark, Alexandra (8 Haziran 2006). "Schweiz verstärkt Präsenz in Russland" (Almanca). Swissinfo. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  45. ^ "Welcome to the website of the Embassy of the Republic of Uganda in Moscow". Embassy of Uganda in Moscow. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  46. ^ "ru:Российско-эмиратские отношения" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 12 Mart 2009. 15 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2010. 
  47. ^ "About the embassy". Embassy of the United States in Moscow. 1 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2010. 
  48. ^ Staar, Richard Felix (1991). "Implementation of foreign policy". Foreign policies of the Soviet Union. Hoover Press. s. 58. ISBN 0-8179-9102-6. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  49. ^ DeRoche, Andy (2007). "Non-alignment on the Racial Frontier: Zambia and the USA, 1964-68". Cold War history. Taylor & Francis. 7 (2), s. 227–250. doi:10.1080/14682740701284132. ISSN 1468-2745. 
  50. ^ Pascoe, William (21 Temmuz 1986). "Moscow's Strategy in Southern Africa: A Country by Country Review" (PDF). Heritage Foundation. s. 7. 14 Mart 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2010. 
  51. ^ "ru:Армянская Апостольская Церковь Санкт-Петербурга" (Rusça). Business Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  52. ^ "Отделения Посольства" (Rusça). Embassy of the Republic of Belarus in the Russian Federation. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2008. 
  53. ^ "История на мисията" (Bulgarca). Consulate-General of Bulgaria in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  54. ^ a b c d e f g h i Korsakov, N.L. "ru:Консульские учреждения" (Rusça). Encyclopaedia of Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  55. ^ Titova, Irina (16 Aralık 2003). "Cyprus to Open a Consulate General". The St. Petersburg Times. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  56. ^ "The Consulate General of the Czech Republic in Saint Petersburg". DipInfo News Agency. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  57. ^ "ru:Датчане в Санкт-Петербурге" (Rusça). Etnosite.ru. 22 Temmuz 2006. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  58. ^ "Estonian Consulate General in St. Petersburg Celebrates 85th Anniversary". Ministry of Foreign Affairs (Estonia). 11 Aralık 2007. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at Webcite)
  59. ^ "ru:История" (Rusça). Consulate-General of Finland in Saint Petersburg. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  60. ^ "ru:Историческая справка" (Rusça). Embassy of France in Moscow. 14 July 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 July 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  61. ^ Munro, Robin (18 Mayıs 2004). "Germany Plays a Vital Role In Developing Russian Markets". The St. Petersburg Times. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  62. ^ a b Yurkov, Yevgeny. "Russia and Greece". International Affairs. Minneapolis/Moskova. 43 (6), s. 138–145. 
  63. ^ "Bilateral relations between Hungary and The Russian Federation". Ministry of Foreign Affairs (Hungary). 13 Mayıs 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  64. ^ "The Consulate". Consulate-General of India in Saint Petersburg. 5 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  65. ^ "ru:В Санкт-Петербурге открыто генеральное консульство Казахстана" (Rusça). Gazeta.kz. 26 Ekim 2004. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  66. ^ "ru:Генеральное консульство королевства Норвегия в Санкт-Петербурге" (Rusça). Consulate-General of Norway in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  67. ^ Ilie, Aurel (2004). "125 Years of Diplomatic Relations with Russia". International Affairs (Russian journal). Minneapolis/Moskova: East View Information Services. 50 (1), s. 131–135. ISSN 0130-9641. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  68. ^ "Bývalí generálni konzuli" (Slovakça). Consulate-General of Slovakia in Saint Petersburg. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  69. ^ Kutakhov, Vladimir (7 Aralık 2007). "ru:Партнер для Сибири" (Rusça). Rossiyskaya Gazeta. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  70. ^ "ru:О Генеральном консульстве" (Rusça). Consulate-General of Sweden in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  71. ^ "Başkonsolosluk". Consulate-General of Turkey in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  72. ^ "U.S. Representation in St. Petersburg". Consulate-General of the United States in Saint Petersburg. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  73. ^ "Second Azerbaijani Consulate General in Russia launches activity in Yekaterinburg". Trend News Agency. 21 Eylül 2009. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  74. ^ "ru:В Смоленске открылось отделение посольства Республики Беларусь" (Rusça). Regions.ru. 5 Temmuz 2010. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  75. ^ "ru:У дверей отделения посольства республики Беларусь в Екатеринбурге вывешен красный флаг" (Rusça). Ekaterinburg: Novy Region 2. 20 Mart 2001. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  76. ^ "China opens Başkonsolosluk in Russia's Siberia". Moskova: RIA Novosti. 19 Aralık 2009. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  77. ^ "ru:Во Владивостоке открыто отделение генерального консульства Китая" (Rusça). Travel.ru. 1 Mart 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  78. ^ Dubicheva, Kseniya (28 Eylül 2009). "ru:В Екатеринбурге открылось Генеральное консульство КНР" (Rusça). Ekaterinburg: Rossiyskaya Gazeta. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  79. ^ "ru:Выдача чешских виз в Екатеринбурге сократилась почти в 2 раза" (Rusça). UralInfomBuro. 7 Mayıs 2009. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  80. ^ a b "История". Embassy of Finland in Moscow. 22 Şubat 2007. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  81. ^ "ru:В Екатеринбурге открылось французское консульство" (Rusça). Lenta.ru. 21 Ocak 2008. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  82. ^ "Fischer Establishes German Outpost in Kaliningrad". Deutsche Welle. 12 Şubat 2004. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  83. ^ "ru:Генеральное консульство Германии в Новосибирске" (Rusça). Başkonsolosluk of Germany in Novosibirsk. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  84. ^ "Germany opens general consulate in the Urals". UralPressInform. 12 Haziran 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  85. ^ "ru:Генконсульство Венгерской Республики открывается в Екатеринбурге" (Rusça). Ekaterinburg: RIA Novosti Ural. 19 Aralık 2007. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  86. ^ "Mr. Charanjeet Singh, Consul General of India". Vladivostok Times. 11 Eylül 2006. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  (Archived at WebCite)
  87. ^ Mukhin, Alexander; Mesamed, Vladimir (2004). "The North-South international transportation corridor: Problems and prospects". Central Asia and the Caucasus. CA&CC Press AB. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  88. ^ "Iran opens consulate in Tatarstan". Tahran: Tehran Times. 4 Aralık 2007. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  89. ^ "ru:Генеральное консульство Японии в г. Хабаровске (краткая информация)" (Rusça). Consulate-General of Japan in Khabarovsk. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  90. ^ Jensen, Robert G.; Shabad, Theodore; Wright, Arthur W. (1983). "Siberian Resource Development and the Japanese Economy". Soviet natural resources in the world economy. University of Chicago Press. s. 225. ISBN 0-226-39831-5. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  91. ^ "ru:Генеральные консульства и представительства иностранных государств в Приморском крае" (Rusça). Far Eastern Geological Institute. 10 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2010. 
  92. ^ "Japan's consulate-general opens on Russia's Sakhalin". Yuzhno-Sakhalinsk: ITAR-TASS. 29 Ocak 2001. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  93. ^ "ru:Открыто консульство Казахстана в Астрахани" (Rusça). Travel.ru. 11 Kasım 2002. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  94. ^ Viktorov, Nikolai (9 Mayıs 2005). "ru:Инвестиции из Казахстана". Kommercheskie vesti (Rusça). East View Information Services. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2010. 
  95. ^ "ru:Итоги работы консульской службы в 2005 году" (Rusça). Russian Ministry of Foreign Affairs. 13 Ocak 2006. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  96. ^ "ru:Генеральное консульство" (Rusça). Consulate-General of Kyrgyzstan in Yekaterinburg. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  97. ^ Waller, Michael; Coppieters, Bruno; Malashenko, Alexey Vsevolodovich (1998). "The Kaliningrad Region of Russia". Conflicting loyalties and the state in post-Soviet Russia and Eurasia. Routledge. s. 94. ISBN 0-7146-4882-5. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010. 
  98. ^ "LR konsulatas Sovetske" (Litvanca). Consulate of Lithuania in Sovetsk. 25 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  99. ^ "ru:О истории Генерального консульства" (Rusça). Consulate-General of Russia in Irkutsk. 2 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  100. ^ "Mongolia: Foreign minister outlines problems on economic ties with Russia". Moskova: Nezavisimaya Gazeta. 2 Nisan 2002. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  101. ^ "ru:В Хабаровске откроется генконсульство КНДР" (Rusça). Deita.ru. 22 Haziran 2005. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) at WebCite
  102. ^ Shtefan, Yevgeny (19 Kasım 2000). "ru:Дипломатическое представительство КНДР переезжает из Находки во Владивосток" (Rusça). Seoul Vestnik. 14 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  103. ^ "ru:Генеральное консульство Королевства Норвегия в Мурманске" (Rusça). Tourist Infoportal of Murmansk Region. 14 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2010. 
  104. ^ "Polish consulate opened in Siberia". Moskova: BBC Monitoring. 23 Mart 2004. 
  105. ^ "ru:Хроника Генерального консульства Республики Польша в Калининграде" (Rusça). Consulate-General of Poland in Kaliningrad. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  106. ^ "ru:Генконсульство Румынии в Ростове-на-Дону приступит к работе в начале марта" (Rusça). Rostov on Don: PRIME-TASS. 9 Şubat 2006. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  107. ^ "South Korean consulate opens in Russia's Irkutsk". Seoul: Yonhap News Agency. 17 Haziran 2009. Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  108. ^ "ru:приветственное слово" (Rusça). Consulate-General of South Korea in Vladivostok. 31 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  109. ^ "ru:Россия: В Екатеринбурге открылось генеральное консульство Таджикистана" (Rusça). Ferghana Information Agency. 15 Haziran 2009. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  110. ^ "Mintimer Shaimiev has met with Turkish Consul General in Kazan Ahmet Ergin". President of Tatarstan. 15 Ocak 2008. 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım) ( at WebCite)
  111. ^ "ru:В Новороссийске открыто новое здание генерального консульства Турции" (Rusça). Regnum News Agency. 2 Ağustos 2006. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  112. ^ Открытие консульства в Астрахани
  113. ^ "ru:В Ростове-на-Дону откроется генконсульство Украины" (Rusça). Moskova: RIA Novosti. 15 Ağustos 2003. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  114. ^ Lopulenko, N.A. (2000). Народы крайнего севера России во второй половине 90-х годов XX в: экономика, культура, политика : обзор по материалам российской прессы (Rusça). Старый сад. s. 110. 
  115. ^ "uk:У Владивостоці відкрилося Генеральне консульство України" (Ukraynaca). Radio Ukraine. 15 Ağustos 2005. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  116. ^ "Sverdlovsk Region governor says Britain to open consulate there". Moskova: ITAR-TASS. 25 Mart 1997. 
  117. ^ "U.S. Establishes a Consulate In Vladivostok, Long Closed". Vladivostok: The New York Times. 23 Eylül 1992. ss. A16. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  118. ^ Krebsbach, Karen (1996). Inside a U.S. embassy: how the Foreign Service works for America. American Foreign Service Association. s. 9. ISBN 0-9649488-0-X. 
  119. ^ "ru:Узбекистан откроет Генеральное консульство в Новосибирске" (Rusça). DipInfo News Agency. 28 Nisan 2007. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2010. 
  120. ^ a b "Lời chào của Tổng Lãnh sự" (Vietnamca). Consulate-General of Vietnam in Vladivostok. 17 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  121. ^ "ru:В Екатеринбурге откроется генеральное консульство Вьетнама" (Rusça). Regions.ru. 23 Nisan 2007. Erişim tarihi: 18 Şubat 2010. 
  122. ^ "Секция интересов Грузии при Посольстве Швейцарии в Российской Федерации". russia.mfa.gov.ge. 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  123. ^ "Permanent Representations - MFA NKR". www.nkr.am. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  124. ^ Team, Internet. "首頁 - ПРЕДСТАВИТЕЛЬСТВО В МОСКВЕ ТАЙБЭЙСКО-МОСКОВСКОЙ КООРДИНАЦИОННОЙ КОМИССИИ ПО ЭКОНОМИЧЕСКОМУ И КУЛЬТУРНОМУ СОТРУДНИЧЕСТВУ 台北莫斯科經濟文化協調委員會駐莫斯科代表處". www.tmeccc.org. 19 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  125. ^ zwebb.com. "Republic of Botswana ♦ Embassy in Stockholm, Sweden ♦". www.botswana.se (İngilizce). 31 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2017. 
  126. ^ http://www.foreign.gov.ls/missions/show_country.php
  127. ^ http://www.gov.sz/index.php?option=com_content&view=article&id=458&Itemid=270