Ruggles of Red Gap

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ruggles of Red Gap, yönetmenliğini Leo Mccarey'nin yaptığı, başrollerini Charles Laughton, Mary Boland, Charlie Ruggles ve ZaSu Pitts'in paylaştığı, Roland Young ve Leila Hyams'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı 1935 yapımı komedi filmidir. Senaryosunu Walter DeLeon ve Harlan Thompson'ın yazdığı film, Harry Leon Wilson'ın çok satan 1915 tarihli romanından uyarlanmıştır. Bir poker oyununda bir ingiliz beyefendinin hizmetlisini kazanan Batı'dan yeni zengin bir Amerikalı çiftin hikâyesini anlatır.

Charles Laughton, 1935'te Ruggles of Red Gap (Bounty'de İsyan ile birlikte) için New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödüllerini kazandı. Ulusal İnceleme Kurulu filmi 1935'in en iyi dokuzuncu filmi seçti. [O yıl, Laughton'ın diğer iki filmi Les Misérables ve Mutiny on the Bounty listede sırasıyla altıncı ve sekizinci oldu]. Film, En İyi Film dalında Oscar'a aday gösterildi ve aynı zamanda aday gösterilen diğer iki Laughton filmine karşı yarıştı: Mutiny on the Bounty (ödülü kazandı) ve Sefiller .

2014'te film, Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihsel veya estetik açıdan önemli" kabul edildi ve Ulusal Film Arşivi'nde korunmak üzere seçildi.[1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]