RuPaul's DragCon LA

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2019 DragCon LA'de World of Wonder karşılama paneli

RuPaul's DragCon LA 2015 yılından bu yana her yıl Los Angeles'ta düzenlenen, "Herkes için drag ve queer kültürü" sloganına sahip, kendini ifade etme sanatını kutlayan drag kültürüne ait expo[1] "Dünyanın en büyük drag kültürü kutlaması" olarak kabul edilen ve 2017'de yapılmaya başlayan RuPaul's DragCon NYC'nin kardeş etkinliğidir.[2] Etkinlik; RuPaul's Drag Race'in, Drag Race Thailand, RuPaul's Drag Race UK, RuPaul's Drag Race All Stars ve Şili'de yayımlanmış olan The Switch Drag Race gibi çeşitli varyasyonlarındaki queenleri barındırmaktadır. RuPaul's Drag Race ve DragCons, Los Angeles merkezli bir yapım şirketi olan World of Wonder Entertainment (WOW) aracılığıyla düzenlenmektedir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Queen of All He Surveys: A Weekend Inside RuPaul's Drag Empire". IndieWire (İngilizce). 1 Haziran 2015. 10 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2020. 
  2. ^ "Ginger Minj Teases New Music & a Major RuPaul's DragCon NYC Makeover: 'I Can't Screw This Up'". Billboard. 8 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2019. 
  3. ^ "This panel lineup will have you sashaying to DragCon". am New York (İngilizce). 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2019.