Rolf Pfeifer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rolf Pfeifer
Doğum24 Şubat 1947 (77 yaşında)
Zürih
Vatandaşlıkİsviçre
Mezun olduğu okul(lar)ETH Zurich
Kariyeri
DallarıBilişsel bilim, Yapay zeka, Robotik
Çalıştığı kurumlarZürih Üniversitesi
Osaka Üniversitesi
Shanghai Jiao Tong Üniversitesi
Doktora öğrencileriJosh Bongard

Rolf Pfeifer (1947 doğumlu) Bilişim Bölümü'nde Zürih Üniversitesi bilgisayar bilimi profesörü[1] ve 2014 yılında emekli olduğu Yapay Zeka Laboratuvarının [2] yöneticisiydi.[3] Halen Osaka Üniversitesi 'nde özel atanmış profesör ve Shanghai Jiao Tong Üniversitesi ‘nde misafir profesördür.[4]

İsviçre, Zürih'deki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü'nden (ETH) fizik ve matematik alanında yüksek lisans ve bilgisayar bilimi doktora derecesine sahiptir. ABD'de Carnegie Mellon Üniversitesi ve Yale Üniversitesi 'nde doktora sonrası araştırmacı olarak üç yıl geçirdi.

Brüksel Özgür Üniversitesi, MIT Yapay Zeka Laboratuvarı, San Diego'daki Neurosciences Institute (NSI)'da ve Paris' teki Sony Computer Science Laboratory ‘da misafir profesör ve araştırma görevlisi olarak çalıştı ve 2003/2004 için ilk küresel, tam etkileşimli, video konferans tabanlı ders dizisi "Tokyo'dan Yapay Zeka Dersleri" (Tokyo, Pekin, Cidde, Varşova, Münih ve Zürih dahil) verdiği Tokyo Üniversitesi 'nde "21. Yüzyıl COE Profesörü, Bilgi Bilimi ve Teknolojisi" seçildi. Bu dersler ShanghAI Dersleri [5] olarak yeniden adlandırıldı ve 2009'dan beri tüm dünyada yayınlanır.

Zekayı Anlamak (ortak yazar: C. Scheier), Vücut Düşünme Şeklimizi Nasıl Şekillendirir: Yeni Bir Zeka Görüşü MIT Press, 2006 ( Josh Bongard) ve "Designing Intelligence" (Josh Bongard ve Don Berry ile) ile 100'ün üzerinde bilimsel makale yayınladı.

Araştırma ilgi alanları arasında Somutlaşmış biliş, Biyorobotik, Otonom ajan lar /mobil robotlar, Yapay yaşam, Morfoloji/morfo-fonksiyonel makineler, Yerleşik Tasarım, Duygu bulunmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Department of Informatics". 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2022. 
  2. ^ "Artificial Intelligence Laboratory". 8 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2022. 
  3. ^ "Rolf Pfeifer has retired". 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2021. 
  4. ^ "Farewell note at the NCCR Robotics". 19 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2021. 
  5. ^ "ShanghAI Lectures". 25 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2022. 

Kategoriler[değiştir | kaynağı değiştir]