Rocket Monkeys

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rocket Monkeys
FormatBilgisayar animasyonu
TürAksiyon
Bilimkurgu
ÜlkeABD
Kanada
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı65 (bölümleri listesi)
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yapım şirketiAlphanim
Yayın bilgileri
KanalTeletoon, Nickelodeon
Yayın tarihi2013-2016

Rocket Monkeys, Nickelodeon/Teletoon tarafından oluşturulmuş Amerika-Kanada ortak yapımı bir dizi.

Çizim[değiştir | kaynağı değiştir]

Gus ve Wally kardeşler maymun astronotlar. En parlak veya en havalı astronotlar değiller, ancak etraftaki tek astronot oldukları için, uzaya gitmeleri ve haydut kara delikler ve intikamcı uzaylılarla savaşmak da dahil olmak üzere farklı türde önemli görevleri yerine getirmeleri için çağrılıyorlar. Kardeşlerin mürettebatının diğer üyeleri arasında maymunlara görevlerini veren otoriter astrofizikçi Dr. Chimpsky; YAY-OK, biraz modası geçmiş ve kardeşlerin rotalarını korumalarına yardımcı olmak için tek umudu olan sadık bir robot; ve Mürekkep, mürekkep çizimleriyle iletişim kuran bir uzay ahtapotu ve sanatçısı.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Gus: Wally'nin ağabeyidir. Kahraman olmaktan başka bir şey istemiyor ama maymun içgüdülerini her zaman bir kenara bırakamıyor. Geminin bir kaptana en yakın olduğu şey, GASI öğrencisi olmayı çok ciddiye alır.
  • Wally: Gus'ın maymun ortağı ve kardeşidir ve ikisinin daha zekisi olarak kabul edilir. Ne kadar bakımsız ama bir şekilde sevimli olsa da Wally, çılgın bir yolculuğa çıkmaktansa Banana Blasters oynamayı veya süresi dolmuş puding koleksiyonunu düzenlemeyi tercih eder. Wally'nin iyi olduğu bir şey varsa o da maymun olmaktır.
  • Yay-OK: Wally ve Gus'ın uzaydaki maceralarında onlara yardımcı olan eski robot arkadaşıdır. Bu robotun sevgili maymunları için yapmayacağı hiçbir şey yok. Buzdolabından blender'a, otomattan otomatlara kadar, devrelerini biraz daha hızlı biplemediği bir bayanbot bile yok.
  • Dr. Chimpsky: GASI genel merkezinin lideridir. Maymunlara son derece önemli görevlerini atar (bazen içkisi çok ısındığında ona daha fazla buz almak da dahildir) ve dikkatleri dağıldığında onları yolunda tutmak için elinden geleni yapar.
  • Inky: bir uzay ahtapotu ve inanılmaz mürekkep çizimleriyle iletişim kuran bir sanatçı. Mürettebatın bir üyesi mi yoksa dayanılmaz derecede sevimli mi olduğu herkesin tahmini. Ama her halükarda, sanatsal yetenekleri onu etrafta olması için süper eğlenceli hale getiriyor.
  • Lord Peel: maymunların sürekli muzla karıştırdığı serinin ana düşmanıdır. Dizi olaylarından önce asil bir iş adamıydı. Ama sonra Roket Maymunları onu arzulamaya başladı ve onu yemeye çalıştıkları ve özellikle de onu karanlık tarafa zorladıkları için onlardan intikam almaya çalışıyor.
  • Nefarious: serinin antagonistlerinden biridir. Çoğu bölümde kaçmaya çalıştığı bir hapishane asteroidinde yaşıyor.
  • SLO-MO: Nefarious'un robot arkadaşıdır. Bazı bölümlerde YAY-OK'u çok önemsiyor.
  • Deep Space Dave: her zaman hayranlarına güvenen bir süper kahramandır- maymunlar, elbette.