Robin Haase

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Robin Haase (6 Nisan 1987) Hollandalı profesyonel bir tenis oyuncusudur. Şu anda en yüksek rütbeli Hollandalı oyuncudur ve Temmuz 2012'de 33 numara ile dünya çapında kariyer yapan ATP tekler sıralamasındadır. İki single şampiyonluğu kazandı, 2012 Monte Carlo Masters'ın çeyrek finallerine ve 2017 Kanada Masters'ın yarı finallerine ulaştı. Ülke lideri Igor Sijsling ile birlikte Haase, 2013 Avustralya Açık erkek çiftler finaline ulaştı. Haase solak ama sağ eliyle oynuyor. Annesi Hollandalı, babası Alman.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Gençliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Haase umut verici bir genç oyuncuydu, 76-41'lik bir tekli kazanç / kayıp rekoru derledi ve Mart 2005'te genç dünya sıralamasında 3. sıraya yükseldi. Daha sonra 2005'te Junior Wimbledon finalinde Jérémy Chardy'ye son gençlik turnuvasında kaybetti.

2006[değiştir | kaynağı değiştir]

Haase 2006 yılında 665. sırada başladı. Haziran ayında, Juan Carlos Ferrero'ya karşı ilk turda kaybederek Rosmalen'de ilk ATP turnuvasını oynadı.[1]

Eylül ayında, Çek Cumhuriyeti'ne karşı Dünya Grubu Play-Off'larında Hollandalı Davis Cup takımı için ilk kez, düz setlerde Tomáš Berdych'e yenildi ve yarışma kararlaştırıldıktan sonra Jan Hernych'i kazandı.

Kasım ayında Haase, Nashville'deki ilk Challenger turnuvasını kazandı ve bu süreçte en iyi 100 oyuncudan olan iki kişiyi yendi.[2]

Aralık ayında, 2006 Sky Radio Tennis Masters finallerinde şampiyon Raemon Sluiter'i yenerek ilk Masters unvanını kazandı.

Haase, ATP Challenger Tour'da üç yarı finale yükseldi ve 164. sıralamaya çıktı.

2007[değiştir | kaynağı değiştir]

Mart ayında Wolfsburg'da ikinci Challenger'ı kazandı.

Temmuz ayında Haase, çeyrek finallerde Amersfoort'taki Hollanda Açık'ta ilk ATP Turu yarı finaline ulaştı. En iyi 100 oyuncudan biri olan Florent Serra'yı yendi. Sonunda Werner Eschauer'e düz setlerle kaybetti. İyi bir hafta geçirerek, memleketlisi Rogier Wassen ile çiftlerde finale ulaştı, ancak düz setlerde kaybetti.

Ağustos ayında, Haase ilk kez Rogers Kupası'nda en iyi 10 oyuncudan biri olan Tomáš Berdych'i yendi.

Haase, Mario Ančić'in geri çekilmesi nedeniyle Grand Slam'ı ABD Açık'ta şanslı bir kaybeden olarak başlangıcını yaptı. İlk turda üçüncü seribaşında olan ikinci gelen Novak Djoković'e düz setlerle kaybetti.

2008 Chennai Open'da Haase, ilk turda ikinci seri Marcos Baghdatis'i yendiğinde ilk 20'de bir galibiyet daha aldı.

Haase, Wimbledon 2008'in ilk turunda Lleyton Hewitt'i beş sete itti ve sonunda Hewitt kazandı.

Haase iki yıl sonra Wimbledon'a döndü ve James Blake'i ilk turda düz setlerle altüst etti. İkinci sette beş set halinde dünya 1 numaralı ve sonunda şampiyon Rafael Nadal tarafından kıl payı bir şekilde yenildi.

2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Robin Haase 2011 Wimbledon Şampiyonası'nda

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Performance Zone – ATP World Tour – Tennis". ATP World Tour. 11 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2013.