Riverside (Barrie-James O'Neill şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Riverside"
Barrie-James O'Neill and Lana Del Rey şarkısı
Kaydedilme2014
Süre3:46
Yazar
  • O'Neill
  • Del Rey
YapımcıO'Neill

"Riverside", İskoç şarkıcı söz yazarı Barrie-James O'Neill ve Amerikalı kayıt sanatçısı Lana Del Rey'in bir şarkısı.[1][2] Sözler ve müzikal kompozisyon O'Neill ve Del Rey'e aittir. O'Neill, daha sonra şarkı için demo versiyonunda kendi sözlerini yazdığını, ardından Del Rey'in kendi sözlerini eklediğini açıkladı.

O'Neill 17 Aralık 2014'te şarkının bir kısmını yayınladı. Tam hali 22 Eylül 2015'te sızdırıldı.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

O'Neill ilk stüdyo albümü "NiGHTMARE BOY" üzerinde çalıştığını belirtti. Nisan 2013'te O'Neill ve kız arkadaşı bir video hazırladı; Lee Hazlewood tarafından yorumlanan seslendirilen "Summer Wine".

Aralık 2013'te O'Neill Instagram'da Riverside şarkısının parçacığını daha yayınladı.[3] O'Neill'in şarkı bunun için "İkimiz de bu şarkıyı birlikte yazmak istedik," yorumun yaptı.

O'Neill 2016'da bir Periscope canlı yayını sırasında şarkıyı iki yıl önce yazdığını söyledi. Amerikalı şarkıcı Lana Del Rey ile kaydettiğinde albümde olması gerekiyordu, ancak Del Rey'in şirketi yüzünden yayınlanamadı.[4] "NiGHTMARE BOY" albümünün planları daha sonra şarkının içermediği dört parçalı EP halinde yayınlandı.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı sızdırıldığında, O'Neill'in ve Del Rey'in vokal performansını ve şarkı sözlerini öven bazı yorumculardan büyük beğeni topladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]