Richard von Coudenhove-Kalergi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Politikacı

Richard Nikolaus Eijiro, Coudenhove-Kalergi Kont[1] (16 Kasım 1894 - 27 Temmuz 1972) Avusturyalı-Japon bir politikacı, filozof ve Coudenhove-Kalergi kontuydu.

Avrupa entegrasyonunun öncüsü olarak 49 yıl Paneuropean Birliği'nin kurucu başkanı olarak görev yaptı. Ailesi, Avusturya-Macaristanlı bir diplomat olan Heinrich von Coudenhove-Kalergi ve bir petrol tüccarı, antika satıcısı ve Tokyo'daki büyük toprak sahibinin kızı Mitsuko Aoyama idi. Japonya'daki çocukluk adı Aoyama Eijiro'ydu. 1919'da Çekoslovak vatandaşı oldu ve 1939'dan ölümüne kadar Fransız vatandaşı oldu.

İlk kitabı olan Pan-Europa, 1923'te yayınlandı ve ilk kongresini 1926'da Viyana'da düzenleyen Pan-Europa hareketi için bir üyelik formu içeriyordu. 1927'de, Aristide Briand Pan-Europa hareketinin onursal başkanlığına seçildi. Pan-Europa kongrelerine katılan kamu figürleri arasında Albert Einstein Thomas Mann ve Sigmund Freundvardı.[2]

Coudenhove-Kalergi, 1950'de Charlemagne Ödülü'nün ilk alıcısıydı. 1972-1973 Avrupa Koleji akademik yılı onuruna seçildi. Coudenhove-Kalergi, Avrupa Marşı'nın müziği olarak Beethoven'ın "Ode to Joy" u önerdi. Ayrıca bir Avrupa Günü, Avrupa posta pulu ve hareket için birçok eser önerdi (örneğin, rozetler ve flamalar).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ German: Richard Nikolaus Eijiro Graf von Coudenhove-Kalergi (Regarding personal names: Until 1919, Graf was a title, translated as Count, not a first or middle name. The female form is Gräfin. In Germany since 1919, it forms part of family names.)Japanese: リヒャルト・ニコラウス・栄次郎・クーデンホーフ=カレルギー伯爵 (Rihyaruto Nikorausu Eijirō Kūdenhōfu-Karerugī Hakushaku).
  2. ^ Ocaña, Juan Carlos. "Richard Coudenhove-Kalergi” https://web.archive.org/web/20121024075148/http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/SPRINGcoudenhove.htm