Red Hydrogen One

Vikipedi, özgür ansiklopedi

RED Hydrogen One, Red Digital Cinema tarafından üretilen bir Android akıllı telefon . Resmi olarak 18 Mayıs 2018'de Ağustos 2018'de çıkış tarihi ile duyuruldu.[1] ve ABD'de AT&T ve Verizon Wireless aracılığıyla 2 Kasım 2018'de birden fazla gecikmeden sonra yayınlandı.[2]

Hydrogen One'ın imza özellikleri, derinlik efektleri oluşturmak için dağınık arka aydınlatma kullanan bir 3D ekran (4-View veya 4V olarak adlandırılır), cihazın tescilli 3D formatında da fotoğraf ve video çekebilen çift ön ve arka kameralar da dahil olmak üzere görüntüleme etrafında dönüyor. Standart 3D SBS ve 2D olarak ve cihazın diğer planlanan ürünlere (Hidrojen Bir'i vizör olarak kullanacak olan RED Lityum adı verilen 3D 8K kamera gibi) entegre edilmesine izin veren pim konektörleri gibi.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Donanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Hydrogen One'ın tasarımı, Red'in sinema kameralarının alüminyum ve Kevlar malzemeli lens yuvalarından etkilenerek yapıldı. Taraklı kulplar ve tekstüre etmek için; Bazı taraklara donanım düğmeleri ve parmak izi okuyucu entegre edilmiştir.[3][4] "4V" ("4 Görünüm") markalı 3D ekran teknolojisi’ne sahip 5,7 inç 1440p LCD ekrana sahiptir. Kırmızı destekli başlangıç Leia tarafından geliştirilen, ekranın arka ışığını hafif bir alana yaymak için nanoyapılar kullanıyor ve " holografik " bir derinlik efekti yaratıyor.[5][6]

Cihaz, holografik fotoğraf ve 4V ile uyumlu video çekmek için de kullanılabilen çift 8 megapiksel ön ve 16 megapiksel arkaya bakan kameralara sahiptir. Öne bakan kameralar yalnızca dikey yönde 4V'yi destekler ve arkaya bakan kameralar yalnızca yatayda 4V'yi destekler.[3][4][6] Hydrogen One'ın arkasında diğer donanımla entegrasyon için genişletme pimleri vardır. Red, 4V'yi destekleyen ve bir Hidrojen One'ı 3D vizör olarak kullanabilen Lucid ile ortak olarak 8K profesyonel kamerayı tanıttı.[7] Bununla birlikte, bu ürünlere yapılan referanslar, Hidrojen programında planlanan "değişikliklere" dikkat çekerek Red'in web sitesinden kaldırılmıştır.[8] 6 ile çip üzerinde Qualcomm Snapdragon 835 sistemini kullanır  6 GB RAM, 128  GB genişletilebilir depolama alanı ve 4500 mAH pile sahiptir.[5][9]

Yazılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Hydrogen One, Android 8.1 "Oreo" sürümüyle ile birlikte gelir ve RED Player, uygulamalar ve oyunlar için LeiaLoft uygulama mağazası, filmler ve şortlar için Hidrojen Ağı (film kiralamaları da içerir) dahil olmak üzere 4V uyumlu içeriği sergilemeyi amaçlayan çeşitli uygulamalarla birlikte gelir.),[10] ve fotoğraf paylaşım sosyal ağ uygulaması Holopix. 4V içeriği şu anda tescilli Hidrojen One ve Verilenden uygulamalar aracılığıyla görülebilir, ancak KIRMIZI Oyuncu ayrıca Holopix yüklenebilir tekrar standart 3D formatları oynatabilir. Red, cihazın işlevselliğini ve yazılımını geliştirmek için sürekli güncellemeler alacağını belirtti. AT&T sürümü, Fantastic Beasts ve Onları Nerede Bulabilir ve Ready Player One'ın 3D dijital kopyalarıyla birlikte verilir.[4][5]

Resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Hidrojen Bir karışık incelemeler aldı. Faydacı tasarımı, diğer ana akıllı telefonların bir kontrastı olarak kabul edildi, ancak aynı zamanda cihazı büyük ve ağır hale getirdi (ancak CNET, bu tasarımın Hydrogen One'ı "tatmin edici derecede yoğun ve sağlam" yaptığını hissetti).[4][5] CNET, ekranın holografik etkisinin " lentiküler baskılı 3D beyzbol kartlarını garip bir şekilde hatırlattığını" hissetti ve gösteriler gösterilen meslektaşların karışık tepkilerini gözlemledi. Verge, 4V ekranın derinlik efektinin "düz bir arka planın üstüne yerleştirilmiş bir kağıt kesimi", "derinlik yanılsaması yaratan, ancak çoğu durumda çok açık bir şekilde yapay" olduğunu ve ekranın göründüğünü hissetti. 3D modu etkinleştirildiğinde "bulaşmış". 4V video "içeri ve dışarı titremeye ve çok sayıda tuhaf esere sahip olma" ve "çok fazla hareket olduğunda ve derinlik katmanları sürekli değiştiğinde" baş döndürücü olma "nedeniyle eleştirildi. Sınırlı sayıda 4V içerik ve bunların etkilerinin kalitesi de not edildi.

CNET, kameralarıyla ilgili olarak, görüntü kalitesini "analog filme" benzediğini, 2D görüntülerin gerçekçi renk üretimi (Google Pixel 3 ve iPhone XS gibi rakiplerin işlenmiş çıktısının aksine) ve ayrıntılarını gösterdiğini, ancak düşük ışık koşullarında ve orta ile düşük ışık videolarında (Red'in profesyonel bir video kamera üreticisi olarak ününe ters düşen bir özellik) mücadele ettiler.[5] Verge, insanların 4V fotoğraflarının "arkada olan her şeyin üstünde bir kağıt kesimi olarak görünen kişi ile gerçekten aptalca görünmesini" hissetti.[4] Android yazılımının kalitesinin yanı sıra eski Snapdragon 835'i daha yeni ve daha hızlı 845 üzerinde kullanması da dikkat çekti.

CNET, 10 üzerinden 7,9 puanla Hydrogen One'ın cilaya ihtiyacı olduğu, ancak "amiral gemisi fiyatı ve amiral gemisi hırsları olduğu" sonucuna vardı.[5] Buna karşılık, The Verge, Hydrogen One'a 10 üzerinden 3 puan verdi ve fiyat aralığındaki telefonlar arasında beklenen kalitenin "yetersiz kaldığını" ve Hydrogen One'ı ayarlamak için tasarlanan özelliklerin eksikliklerini kabul ettiğini iddia etti. Onların dışında.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The $1,200 Red Hydrogen One phone is coming to Verizon and AT&T this summer, but why?". PCWorld (İngilizce). 20 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2018. 
  2. ^ "RED's Hydrogen One "holographic" smartphone launches on November 2nd for $1,295". The Verge. 29 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  3. ^ a b "I saw the Red Hydrogen One phone with my own eyes". CNET (İngilizce). 28 Haziran 2018. 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  4. ^ a b c d e f "RED Hydrogen One review: all hype". The Verge. 29 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  5. ^ a b c d e f "You have never seen a phone like the Red Hydrogen One". CNET (İngilizce). 29 Ekim 2018. 29 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  6. ^ a b "RED finally reveals what its 'holographic' phone screen actually is". The Verge. 29 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  7. ^ "RED is partnering with Lucid to build an 8K 3D camera for the Hydrogen One phone". The Verge. 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  8. ^ "The RED Hydrogen One's promised modules have gone missing from its website". The Verge. 11 Mart 2019. 3 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2019. 
  9. ^ "Should professionals really spend $1300 on a Red Hydrogen One holographic smartphone?". TechRepublic (İngilizce). 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2018. 
  10. ^ "First look: RED Hydrogen One hopes holographic screen can lure people from Apple, Samsung". USA Today (İngilizce). 4 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2018.