Rainbow (Güney Koreli müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Rainbow (Güney Koreli grup) sayfasından yönlendirildi)
Rainbow
Genel bilgiler
Başladığı yerGüney Kore
TarzlarK-Pop Dans
Etkin yıllar2009 - 2016
Müzik şirketiDSP Entertainment
İlişkili hareketlerSS501

Rainbow Blaxx

T-ARA

Rainbow, DSP Medya bünyesindeki 7 kişiden oluşan Güney Koreli bir kız grubudur. Grup Üyeleri; Jae Kyung (Lider, Ana Vokal, Ana Dansçı), Go Woo Ri (Ana Repçi, Lider Dansçı, Yardımcı Vokal), Cho Hyun Young (Ana Vokal), Kim Ji Sook (Ana Vokal), No Eul (Vokal, Repçi), Oh Seung Ah (2. Lider Vokal), Jung Yoon Hye (Vokal, Repçi). 12 Kasim 2009 tarihinde grup, "Gossip Girl" isimli single albümlerini piyasaya çıkardı ve 14 Kasım 2009 tarihinde, Music Core'da ilk çıkışını yaptı. RAINBOW grubunun resmi fan kulübüne "Rain-nous" ismi verilmektedir. "Rain-nous", RAINBOW + Luminious'un kısaltılmasıdır ve RAINBOW grup üyelerinin 7 renginin (gökkuşağını temsilen) ışıl ışıl parlamasına kadar hayranlarının, onları destekleyecekleri anlamına gelmektedir.

27 Ekim 2016 tarihinde grubun şirketiyle sözleşmesi bitmiş ve üyeler sözleşmeleri yenilemeyeceklerini ve grubun resmi olarak dağıldığını açıklanmıştır.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Çıkış Yapmadan Önce[değiştir | kaynağı değiştir]

2009'un Ocak ayında, DSP Media'nın RAINBOW adında yeni bir kız grubu çıkaracağı söylentileri yayılmıştı. Fakat bu söylenti, 3 Kasım 2009 tarihinde grup resmi olarak ilan edilene kadar doğrulanmamıştı. Grubun 7 kızdan oluştuğu bildirildi. DSP Media, söylenenlere göre, gruptaki üyelerden bazılarını 4 yıllık bir eğitime tabi tutmuş. Ekim ayının sonlarında ve Kasım ayının başında DSP Media, her gün gruba ait birer fotoğraf yayınladı ve 6 Kasım 2009 tarihinde, "Gossip Girl" parçasının ilk video klip görüntülerini yayınladı.

2009: Çıkış-Gossip Girl Şarkısı[değiştir | kaynağı değiştir]

3 Kasım 2009'da,Rainbow,resmi bir müzik grubu olarak sanat dünyasına atıldı.DSP basına şu sözlerle açıklamada bulundu;

Dış görünüşleri Fin.K.L'dan aşağı kalmayan Rainbow üyeleri toplandı/birleşti.

11 Kasım 2009'da,aynı gün yayınladıkları 5 şarkılık EP(Küçük bir albüm) ile aynı ismi taşıyan Gossip Girl şarkısının klibi yayınlandı.14 Kasım 2009'da,Show! Music Core adlı müzik programında ilk single'ları Gossip Girl ile performans sergilediler ve böylece çıkış yaptılar.

Yayınladıkları Gossip Girl şarkısını takip ederek,SS501 grubunun U R Man isimli şarkısına yanıt olarak yazılmış olan albümdeki "Not Your Girl" şarkısının da promosyonlarını yaptılar.

2010:İmaj Değişikliği Ve Yükselen Popülarite[değiştir | kaynağı değiştir]

Ağustos 2010 başlarında,DSP Media,grubun Gossip Girl şarkısı için yayınladığı tanıtım resimleri gibi tekli resimler yayınladı.Üyeler,tanıtım resimleri için her birine verilen gök kuşağı rengiyle eşleşen göz farlarıyla birlikte beyaz sade elbiseler giydiler.İkinci tanıtım resminde,iki farklı arka planda çekilmiş 2 farklı kıyafet giyen üyeler gösterildi.11 Ağustos 2010'da,A şarkısının klibi yayınlandı ve Rainbow,iki gün sonra KBS kanalının Music Bank isimli programında yer aldı.Sonraki performansları ise Show! Music Core ve SBS kanalının Inkigayo programında sergilendi.

17 Ekim 2010'da,DSP Rainbow üyeleri konsept fotoğrafları yayınadı;bu fotoğraflar A için yeni bir single yayınlama düşüncesindeydi.19 Ekim 2010'da konsept fotoğraflarının tamamlanmasının yanında single yayınlandı.21 Ekim 2010'da, ilk olarak Mnet kanalının programı M! Countdown'da bir dizi performans gerçekleştirdi.Ardından üç tane daha performans sergiledi.Grup,14 Kasım 2010'a kadar sürecek olan,diğer single'ları Mach için promosyonlara başladı.

DSP Media'nın açıklaması ile birlikte,Rainbow'un tekrar imaj değişikliği yaptığı bildirildi.

Onlar sadece masum ve seksi taraflarını gösterdiler.Kademe atlayacak bir görüntü sergileyecekler.Onlar seksi bir kadın imajına dönüşecekler.

Bu seksi konseptleri, hip-up müzikleri ve kışkırtıcı kıyafetleri ile RAINBOW, şöhretini arttıracak ve "Mach" şarkısıyla hayranlarının daha çok sevgilerini kazanacak. Mach için yapılan tanıtımlar 14 Kasım 2010 tarihinde sonlanır.

2011: So Nyeo, Sweet Dream Ve Japonya'da Çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2011'de,ikinci EP, SO 女(女 işareti Doğu Asya'da kadın anlamına gelen karakterdir.).EP'deki şarkılardan biri olan "To Me",bir single olarak yayınlandı.Bahar mevsimi bu sürüm için genel bir konseptti ve EP'nin fotoğrafları için üyeler arka planda çiçekle dolu bir alan içinde beyaz elbiseler ile poz verdiler.

To Me şarkısının promosyonları için kullandıkları zenginliği tasvir eden imajları aslında şarkının intikam temasını bizlere göstermek içindi.Single'ın bestesi için,Rainbow,Japon müzik yapımcısı Daishi Dance ile çalıştı ve klibin bale içeren koreografisi balerin Swan Lake'ten uyarlandığı bildirildi.14 Mayıs 2011'de,Sega Toys ve Dong Woo Animation şirketleri,Japon/Kore yapımı animasyon serisi Zoobles'in iki şarkısı için Rainbow ile anlaştı.Üç dilde(Korece,Japonca,İngilizce) seslendirilen "I Love Zoobles" ve "Zooblesui Moheom" adlı iki şarkı,serinin açılış(ilk olarak Japonca versiyonla başlanıyor.) ve kapanış tema şarkısı olarak kullanıldı.Şarkılar,DSP Media'nın Resmi Youtube kanalına yüklendi.

20 Haziran 2011'de,bir gün sonra yayınlanan tam klip ile,Rainbow'un yeni single'ı "Sweet Dream" için 43-saniyelik bir tanıtım videosu,DSP Media'nın resmi Youtube kanalı üzerinden paylaşıldı. "Sweet Dream" şarkısının klibi hareket kontrol kamerası ile çekildi. "SO 女" albümün yeni versiyonu 22 Haziran 2011'de yayınlandı ve içinde "Sweet Dream" şarkısı, "Kiss" adlı şarkını (Gossip Girl albümündeki)akustik versiyonu,To Me şarkısının klip versiyonu ve "Sweet Dream" şarkısının enstrümantal versiyonu yer alıyor.23 Haziran 2013'te,Rainbow,yeni sürüme destek için M! Countdown programında performans sergiledi.

7 Eylül 2011'de,Rainbow,A şarkısının Japonca versiyonun klibinin yayınlanması ile Recochoku'nun haftalık indirme sıralamasında yüksek sıralarda yer aldı.Grup,Tokyo'nun Ikebukuro ilçesinde 2.000 hayranın oluşturduğu kalabalık önünde,on beş dakikalık konuşmanın ardından A şarkısını söyleyerek performans sergiledi.14 Eylül 2011'de,Rainbow Japon müzik marketleri için A isimli çıkış single'ını piyasaya sürdü ve 10,141 kopya satarak Oricon'nun günlük single sıralamasında 3.sıraya yükseldi.Özel bir DVD'nin yanı sıra, "Gossip Girl" isimli grubun çıkış şarkısının Japonca versiyonu yayınlandı.Rainbow,Sukkiri adlı programda,A şarkısı ile performans sergileyerek Japon TV/kanal çıkışlarını yaptılar.7 Aralık 2011'de,grup "Mach" (Japonca: マッハ) şarkısının Japonca versiyonu yer alan ikinci Japonca single'ını yayınladı ve Oricon'un haftalık grafiklerinde dokuzuncu sıraya yükseldi.

2012: Rainbow Pixie, Over the Rainbow,Ve Solo Projeler[değiştir | kaynağı değiştir]

3 Ocak 2012'de,DSP Media,üç üyeli bir alt grup çıkaracağını duyurdu.Aynı gün,DSP Media'nın resmi internet sayfasında bir tanıtım resmiyayınlandı

ve üçlü alt grubun adının Rainbow Pixie olacağı açıklandı.4 Ocak 2012'de,yayınlanan diğer bir tanıtım resmi ile grup üyelerinin SeungAh,Hyunyoung ve Jisook olduğu ortaya çıktı.Grup,12 Ocak 2012'de çıkış şarkıları Hoi Hoi yi yayınladılar ve ilk performanslarını Show! Music Core programında gerçekleştirdiler.

Rainbow,14 Mart 2012'de Over the Rainbow adlı çıkış albümün detayları ile birlikte "Gonna Gonna Go!" (Japonca: ガナガナGO!) isimli yeni bir Japonca single yayınladı.Albüm,28 Mart 2012'de yayınlandı.5 Nisan 2012'de,Rainbow,"CANDY GIRLS!" isimli yeni bir Japonca şarkıyı tanıttı.Resmi klip,5 Eylül 2012'de yayınlanan ilk DVD serisinin içinde gösterildi.

DSP Media,grubun kalan üyelerinin,yeni bir duyuruya kadar,Güney Kore'deki diğer faaliyetler ile ilgileneceğini duyurdu.Woori,varyete program Invincible Youth'un kadrosunda yer aldı,fakat KBS kanalının sitcom'u I Need A Fairy'de oynayacağı için programı bıraktı.Jaekyung,2 Nisan 2012'de gösterime giren jTBC kanalının Monster dizisinde baş rolü canlandırdı.19 Nisan 2012'de,DSP Media,Hyunyoung'a vokal kord polip tanısı konulduğunu ve başka bir açıklamayla, tedavisi için ameliyata alındığını bildirdi.

  • Açıklama:

Onun programı yoğunlaşmaya başladığında,bizce polibin oluşmasının nedeni olarak,sesini daha fazla kullandı.

  1. Vokal Kord Polibi/Ses Teli Polibi Hakkında Bilgi:
Rainbow Blax 2. alt grup

Ses teli polip ve kistleri ses telinin herhangi bir kısmında oluşabilen, genellikle tek, izole lezyonlardır. Bu lezyonlar sıklıkla sesin kötü kullanımı ile ve muhtemelen de laringofarengeal reflü (gizli reflü) ile ilişkilidir. Ses tellerinin diğer kitle lezyonları gibi bu lezyonlar da uzun süreli ses kısıklığına neden olurlar. 

Ayrıca,Jaekyung SBS programı Law of the Jungle W'de yer aldı.SeungAh ise tvN'in The Romantic and Idol adlı programın birinci sezonunda yer aldı.

2013: Rainbow Syndrome Part 1 & 2[değiştir | kaynağı değiştir]

5 Şubat 2013'te,Rainbow'un 13 Şubat'ta,Rainbow Syndrome adlı ilk stüdyo albümünün birinci kısmını/part'ını yayınlayacağı belirtildi.Grup aynı gün özel bir showcase gerçekleştirdi.Sonradan ikinci kısmın yayınlanma tarihinin Haziran'da olacağı ve Rainbow'un,Tell Me Tell Me şarkısını parlak konsepti ile devam edecekleri duyuruldu.27 Mayıs 2013'te,Rainbow,resmi Youtube hesaplarında geri dönüş için bir tanıtım videosu yayınladılar.part 2'nin çıkış parçası Sunshine klibi albümle birlikte,4 Haziran 2013'te yayınlandı.

Dağılma[değiştir | kaynağı değiştir]

27 Ekim 2016 tarihinde DSP Media tarafından grubun sözleşmelerini yenilemeyerek resmi olarak dağıldıklarını açıkladı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Korece[değiştir | kaynağı değiştir]

Mini Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 [değiştir | kaynağı değiştir]

Gossip Girl[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Yayınlanma Tarihi:17 Kasim 2009
  • Süre: 16:07
  • Dil: Korece
  • Ajans: DSP Media
Sarki Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. "Not Your Girl"
  2. "Gossip Girl"
  3. "I Believe"
  4. "Kiss"
  5. "참아볼께요 (Let's Put It Up)"

2011 [değiştir | kaynağı değiştir]

So Girls (SO 女)[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2011
  • Süre: 20:31
  • Dil: Korece
  • Ajans: DSP Media
Sarki Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. "So Cool"
  2. "To Me (내게로..)"
  3. "너뿐 이라고"
  4. "Mach"
  5. "A"

Sweet Dream (Repackage Album)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2011
  • Süre: 20:01
  • Dil: Korece
  • Ajans: DSP Media, 2011
Sarki Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. "Sweet Dream"
  2. "Kiss (Acoustic Ver.)"
  3. "To Me (내게로..)"
  4. "To Me (내게로..) (Club Ver.)"
  5. "Sweet Dream (Inst.)"

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 [değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Gossip Girl" 
  • "Not Your Girl" 

2010 [değiştir | kaynağı değiştir]

  • "Mach" 

2011 [değiştir | kaynağı değiştir]

  • "To Me" 
  • "Sweet Dream"

Diger Liste Sarkilari[değiştir | kaynağı değiştir]

  • "슬퍼도 로맨틱" (The Sparkling OST Part.1)
  • "Kiss" (Gossip Girl)
  • 2011 "So Cool"
  • "너뿐이라고" 
  • "그대와 난" (시티헌터 OST Part.6 (City Hunter OST))

Japonca[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

2011[değiştir | kaynağı değiştir]
A (Japonca Versiyon)[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2011
  • Süre: 10:07
  • Dil: Japonca
Mach (Japonca Versiyon)[değiştir | kaynağı değiştir]
  • Yayınlanma Tarihi: 7 Aralik 2011
  • Süre:9:58
  • Dil: Japonca

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Cyworld Dijital Müzik Ödülleri: Ayin Çaylagi (Eylül) ("A")

2011[değiştir | kaynağı değiştir]

12. Kore Video Daejun Ödülü: Yılın En Fotojeniği