Raffaello Sanzio eserleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Raffaello Sanzio eserleri listesi İtalyan Rönesans ressamı Raffaello Sanzio'in eserlerinin kronolojik sıralama ile bir listesidir.

Erken Dönem Città di Castello ve Perugia Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Eser adı Yapım yılı Karakteristikleri Sergilenme yeri
Raffaello Madonna col Bambino 1498.jpg
Casa Santi Madonnası
yak. 1498
Fresk,
(97 cm x 67 cm)
Casa Santi, Urbino.
Rafael - Bandeira processional.jpg
Stendardo della Trinità
Resimli merasim bayrağı,
Raffaello'ya atıf[1].
1499 - 1500
Bez üzerine yağlıboya,
(166 cm x 94 cm).
Pinacoteca Comunale, Città di Castello.
Rafael - Bandeira processional 2.jpg
Stendardo della Santissima Trinità
San Trinite Kilisesi için resimli merasim bayrağı
1499 - 1500
Tuval üzerine yağlıboya,
(166 cm x 94 cm)
Pinacoteca Comunale, Città di Castello.
Rafael - ressureicaocristo01.jpg
İsa'nın Yeniden Dirilişi
1499 - 1502
Ahşap pano üzerine yağlıboya,
(52 cm x 44 cm)
São Paulo Sanat Müzesi, São Paulo, Brezilya
Rafael - Retábulo de San Nicola da Tolentino.jpg
Baronci Sunak Arkası
(parça)
1500 - 1501
Ahşap üzerine yağlıboya,
(112 cm x 75 cm)
ve (51 cm x 41 cm)
Capodimonte Müzesi, Napoli
Raffaello Angelo 1 (frammento pala Baronci).jpg
Baronci Sunak Arkası
(parça)
1500 - 1501
Ahşap üzerine yağlıboya,
(31 cm x 27 cm)
Pinacotek Tosio Martinengo, Brescia
Raffaello Angelo 2.jpg
Baronci Sunak Arkası
(parça)
1500 - 1501
Ahşap üzerine yağlıboya,
(57 cm x 36 cm)
Louvre Müzesi, Paris
Raffael 021.jpg
Aziz Sebastian
1501 - 1502
Ahşap üzerine yağlıboya,
(43 cm x 34 cm)
Accademia Carrara, Bergamo
Raphael Portrait of a man cat14.jpg
Bir Erkek Portresi
Ritratto virile
1502
Ahşap üzerine yağlıboya,
(45 cm x 31 cm)
Borghese Galerisi, Roma.
Raffael - Madonna Solly.jpg
Solly Madonnası
yak. 1502
Ahşap üzerine yağlıboya,
(52 cm x 38 cm)
Gemäldegalerie, Berlin.
Raphael - Von der Ropp Madonna.jpg
Kutsal Bakire ve Çocuk İsa ile Aziz Jerom ve Aziz Francesko
(Madone von der Ropp)
yak. 1502
Ahşap üzerine yağlıboya,
(34 cm x 29 cm)
Gemäldegalerie, Berlin.
CrocefissioneRaffaello.jpg
Çarmıha Gerilme
(La Crucifixion Gavari)
1502 - 1503
Ahşap üzerine yağlıboya,
(280 cm X 165 cm)
National Gallery, Londra.
Raffael 024.jpg
Conestabile Madonna
1502 - 1503
Tuval üzerine tempera,
(17.5 cm x 18 cm})
Ermitaj Müzesi, Sankt-Peterburg.
PalaOddiRaffaello.jpg
Oddi sunak arkası ("retable")
1502 - 1504
Tuval üzerine tempera,
(267cm x 163 cm)
Vatikan Müzeleri, Roma.
Raphael - Portrait of a Man (L.M.).jpg
Bir Erkeğin Portresi
1502 - 1504
Ahşap üzerine yağlıboya,
(47 cm x 37 cm)
Liechtenstein Müzesi Liechtenstein.
Raphael Madonna Pasadena.jpg
Pasadena Modannası
1503
Ahşap üzerine yağlıboya,
(55 cm x 45 cm)
Norton Simon Müzesi, Pasadena, Kaliforniya.
Raphael - Saint George Fighting the Dragon.jpg
San George ve Ejderha
1504
Ahşap üzerine yağlıboya,
(31 cm x 27 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raffaello - Spozalizio - Web Gallery of Art.jpg
Kutsal Bakirenin Evlenmesi
1504
Ahşap pano üzerine yağlıboya,
(170 cm x 118 cm)
Pinacotek de Brera, Milano.
Lorenzo di credi, ritratto del perugino.jpg
Bir Perugia'lı Portresi
1504
Ahşap pano üzerine tempera,
(57 cm x 42 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Raffaello - ElisabettaGonzaga.jpg
Elisabetta Gonzaga Portresi
1504
Ahşap üzerine yağlıboya, (52.9 cm x 37.4 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Raffaello Sanzio - Pietro Bembo.jpg
Bir Genç Erkeğin Portresi
1504
Ahşap üzerine yağlıboya,
(54 cm x 39 cm)
Güzel Sanatlar Müzesi, Budapeşte.
St Michael Raphael.jpg
San Mişel ve Ejderha
1504 - 1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(30 cm x 26 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Three Graces.jpg
Üç Zarifler
1504 - 1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(17 cm x 17 cm)
Conde Müzesi, Chantilly. Fransa
RAFAEL - Sueño del Caballero (National Gallery de Londres, 1504. Óleo sobre tabla, 17 x 17 cm).jpg
Şövalyenin Rüyası
1504 - 1505
Ahşap pano üzerine tempera,
(17 cm x 17 cm)
National Gallery, Londra.
Madonna and Child Enthroned with Saints.jpg
'Madonna ve Çocuk İsa Azizlerle birlikte tahtta
Colonna Sunak Arkası
1504 - 1505
Ahşap pano üzerine tempara ve altın yaldız,
(172.4 cm x 172.4 cm)
Metropolitan Museum of Art, New York.
Raffaello, ritratto di maria pia da montefeltro.jpg
Emilia Pia Montefeltro'lu portresi
yak. 1504 - 1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(58 cm x 36 cm)
Walters Güzel Sanatlar Müzesi, Baltimore.

Floransa dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Eser adı Yapım yılı Karakteristikleri Sergilenme yeri
Raffael 033.jpg
Terranuova Madonnası
yak. 1504 - 1505.
Ahşap üzerine yağlıboya,
(87 cm x 87 cm)
Gemäldegalerie, Berlin.
Selfportrait of Raffaelo, Uffizi Florence.jpg
Kendi portresi
1504 - 1506
Ahşap pano üzerine yağlıboya,
(47.5 cm x 33 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Saint george raphael.jpg
Aziz George ve Ejderha
1504 - 1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(28.5 cm x 21.5 cm)
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC.
Raphael-LaDonnaGravida(1505-1506).jpg
Hamile Kadın
1504 - 1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(66 cm x 52 cm)
Pitti Sarayı, Floransa.
Raphael - Madonna dell Granduca.jpg
Gran-Dük Madonnası
Madonna del Granduca
1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(84 cm x 55 cm)
Pitti Sarayı, Floransa.
PalaAnsidei.jpg
Ansidei Sunak Arka Kısmı
Tahtta Oturan Kutsal Bakire ve İsa Çocuk Yanlarında Aziz Vaftizci Yahya ve Aziz Nikolas Bari'li
1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(274 cm x 152 cm)
National Gallery, Londra.
Young Man Apple.jpg
Elinde Elma ile bir Genç Erkek
1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(47 cm x 35 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
CristoRaffaello.jpg
Takdis eden İsa
1505
Ahşap üzerine yağlıboya,
(30 cm x 25 cm)
Pinakotek Tosio Martinengo, Brescia.
IMG 0882 - Perugia - Cappella di San Severo (Raffaello e Perugino) - Foto G. Dall'Orto - 5 ago 2006.jpg
Teslis
Üstteki kısım Raffaello yapımı (yak. 1505)
Alttaki kısım Pietro Perugino yapımı (1520).
yak. 1505
Fresk
San Severo Şapeli, Perugia.
Raffaello Madonna Cowper.jpg
Küçük Cowper Madonnası
1505 - 1506
Tuval üzerine yağlıboya,
(58 cm x 43 cm)
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC.
Madonna del cardellino dopo il restauro.jpg
Saka Kuşu ve Kutsal Bakire
(Madonna del cardellino)
1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(107 cm x 76 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Raphael Madonna of the Meadow.jpg
Kırlar Madonnası
(Madonna del Prato veya
Madonna del Belvedere)
1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(113 cm x 88 cm)
Viyana Sanat Tarihi Müzesi.
Guidobaldo montefeltro.jpg
I. Guidobaldo Montefeltro'lu portresi
1506
Ahşap üzerine tempera,
(70.5 cm x 49.9 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Raffaello Ritratto di Agnolo Doni.jpg
Agnolo Doni Portresi
1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(65 cm x 45 cm)
Palatina Galerisi, Pitti Sarayı, Floransa.
Ritratto di maddalena strozzi.jpg
Maddalena Doni Portresi
1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(63 cm x 45 cm)
Pitti Sarayı, Floransa.
Lady with unicorn by Rafael Santi.jpg
Tekboynuzlu At ile bir Hanımefendi
1506
Ahşap üzerine yağlıboya,
(65 cm x 51 cm)
Borghèse Galerisi, Roma.
Raphael Madonna with Beardless St. Joseph.jpg
Madonna ve Çocuk İsa ile köse Aziz Yusuf
1506
Tuval üzerine tempera, ahşap pano üzerine geçirilmiş,
(72.5 cm x 56.5 cm)
Ermitaj Müzesi, Sankt-Peterburg.
Raffael 017.jpg
Palmiyeli Kutsal Aile
Sacra Famiglia con palma
yak. 1506
Ahşap üzerine yağlıboya, ahşap pano üzerine geçirilmiş,
(101.5 cm x 101.5 cm)
İskoçya Ulusal Galerisi, Edinburg.
Raphael Madonna of the Pinks.jpg
Karanfiller Madonnası
1506 - 1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(28.8 cm x 22.8 cm)
National Gallery, Londra.
Raffael 020.jpg
Azize Catherine İskenderiyeli
1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(72.2 cm x 55.7 cm)
National Gallery, Londra.
Rafael - Sagrada Família Canigiani.jpg
Canigiani Kutsal Aile resmi
1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(131 cm x 107 cm)
Alte Pinakothek, Münih.
La-belle-jardiniere.jpg
Güzel Bahçivan Kız
1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(122 cm x 80 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raffaello, pala baglioni, deposizione.jpg
Borghèse - İsa'nın Mezara Konulması
Baglioni Sunak arkalık kısmının merkezi panosu
1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(184 cm x 176 cm)
Borghèse Galerisi, Roma.
Raphaël - La Madone de la maison d'Orléans - Google Art Project.jpg
Orleans Madonnası
1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(31.7 cm x 23.3 cm}
Conde Müzesi, Chantilly, Fransa
Raffael 015.jpg
Kutsal Aile ve kuzu
1507
Ahşap üzerine yağlıboya, tuval üzerine geçirilmiş,
(29 cm x 21 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Raphael - Madonna Bridgewater.JPG|
Bridgewater Madonnası
1507
Ahşap üzerine yağlıboya, tuval üzerine geçirilmiş
(81 cm x 56 cm)
İskoçya Ulusal Galerisi, Edinburg
Madonna del baldacchino 02.jpg
Gölgelik Madonnası
Tamamlanmamış, 1507
Ahşap üzerine yağlıboya,
(279 cm x 217 cm)
Palatina Galerisi, Pitti Sarayı, Floransa
Raffael 043.jpg
Dilsiz Kız (La Muta)
(Bir Genç Kız Portresi)
1507 - 1508
Ahşap üzerine yağlıboya,
(80 cm x 60 cm)
Marche Ulusal Galerisi, Urbino.
Tempi Madonna by Raffaello Sanzio - Alte Pinakothek - Munich - Germany 2017.jpg
Tempi Kutsal Bakiresi
(Kutsal Bakire ve Çocuk İsa)
1508
Tuval üzerine yağlıboya,
(75 cm x 51 cm)
Alte Pinakothek, Münih.
Madonna Colonna by Rafael - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg
Colonna Madonnası
(Madonna Colonna)
1508
Ahşap üzerine yağlıboya,
(52 cm x 38 cm]
Gemäldegalerie, Berlin.

Roma dönemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim Eser adı Yapım yılı Karakteristikleri Sergilenme yeri
Madone Esterházy Raffael.jpg
Esterházy Madonnası
1508
Tuval üzerine yağlıboya, (29cm x 21.5cm)
Güzel Sanatlar Müzesi, Budapeşte.
Inghirami Raphael.jpg
Tomasso İnghirami Portresi (Fedra Inghirami)
1509
Ahşap üzerine yağlıboya, (90cm x 61cm)
"Palatine Galerisi", Pitti Sarayı, Floransa.
Raphael Madonna of Loreto.jpg
Lorette Madonnası
veya Madonna del Vel
1509 - 1510
Tuval üzerine yağlıboya, (120cm x 90cm)
Conde Müzesi, Chantilly, Oise, Fransa
Raffael 078.jpg
'Kutsal Ekmek-Şarap Ayini Tartışması
1509 - 1510
Raffaello Salonları'nda, yarı kubbe fresk, (139 cm x 770 cm})
Vatikan Sarayı, Roma.
Escola de atenas - vaticano.jpg
Atina Okulu
1509 - 1511
Fresk, 'Raffaello Salonları', (440 cm x 770 cm)
Vatikan Sarayı, Roma.
Rafael - Alessandro Farnese.jpg
Kardinal Alessandro Farnese Portresi
1509 - 1511
Ahşap üzerine yağlıboya, (139cm x 91cm
Capodimonte Müzesi, Napoli.
Raphael - Mackintosh Madonna.JPG
Mackintosh Madonnası
(Madonna della torre)
yak. 1509 - 1511
Ahşap üzerine yağlıboya, sonradan tuval üzerine geçirilmiş, (78,8cm x 64.2cm)
National Gallery, Londra.
Regola - S. Eligio degli Orefici.JPG
Sant'Eligio degli Orefici Kilisesi
1509 - 1575
Rafaello tarafından başlatılan bu proje mimarlar Baldassarre Peruzzi ve Aristotele da Sangallo tarafından tamamlanmıştır.
Rione Regola, Roma
The Aldobrandini Madonna.jpg
Aldobrandini Madonnası
Madone Garvagh
1510
Ahşap üzerine yağlıboya,, (38,7cm x 32.7 cm)
National Gallery (Londra).
Portrait of a Cardinal, by Raffael, from Prado in Google Earth.jpg
Bir Kardinal Portresi
1510 - 1511
Ahşap üzerine yağlıboya,, (79 x 61 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
La Vierge au voile, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Mavi Taçlı Madonna
1510 - 1511
Ahşap üzerine yağlıboya, (68cm x 44cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Portrait of Lorenzo di Medici.jpg
Urbino Dükü Laurent de Médicis portresi
yak. 1510 - 1517
Tuval üzerine yağlıboya, (97cm x 79cm)
Özel koleksiyon.
Raffael 023.jpg
Alba Madonnası
(Alba Dükü Madonnası)
1511
Tuval üzerine yağlıboya, (94 cm x 9 cm)
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC, ABD.
Grande madonna cowper.jpg
Cowper Büyük Madonnası
Madonna Niccolini
1511
Tuval üzerine yağlıboya, (80,7 cm x 57.5 cm)
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC, ABD.
Rafael - El Parnaso (Estancia del Sello, Roma, 1511).jpg
Le Parnasse
1511
Fresko, Rafaello Salonları'nda, ? (670 cm)
Vatikan Sarayı, Roma.
Rafael - Virtudes Teologales y la Ley (Estancia del Sello, Vaticano, 1511).jpg
Kardinaller ve Teolojiciler Erdemliği
1511
Fresk, Rafaello Salonları'nda, ? × (660cm)
Vatikan Sarayı, Roma.
Raffaello, profeta isaia.jpg
Peygamber İssia
1511 - 1512
Fresk, (250cm x 155cm)
Campo Marzio'da "Sant'Agostino Bazilikası", Roma.
Cacciata di eliodoro dal tempio 01.jpg
Cacciata di Eliodoro dal tempio (Heliodoros'un tapınaktan kovulması)
1511 - 1512
Fresk, Raffaello Salonları'nda, Heliodoros Salonu, ? × (750cm)
Vatikan Sarayı, Roma.
Pope Julius II.jpg
Papa II. Julius'un Portresi
1511 - 1512
Ahşap üzerine yağlıboya, (108 cm x 80.7 cm)
National Gallery, Londra.
MadonnaDiFoligno.jpg
Foligno Kutsal Bakiresi
1511 - 1512
Tuval üzerine yağlıboya, (320 cm x 194 cm)
Vatikan Müzeleri, Roma.
Raffael 012.jpg
Galatea'nin Zaferi
1512
Fresk, (295 cm x 224 cm)
"Villa Farnesina", Roma.
RAFAEL - Madonna Sixtina (Gemäldegalerie Alter Meister, Dresden, 1513-14. Óleo sobre lienzo, 265 x 196 cm).jpg
San Sisto Madonnası (Madonna di San Sisto)
1512 - 1514
Tuval üzerine yağlıboya, (265cm x 196cm)
Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden.
Raphael - Bindo Altoviti - Google Art Project.jpg
Bindo Altoviti Portresi
1512 - 1515
Tuval üzerine yağlıboya, (60cm x 44cm)
Ulusal Sanat Galerisi, Washington, DC, ABD
Workshop of Raphael - Madonna of the Candelabra - Walters 37484.jpg
Şamdanlarla Kutsal Bakire
yak 1513
Ahşap pano üzerine yağlıboya, (65,7cm x 64cm)
"Walters Güzel Sanatlar Müzesi", Baltimore.
Raphael Madonna della seggiola.jpg
Koltukta Oturan Kutsal Bakire
1513 - 1514
Ahşap pano üzerine yağlıboya, (71cm x 71cm)
Pitti Sarayı, Floransa.
Madonna Impannata.jpg
İmpannata Madonnası
1513 - 1514
Tuval üzerine yağlıboya, (158 cm x 125 cm)
"Palatina Müzesi", Pitti Sarayı, Floransa
Raphael missing.jpg
Bir Genç Erkeğin Portresi, Kayıp
Resim 1945'den beri kayıptır.
1513 - 1514
Tuval üzerine yağlıboya, (|72cm x 56cm)
"Czartoryski Müzesi", Kraków[2].
Raffaello Sanzio - Sacra Famiglia con Rafael, Tobia e San Girolamo, o Vergine del pesce.jpg
Balıklarla Madonna
(Madonna del pesce)
1513 - 1514
Ahşap üzerine yağlıboya, sonradan tuval üzerine geçirilmiş, (215cm x 158cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Raffael 100.jpg
Aziz Vafizci Yahya ile Kutsal Aile
yak. 1513 - 1514.
Ahşap üzerine yağlıboya, (154,5cm x 114cm)
Viyana Sanat Tarihi Müzesi
Raphael Madonna della tenda.jpg
Perdelerle Kutsal Bakire
1514
Ahşap üzerine yağlıboya, (65,8cm x 51.2cm)
Alte Pinakothek, Münih
Incendio di borgo 01.jpg
Borgo'da Yangın
1514
Fresk, Raffaello Salonları, "Incendio del Borgo" Salonu, (268cm x 160cm)
Vatikan Müzeleri, Roma.
Incontro di leone magno e attila 01.jpg
Büyük Leo ve Attila'nın Toplantısı
1514
Fresk, Raffaello Salonları, Héliodorus Salonu, ? × (750cm)
Vatikan Müzesi, Roma.
Deliveranceofstpeter.jpg
Aziz Petrus'un Kurtulması
1514
Fresk, Raffaello Salonları, Héliodorus Salonu, ? × (560cm)
Vatikan Müzeleri, Roma.
Misa de Bolsena.jpg
Bolsena'da Mass Ayini
1514
Fresk, Raffaello Salonları, Héliodorus Salonu, ? × (660 cm)
Vatikan Müzesi, Roma.
Raphael The Sibyls.jpg
Sibyllalar ve Peygamberler.
Sibyllalar meleklerden ders almakta.
1514
Fresk, Tuval üzerine yağlıboya, (615 cm x 440 cm)
Santa Maria della Pace Kilisesi, Roma.
Baldassare Castiglione, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Baldassare Castiglione Portresi.
1514 - 1515
Tuval üzerine yağlıboya, (82 cm x 67 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raphael.woman.600pix.jpg
Başörtülü kadın
La velata
1514 - 1515
Tuval üzerine yağlıboya, (82 cm x 60.5 cm)
Pitti Sarayı, Floransa.
Cecilia Raphael.jpg
Azize Cecilia'nın Vecde Gelmesi
1514 - 1516
Tuval üzerine yağlıboya, (238 cm x 150 cm)
Pinacoteca Nazionale, Bologna.
V&A - Raphael, The Miraculous Draught of Fishes (1515).jpg
Mucizevi Balık Avlanması
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton üzerine tempera, (319 cm x 39|cm}}
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
V&A - Raphael, Christ's Charge to Peter (1515).jpg
İsa'ya Aziz Petrus Tarafından Cennetin Anahtarlarının Verilmesi
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton uzerine tempera , (343 cm x 532 cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
V&A - Raphael, The Healing of the Lame Man (1515).jpg
İsa Tarafından Topal Bir Adamın İyileştirilmesi
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton üzerine tempera (342 cm x 536 cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
V&A - Raphael, The Death of Ananias (1515).jpg
Ananias'in Ölümü
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton üzerine tempera, (342 cm x 532cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
V&A - Raphael, The Conversion of the Proconsul (1515).jpg
Subay Prokonsul'un Hristiyanlığa Dönüştürülmesi
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton üzerine tempera, (342 cm x 446 cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
O sacrifício em Listra
Lystre'de Kurban
(Dokuma duvar halısı))
1515 - 1516
Karton üzerine tempera, (342 cm x 542 cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
V&A - Raphael, St Paul Preaching in Athens (1515).jpg
Aziz Pavlus'un Atina'da Vaaz vermesi
(Dokuma duvar halısı)
1515 - 1516
Karton uzerine tempera, (343 cm X 442 cm)
Victoria ve Albert Müzesi, Londra
Double Raphael.jpg
Çifte Portre: Andrea Navagero ve Agostino Beazzano
1516
Tuval üzerine yağlıboya, (76 cm x 107 cm)
Doria-Pamphilj Galerisi, Roma.
Bernardo Dovizi.jpg
Kardinal Bibbiena Portresi
1516
Tuval üzerine yağlıboya, (85 cm x 66.3 cm)
Palatina Galerisi, Pitti Sarayi, Floransa.
Roma-santa maria del popolo.jpg
Dünyanın Yaratılması'
1516
Mozayik
Kubbe, Chigi Şapeli, Santa Maria del Popolo Kilisesi, Roma.
Raphael - Madonna del Passeggio.jpg
Kutsal Aile ve Aziz Vafizci Yahya veya Madonna del Passeggio.
yak. 1516
Ahşap üzerine yağlıboya, (90 cm x 63.3 cm)
İskoçya Ulusal Galerisi, Edinburg.
Sainte Jean-Baptiste, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Aziz Vafizci Yahya çölde
yak. 1516
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (135 cm x 142 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Atelier de Raphäel - Cérès, dite aussi L'Abondance.jpg
Ceres
veya Bereketlilik)
yak. 1516
Ahşap üzerine yağlıboya, 938|31|cm}}
Louvre Müzesi, Paris.
Christ Falling on the Way to Calvary - Raphael.jpg
İsa'nın Çarmıhı Taşıması. veya Lo Spasimo di Sicilia.
1517
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (318 cm x 229 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Rafael - La Madona de Bogota.jpg
Bogota Madonnası
((Eksperlerce atıf edilme)[3].
yak. 1517 - 1520
Özel Koleksiyon, Bogota.
The Holy Family - Rafael.jpg
Kutsal Aile
1518
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (207 cm x 140 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raffael 099.jpg
Hezekiel'in Rüyası
1518
Ahşap üzerine yağlıboya, (40,7 cm x 29.5 cm)
Palatina Galerisi, Pitti Sarayı, Floransa.
Le Grand Saint Michel, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
San Michel'in cini öldürmesi
1518
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (268 cm x 160 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Rafael - La Perla.JPG
Kutsal Aile (La Perla)]]
1518
Ahşap üzerine yağlıboya, (144 cm x 115 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Sainte Marguerite, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Azize Marguerite[4]
1518
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (185 cm x 117 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Rafael - São João Batista.jpg
Aziz Vafizci Yahya
yak. 1518
Ahşap üzerine yağlıboya, (165 cm x 147 cm)
Uffizi Galerisi, Floransa.
Rafael - Retrato de Isabel de Requesens.jpg
Napoli kraliçesi İsabelle de Requesens portresi
yak. 1518
Ahşap üzerine yağlıboya, Sonradan tuvale geçirilme, (120 cm x 95 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raffael 101.jpg
Azize Marguerite
yak. 1518
Tuval üzerine yağlıboya, (192 cm x 122 cm)
Viyana Sanat Tarihi Müzesi
Portrait de l'artiste avec un ami, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Bir arkadaşı ile Raffaello (Çifte portre)
1518 - 1519
Tuval üzerine yağlıboya, (99 cm x 83 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Fornarina.jpg
Değirmenci Genç Kız (La Fornarina)
1518 - 1519
Tuval üzerine yağlıboya, (85 cm x 60 cm)
Ulusal Antik Güzel Sanatlar Galerisi Roma.
Raphael Portrait of a Young Man.jpg
Bir Genç Erkek Portresi
yak. 1518 - 1519
Tuval üzerine yağlıboya, (43 cm x 29 cm0
Thyssen-Bornemisza Müzesi, Madrid.
Raphäel - La Petite Sainte Famille.jpg
Küçük Kutsal Aile[5]
yak. 1518 - 1519
Ahşap üzerine yağlıboya, (38 cm x 32 cm)
Louvre Müzesi, Paris.
Raffaello Santi - Madonna della Rosa (Prado).jpg
Güllü Madonna'
(
Madonna della rosa)[6]
1518 - 1520
Tuval üzerine yağlıboya, (103 cm x 84 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Raffael 040.jpg
Papa X. Leo'nun Portresi'[7]
1518 - 1520
Ahşap üzerine yağlıboya, (154 cm x 119 cm)
Uffizi Galerisi , Floransa.
Raphael - Holy Family below the Oak.jpg
Meșe Ağacı Altında Kutsal Aile
1518 - 1520
Ahşap üzerine yağlıboya, (144 cm x 11 cm)
Prado Muzesi, Madrid.
Transfiguration Raphael.jpg
Yüce Nitelik Kazanma[8]
1518 - 1520
Ahşap üzerine yağlıboya, {405 cm x 218 cm}
Vatikan Müzeleri, Roma.
Raffaello Ritratto di donna.jpg
Modena'li Perla (La Perla) .
yak. 1518 - 1520
Ahşap üzerine yağlıboya, ( 35 cm x 30 cm)
Estense Galerisi Modena.
Visitation-400.jpg
Kutsal Ziyaret
1519
Tuval üzerine yağlıboya, {200 cm x 145 cm)
Prado Müzesi, Madrid.
Portrait-of-a-Young-Girl-Raphael.jpg
Bir Genç Kız Portresi
yak. 1520
Tuval üzerine yağlıboya (60 cm x 44 cm)
Güzel Sanatlar Müzesi, Strasbourg.
PalazzoBranconioDellAquila.jpg
Aquila'da Branconio Sarayı
yak. 1520
XVII. yüzyılda Giovan Battista Naldini tarafından hazırlanmış gravür
Kayıp eser.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bu madde kısmen Fransizca Wikipedi "Liste d'œuvres de Raphaël" maddesi kaynaklıdır: Online:[1] (Fransızca)
  1. ^ Thoenes, 2005, Say. 15
  2. ^ Rafaello Sanzio tarafından yapılmış Bir Genç Erkeğin Portresi eseri Krakow, Polonya'da "Czartoryski Müzesi"'nde sergilenmekte iken, II. Dünya Savaşı sırasında kayıplara karışmıştır. Muhtemelen işgalci Nazi Alman ordusu mensupları tarafından çalınmıştır.
  3. ^ Bogota'da özel bir koleksiyonda bulunan bu eser geleneksel olarak Kolombiyalı ressam Gregorio Vazquez Arce y Ceballos'un bir tablosu olarak bilinmekteydi. 1938'de bazi eksper sanat kritikleri tarafından Rafaello'ya ait bir eser olduğu atıf edilmiştir. Günümüzde modern sanat kritiklerinin çoğunluğu bunu kabul etmemektedirler.
  4. ^ Önemli bir kısmı (Giulio Romano olarak da anılan) Giulio Pippi tarafından yapılma
  5. ^ Önemli kısmı, "Giulio Romano" olarak da anılan, "Giulio Pippi'ye ait.
  6. ^ Muhtemelen kısmem Giulio Romano tarafından yapılma
  7. ^ Kuzenleri Kardinal Giulio de Medici ve Kardinal Luigi de' Rossi ile Papa X. Leo
  8. ^ Ressamın 1520de öldüğünde tamamlanmamış

Dış kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Negrini, S. (1974) La Galería de los Uffizi de Florencia y sus pinturas, collection Los Grandes Museos, Barcelona: Noguer, (ISBN 84-279-9203-3) Sayfa:13-20 (İspanyolca)
  • Thoenes, Christof (2005) Rafael, Koln:Taschen,(ISBN 3-8228-2302-3) Sayfa:13-20 (Almanca)