Pulp (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pulp, 1978'de Sheffield'da kurulmuş bir İngiliz rock grubudur. Altın çağlarından (1992–1997) en iyi bilinen kadroları Jarvis Cocker (vokal, gitar, klavye), Russell Senior (gitar, keman), Candida Doyle (klavyeler), Nick Banks (davul, perküsyon), Steve Mackey (bas) ve Mark Webber (gitar, klavyeler).

1980'ler boyunca grup başarıya ulaşmak için mücadele etti, ancak 1990'ların ortalarında 1994'te His 'n' Hers ve özellikle 1995'te Different Class albümlerinin piyasaya sürülmesiyle Birleşik Krallık'ta öne çıktı ve Birleşik Krallık'ta bir numaraya ulaştı. Albüm Tablosu. Albüm, her ikisi de UK Singles Chart'ta iki numaraya ulaşan "Common People" ve "Sorted for E's & Wizz" dahil olmak üzere ilk on single'ı çıkardı. Pulp'ın bu dönemdeki müzik tarzı, diskodan etkilenen pop-rock'tan ve şarkı sözlerinde İngiliz kültürüne "mutfak lavabosu draması" tarzındaki göndermelerden oluşuyordu. Cocker ve grup, Britpop hareketinin gönülsüz figürleri oldu ve 1994'te His 'n' Hers için Mercury Müzik Ödülü'ne aday gösterildi; 1996'da Farklı Sınıf için ödülü kazandılar ve 1998'de This Is Hardcore için tekrar aday gösterildiler. Pulp, Glastonbury Festivali'nin Piramit Sahnesi'ni iki kez yönetti ve Oasis, Blur ve Suede ile birlikte Britpop "dört büyük" arasında kabul edildi.

Grup 2001'de We Love Life'ı piyasaya sürdü ve ardından 10 milyondan fazla kayıt satarak on yıllık bir ara verdi.[1] Pulp yeniden bir araya geldi ve 2011'de Isle of Wight Festival, Reading ve Leeds Festivals, Pohoda, Sziget FestivalPrimavera SoundExit festivali ve Wireless Festival tarihlerinde yeniden canlı çaldı. Daha sonra programlarına bir dizi ek konser tarihi eklendi. Ocak 2013'te Pulp, orijinal olarak We Love Life için demosu yapılan "After You" şarkısını dijital indirme single'ı olarak yayınladı. 2002'deki "Bad Cover Version"dan bu yana grubun ilk single'ıydı. 9 Mart 2014'te Pulp ve film yapımcısı Florian Habicht Uzun metrajlı belgesel Pulp: A Film about Life, Death & Supermarkets'in premisyonunu SXSW Müzik ve Film Festivali'nde Austin, Teksas'ta yaptı. . Film, uluslararası film festivalini gezdi ve Kasım 2014'te ABD'de Oscilloscope Laboratories tarafından sinemalarda gösterime girdi. Grupla işbirliği içinde yapılmış Pulp (ve Sheffield) hakkında ilk film. Bunun ardından grup bir kez daha ara verdi, ancak 2022'de Cocker, grubun 2023'te bir dizi şov yapmak için ikinci kez yeniden bir araya geleceğini duyurdu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Brown, Glyn. "Darren Spooner: Who the Hell Does He Think He Is?[ölü/kırık bağlantı]". The Independent. 23 October 2003. Retrieved on 25 September 2009.