Pro Wrestling Illustrated ödülleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste, Pro Wrestling Illustrated (PWI) ödülleri'nin profesyonel güreş için düzenlediği ödülleri içermektedir. Dergi 1972 yılından beri güreşçilere çeşitli ödüller vermektedir.

Aktif ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yılın Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ric Flair altı kez bu kategoriyi kazanmıştır.

PWI Yılın Güreşçisi ödülü yılın en iyi profesyonel güreşçisine verilmektedir. Ric Flair, bu ödülü altı ekz kazanarak rekor kırmıştır.

Yıl Kazanan Finalist İkinci finalist Üçüncü finalist
1972 Pedro Morales Yok Yok Yok
1973 Jack Brisco Yok Yok Yok
1974 Bruno Sammartino Yok Yok Yok
1975 Mr. Wrestling II Yok Yok Yok
1976 Terry Funk Bruno Sammartino Nick Bockwinkel Paul Jones
1977 Dusty Rhodes Superstar Billy Graham Bob Backlund Harley Race
1978 Dusty Rhodes (2) Bob Backlund Ricky Steamboat Harley Race
1979 Harley Race Dusty Rhodes Jimmy Snuka Bob Backlund
1980 Bob Backlund Harley Race Verne Gagne The Iron Sheik
1981 Ric Flair Bob Backlund Tommy Rich Dusty Rhodes
1982 Bob Backlund (2) Ric Flair Hulk Hogan Jimmy Snuka
1983 Harley Race (2) Nick Bockwinkel André the Giant Bob Backlund
1984 Ric Flair (2) Hulk Hogan Kerry Von Erich Rick Martel
1985 Ric Flair (3) Hulk Hogan Rick Martel Sgt. Slaughter
1986 Ric Flair (4) Hulk Hogan Randy Savage Nikita Koloff
1987 Hulk Hogan Ric Flair Randy Savage Steve Williams
1988 Randy Savage Jerry Lawler Lex Luger Ric Flair
1989 Ric Flair (5) Hulk Hogan Lex Luger Ricky Steamboat
1990 Sting The Ultimate Warrior Hulk Hogan Lex Luger
1991 Hulk Hogan (2) Lex Luger Bret Hart Sting
1992 Ric Flair (6) Ron Simmons Rick Rude Bret Hart
1993 Big Van Vader Bret Hart Shawn Michaels Yokozuna
1994 Hulk Hogan (3) Bret Hart Razor Ramon Ric Flair
1995 Diesel Shawn Michaels Sting Hulk Hogan
1996 The Giant Shawn Michaels Ric Flair Ahmed Johnson
1997 Lex Luger Stone Cold Steve Austin The Undertaker Diamond Dallas Page
1998 Stone Cold Steve Austin Goldberg Diamond Dallas Page The Rock
1999 Stone Cold Steve Austin (2) The Rock Sting Taz
2000 The Rock Triple H Booker T Kurt Angle
2001 Stone Cold Steve Austin (3) Kurt Angle The Rock Rob Van Dam
2002 Brock Lesnar Rob Van Dam Triple H The Undertaker
2003 Kurt Angle Brock Lesnar Triple H A.J. Styles
2004 Chris Benoit Randy Orton Eddie Guerrero A.J. Styles
2005 Batista John Cena A.J. Styles Samoa Joe
2006 John Cena Samoa Joe Rey Mysterio Edge
2007 John Cena (2) Kurt Angle Batista Randy Orton
2008 Triple H Kurt Angle Randy Orton Samoa Joe
2009[1] Randy Orton John Cena Chris Jericho Kurt Angle
2010[2] Randy Orton (2) Rob Van Dam John Cena Sheamus
2011 CM Punk John Cena Davey Richards Bobby Roode
2012 CM Punk (2) Sheamus Austin Aries John Cena
2013[3] Daniel Bryan John Cena Bully Ray Randy Orton
2014[4] Brock Lesnar (2) Daniel Bryan A.J. Styles John Cena
2015 Seth Rollins Jay Lethal Roman Reigns John Cena
2016 A.J. Styles Roman Reigns Kevin Owens Dean Ambrose

Yılın Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

PWI Yılın Takımı ödülü yılın en iyi takımına verilmektedir. The Road Warriors (Animal ve Hawk), bu ödülü dört kez alarak rekor kırmıştır. The New Day bu ödülü alan ilk üçlüdür.

Yıl Kazanan Finalist İkinci Finalist Üçüncü Finalist
1972 Dick the Bruiser ve The Crusher Yok Yok Yok
1973 Nick Bockwinkel ve Ray Stevens Yok Yok Yok
1974 Jimmy ve Johnny Valiant Yok Yok Yok
1975 Gene ve Ole Anderson Yok Yok Yok
1976 The Executioners
(#1 ve #2)
Gene ve Ole Anderson Chief Jay Strongbow ve Billy White Wolf Jimmy ve Johnny Valiant
1977 Gene ve Ole Anderson (2) Professor Tanaka ve Mr. Fuji Greg Gagne ve Jim Brunzell Ric Flair ve Greg Valentine
1978 Ricky Steamboat ve Paul Jones The Yukon Lumberjacks
(Yukon Eric ve Yukon Pierre)
Mike Graham ve Steve Keirn Greg Gagne ve Jim Brunzell
1979 Ivan Putski ve Tito Santana Jerry ve Johnny Valiant Paul Jones ve Baron von Raschke The Spoiler ve Mark Lewin
1980 Jimmy Snuka ve Ray Stevens Mr. Wrestling ve Mr. Wrestling II The Wild Samoans
(Afa ve Sika)
Verne Gagne ve Mad Dog Vachon
1981 The Fabulous Freebirds
(Michael Hayes ve Terry Gordy)
Rick Martel ve Tony Garea Mr. Fuji ve Mr. Saito Greg Gagne ve Jim Brunzell
1982 Greg Gagne ve Jim Brunzell Mr. Fuji ve Mr. Saito The Fabulous Freebirds
(Michael Hayes, Terry Gordy ve Buddy Roberts)
Ole Anderson ve Stan Hansen
1983 The Road Warriors
(Hawk ve Animal)
Kerry, Kevin ve David Von Erich The Fabulous Freebirds
(Michael Hayes, Terry Gordy ve Buddy Roberts)
Jack ve Jerry Brisco
1984 The Road Warriors (2)
(Hawk ve Animal)
Kerry, Kevin ve Mike Von Erich The Fabulous Ones
(Stan Lane ve Steve Keirn)
The Rock 'n' Roll Express
(Ricky Morton ve Robert Gibson)
1985 The Road Warriors (3)
(Hawk ve Animal)
Ted DiBiase ve Steve Williams Ivan ve Nikita Koloff The British Bulldogs
(Davey Boy Smith ve Dynamite Kid)
1986 The Rock 'n' Roll Express
(Ricky Morton ve Robert Gibson)
The Road Warriors
(Hawk ve Animal)
The British Bulldogs
(Davey Boy Smith ve Dynamite Kid)
The Midnight Rockers
(Shawn Michaels ve Marty Jannetty)
1987 The Midnight Express
(Bobby Eaton ve Stan Lane)
The Hart Foundation
(Bret Hart ve Jim Neidhart)
The Road Warriors
(Hawk ve Animal)
Rock 'n' Roll Express
(Ricky Morton ve Robert Gibson)
1988 The Road Warriors (4)
(Hawk ve Animal)
The Midnight Express
(Bobby Eaton ve Stan Lane)
Demolition
(Ax ve Smash)
The Brain Busters
(Arn Anderson ve Tully Blanchard)
1989 The Brain Busters
(Arn Anderson ve Tully Blanchard)
Demolition
(Ax ve Smash)
The Road Warriors
(Hawk ve Animal)
The Fabulous Freebirds
(Michael Hayes ve Jimmy Garvin)
1990 The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
Demolition
(Ax ve Smash)
Doom
(Ron Simmons ve Butch Reed)
The Road Warriors
(Hawk ve Animal)
1991 The Enforcers
(Arn Anderson ve Larry Zbyszko)
The Legion of Doom
(Hawk ve Animal)
The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
Jeff Jarrett ve Robert Fuller
1992 Terry Gordy ve Steve Williams The Natural Disasters
(Earthquake ve Typhoon)
The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
Barry Windham ve Dustin Rhodes
1993 The Steiner Brothers (2)
(Rick ve Scott Steiner)
The Hollywood Blonds
(Steve Austin ve Brian Pillman)
Money Inc.
(Ted DiBiase ve Irwin R. Schyster)
The Heavenly Bodies
(Tom Prichard ve Stan Lane)
1994 The Nasty Boys
(Brian Knobs ve Jerry Sags)
The Headshrinkers
(Samu ve Fatu)
The Public Enemy
(Johnny Grunge ve Rocco Rock)
Rock 'n' Roll Express
(Ricky Morton ve Robert Gibson)
1995 Harlem Heat
(Booker T ve Stevie Ray)
The Smoking Gunns
(Billy ve Bart Gunn)
Owen Hart and Yokozuna The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
1996 Harlem Heat (2)
(Booker T ve Stevie Ray)
The Eliminators
(Perry Saturn ve John Kronus)
The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
The Gangstas
(New Jack ve Mustapha Saed)
1997 The Outsiders
(Scott Hall ve Kevin Nash)
The Steiner Brothers
(Rick ve Scott Steiner)
The Legion of Doom
(Hawk ve Animal)
Lex Luger ve The Giant
1998 The New Age Outlaws
(Road Dogg ve Billy Gunn)
Sabu and Rob Van Dam Mankind ve Kane The Brothers of Destruction
(The Undertaker ve Kane)
1999 Kane ve X-Pac The Hardy Boyz
(Matt ve Jeff Hardy)
The Dudley Boyz
(Bubba Ray ve D-Von Dudley)
Harlem Heat
(Booker T ve Stevie Ray)
2000 The Hardy Boyz
(Matt ve Jeff Hardy)
Edge and Christian The Dudley Boyz
(Bubba Ray ve D-Von Dudley)
KroniK
(Brian Adams ve Bryan Clark)
2001 The Dudley Boyz
(Bubba Ray ve D-Von Dudley)
The Brothers of Destruction
(The Undertaker ve Kane)
The Hardy Boyz
(Matt ve Jeff Hardy)
The Acolytes
(Bradshaw ve Faarooq)
2002 Billy and Chuck Booker T ve Goldust 3-Minute Warning
(Rosey ve Jamal)
Kurt Angle ve Chris Benoit
2003 The World's Greatest Tag Team
(Charlie Haas ve Shelton Benjamin)
America's Most Wanted
(Chris Harris ve James Storm)
The Dudley Boyz
(Bubba Ray ve D-Von Dudley)
Los Guerreros
(Eddie ve Chavo Guerrero)
2004 America's Most Wanted
(Chris Harris ve James Storm)
La Résistance
(Sylvain Grenier ve Robert Conway)
The Dudley Boyz
(Bubba Ray ve D-Von Dudley)
Charlie Haas ve Rico
2005 MNM
(Joey Mercury ve Johnny Nitro)
The Naturals
(Chase Stevens ve Andy Douglas)
Road Warrior Animal ve Heidenreich America's Most Wanted
(Chris Harris ve James Storm)
2006 A.J. Styles and Christopher Daniels Paul London and Brian Kendrick D-Generation X
(Shawn Michaels ve Triple H)
Big Show ve Kane
2007 Paul London ve Brian Kendrick Team 3D
(Brother Ray ve Brother Devon)
The Briscoe Brothers
(Jay ve Mark Briscoe)
Deuce 'n Domino
2008[5] Beer Money, Inc.
(Robert Roode ve James Storm)
John Morrison and The Miz Ted DiBiase ve Cody Rhodes The Latin American Xchange
(Homicide ve Hernandez)
2009[6] Team 3D (2)[a]
(Brother Ray ve Brother Devon)
Beer Money, Inc.
(Robert Roode ve James Storm)
Chris Jericho ve Big Show D-Generation X
(Shawn Michaels ve Triple H)
2010[7] The Motor City Machine Guns
(Alex Shelley ve Chris Sabin)
The Hart Dynasty
(Tyson Kidd ve David Hart Smith)
The Kings of Wrestling
(Claudio Castagnoli ve Chris Hero)
Beer Money, Inc.
(Robert Roode ve James Storm)
2011 Beer Money, Inc. (2)
(Bobby Roode ve James Storm)
Wrestling's Greatest Tag Team
(Charlie Haas ve Shelton Benjamin)
Air Boom
(Evan Bourne ve Kofi Kingston)
Kings of Wrestling
(Claudio Castagnoli ve Chris Hero)
2012 Kofi Kingston ve R-Truth Bad Influence
(Christopher Daniels ve Frankie Kazarian)
Team Hell No
(Daniel Bryan ve Kane)
Samoa Joe ve Magnus
2013[8] The Shield
(Seth Rollins ve Roman Reigns)
Cody Rhodes and Goldust Team Hell No
(Daniel Bryan ve Kane)
reDRagon
(Bobby Fish ve Kyle O'Reilly)
2014[9] The Usos
(Jimmy ve Jey Uso)
reDRagon
(Bobby Fish ve Kyle O'Reilly)
The Wolves
(Davey Richards ve Eddie Edwards)
Gold and Stardust
(Goldust ve Stardust)
2015 The New Day
(Big E, Kofi Kingston ve Xavier Woods)
The Young Bucks
(Matt ve Nick Jackson)
The Wolves
(Davey Richards ve Eddie Edwards)
reDRagon
(Bobby Fish ve Kyle O'Reilly)
2016 The New Day (2)
(Big E, Kofi Kingston ve Xavier Woods)
The Young Bucks
(Matt ve Nick Jackson)
Enzo and Cass
(Enzo Amore ve Big Cass)
The Revival
(Dash Wilder ve Scott Dawson)

Yılın Maçı[değiştir | kaynağı değiştir]

Shawn Michaels, bu kategoriyi on bir kez kazanmıştır.

PWI Yılın Maçı ödülü yılın en iyi maçına verilmektedir. Shawn Michaels, bu ödülü on bir kez kazanarak rekor kırarken; 1993'ten 1996'ya kadar üst üste dört, 2004'ten 2010'a kadar üst üste yedi kez kazanmıştır. Bayley ve Sasha Banks bu ödülü kazanan tek kadın güreşçilerdir.

Yıl Tarih Maç Program Yer Notlar
1972 14 Ocak Bruno Sammartino, battle royal'ı kazandı Battle Royal in Los Angeles Los Angeles, CA Battle royal
1973 24 Mayıs Dory Funk, Jr. vs. Harley Race Kansas City, MO NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1974 27 Ocak Jack Brisco vs. Dory Funk, Jr. Tokyo, Japonya NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1975 17 Mart Bruno Sammartino vs. Spiros Arion New York, NY WWF Heavyweight Championship kemeri için
1976 26 Nisan Bruno Sammartino vs. Stan Hansen New York, NY WWF Heavyweight Championship kemeri için
1977 30 Nisan Bruno Sammartino vs. Billy Graham Baltimore, MD WWF Heavyweight Championship kemeri için
1978 20 Şubat Billy Graham vs. Bob Backlund New York, NY WWF Heavyweight Championship kemeri için
1979 21 Ağustos Harley Race vs. Dusty Rhodes Tampa, FL NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1980 9 Ağustos Bruno Sammartino vs. Larry Zbyszko Showdown at Shea Flushing, NY Üstü açık kafes maçı
1981 2 Mayıs André the Giant vs. Killer Khan Rochester, NY
1982 28 Haziran Bob Backlund vs. Jimmy Snuka New York, NY WWF Heavyweight Championship kemeri için "üstü açık kafes" maçı
1983 10 Haziran Ric Flair vs. Harley Race St. Louis, MO NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1984 6 Mayıs Ric Flair vs. Kerry Von Erich David Von Erich Memorial Parade of Champions Irving, TX NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1985 31 Mart Hulk Hogan ve Mr. T vs. Roddy Piper ve Paul Orndorff WrestleMania New York, NY
1986 26 Temmuz Ric Flair vs. Dusty Rhodes The Great American Bash Greensboro, NC NWA World Heavyweight Championship kemeri için "üstü açık kafes" maçı
1987 29 Mart Randy Savage vs. Ricky Steamboat WrestleMania III Pontiac, MI WWF Intercontinental Championship kemeri için
1988 5 Şubat Hulk Hogan vs. André the Giant The Main Event Indianapolis, IN WWF Championship kemeri için
1989 7 Mayıs Ricky Steamboat vs. Ric Flair WrestleWar Nashville, TN NWA World Heavyweight Championship kemeri için
1990 1 Nisan Hulk Hogan vs. The Ultimate Warrior WrestleMania VI Toronto, Ontario WWF Championship ve WWF Intercontinental Championship kemerleri için
1991 19 Mayıs The Steiner Brothers (Rick Steiner ve Scott Steiner) vs. Sting & Lex Luger SuperBrawl St. Petersburg, FL WCW World Tag Team Championship kemeri için
1992 29 Ağustos Bret Hart vs. The British Bulldog SummerSlam Londra, İngiltere WWF Intercontinental Championship kemeri için
1993 19 Temmuz Shawn Michaels vs. Marty Jannetty Raw New York, NY WWF Intercontinental Championship kemeri için
1994 Mart 20 Razor Ramon vs. Shawn Michaels WrestleMania X New York, NY WWF Intercontinental Championship kemeri için merdiven maçı
1995 2 Nisan Diesel vs. Shawn Michaels WrestleMania XI Hartford, CT WWF Championship maçı
1996 31 Mart Bret Hart vs. Shawn Michaels WrestleMania XII Anaheim, CA WWF Championship kemeri için Iron Man maçı
1997 23 Mart Bret Hart vs. Steve Austin WrestleMania 13 Rosemont, IL Diskalifiyesi olmayan "pes ettirme" maçı ve Ken Shamrock özel hakem
1998 28 Haziran The Undertaker vs. Mankind King of the Ring Pittsburgh, PA Hell in a Cell maçı
1999 24 Ocak The Rock vs. Mankind Royal Rumble Anaheim, CA WWF Championship kemeri için "I Quit" maçı
2000 2 Nisan The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz vs. Edge & Christian WrestleMania 2000 Anaheim, CA WWF Tag Team Championship kemeri için üçlü tehdit merdiven maçı
2001 1 Nisan The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz vs. Edge & Christian WrestleMania X-Seven Houston, TX WWF Tag Team Championship kemeri için TLC maçı
2002 17 Mart The Rock vs. Hulk Hogan WrestleMania X8 Toronto, Ontario
2003 16 Eylül Kurt Angle vs. Brock Lesnar SmackDown! Raleigh, NC WWE Championship kemeri için 60 dakikalık Iron Man maçı
2004 14 Mart Triple H vs. Chris Benoit vs. Shawn Michaels WrestleMania XX New York, NY World Heavyweight Championship kemeri için üçlü tehdit maçı
2005 3 Nisan Shawn Michaels vs. Kurt Angle WrestleMania 21 Los Angeles, CA
2006 2 Nisan Shawn Michaels vs. Vince McMahon Wrestlemania 22 Rosemont, IL Diskalifiyesiz maç
2007 23 Nisan John Cena vs. Shawn Michaels Raw Londra, İngiltere
2008[10] 30 Mart Shawn Michaels vs. Ric Flair WrestleMania XXIV Orlando, FL
2009[11] 5 Nisan The Undertaker vs. Shawn Michaels WrestleMania XXV Houston, TX
2010[12] 28 Mart The Undertaker vs. Shawn Michaels WrestleMania XXVI Phoenix, AZ Seriye karşılık kariyer maçı
2011 17 Temmuz CM Punk vs. John Cena Money in the Bank Rosemont, IL WWE Championship kemeri için
2012[13] 1 Nisan The Undertaker vs. Triple H WrestleMania XXVIII Miami Gardens, FL Hell in a Cell maçı ve Shawn Michaels özel hakem
2013[14] 18 Ağustos John Cena vs. Daniel Bryan SummerSlam Los Angeles, CA WWE Championship kemeri için ve Triple H özel hakem
2014[9] Haziran 1 John Cena vs. Bray Wyatt Payback Rosemont, IL Son Kalan Adam maçı
2015 7 Ekim Bayley vs Sasha Banks NXT TakeOver: Respect Winter Park, FL NXT Women's Championship kemeri için 30 dakikalık Iron Man maçı
2016 21 Ağustos A.J. Styles vs. John Cena SummerSlam Brooklyn, NY

Yılın Feudu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1986 Hulk Hogan vs. Paul Orndorff Ric Flair vs. Dusty Rhodes The Sheepherders (Luke Williams & Butch Miller) vs. The Fantastics (Bobby Fulton & Tommy Rogers) The Midnight Express (Dennis Condrey & Bobby Eaton) vs. The Rock 'n' Roll Express (Ricky Morton & Robert Gibson)
1987 Four Horsemen (Ric Flair, Arn Anderson, Tully Blanchard & Lex Luger) vs. The Super Powers (Dusty Rhodes & Nikita Koloff) & The Road Warriors (Hawk & Animal) Randy Savage vs. Ricky Steamboat Jerry Lawler vs. Tommy Rich & Austin Idol Brian Adias vs. Kevin Von Erich
1988 Ric Flair vs. Lex Luger Rick Rude vs. Jake Roberts Kerry Von Erich vs. Jerry Lawler The Mega Powers (Hulk Hogan & Randy Savage) vs. The Mega Bucks (Ted DiBiase & André the Giant)
1989 Ric Flair vs. Terry Funk Hulk Hogan vs. Randy Savage Skandor Akbar's Devastation Inc. vs. Eric Embry Roddy Piper vs. Rick Rude
1990 Ric Flair vs. Lex Luger Hulk Hogan vs. Earthquake The Ultimate Warrior vs. Rick Rude Chris Adams vs. Steve Austin
1991 The Ultimate Warrior vs. The Undertaker Hulk Hogan vs. Sgt. Slaughter Sting vs. Cactus Jack & Abdullah the Butcher Lex Luger vs. Ron Simmons
1992 The Moondogs (Spot & Cujo) vs. Jerry Lawler & Jeff Jarrett Ric Flair vs. Randy Savage The Ultimate Warrior vs. Papa Shango Rick Rude vs. Ricky Steamboat
1993 Bret Hart vs. Jerry Lawler Rick Rude vs. Dustin Rhodes Cactus Jack vs. Vader Tony Anthony vs. Tracy Smothers
1994 Bret Hart vs. Owen Hart Ric Flair vs. Hulk Hogan Randy Savage vs. Crush Sabu vs. Terry Funk
1995 Axl Rotten vs. Ian Rotten Harlem Heat (Stevie Ray & Booker T) vs. The Nasty Boys (Brian Knobs & Jerry Sags) Jeff Jarrett vs. Razor Ramon Ric Flair vs. Randy Savage
1996 Eric Bischoff vs. Vince McMahon Ric Flair vs. Randy Savage The Undertaker vs. Mankind Jamie Dundee vs. Wolfie D
1997 Diamond Dallas Page vs. Randy Savage Steve Austin vs. Bret Hart Hollywood Hogan vs. Roddy Piper Sabu vs. Taz
1998 Vince McMahon vs. Steve Austin nWo Wolfpac vs. nWo Hollywood Ric Flair vs. Eric Bischoff The Rock vs. Ken Shamrock
1999 Triple H vs. The Rock Jerry Lynn vs. Rob Van Dam Ric Flair vs. Hulk Hogan
2000 Triple H vs. Kurt Angle Booker T vs. Jeff Jarrett Edge & Christian vs. The Hardy Boyz (Matt & Jeff Hardy)
2001 Shane McMahon vs. Vince McMahon Booker T vs. The Rock Chris Benoit vs. Kurt Angle Edge vs. Christian
2002 Eric Bischoff vs. Stephanie McMahon Kurt Angle vs. Edge Triple H vs. Stephanie McMahon Trish Stratus vs. Molly Holly
2003 Brock Lesnar vs. Kurt Angle Hulk Hogan vs. Vince McMahon Steve Austin vs. Eric Bischoff Jeff Jarrett vs. Raven
2004 Triple H vs. Chris Benoit Randy Orton vs. Mick Foley Christian & Trish Stratus vs. Chris Jericho Matt Hardy vs. Kane
2005 Matt Hardy vs. Edge & Lita AJ Styles vs. Christopher Daniels Rey Mysterio vs. Eddie Guerrero Batista vs. Triple H
2006 John Cena vs. Edge D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels) vs. The McMahons (Shane & Vince McMahon) Sting vs. Jeff Jarrett Trish Stratus vs. Mickie James
2007 Kurt Angle vs. Samoa Joe Batista vs. The Undertaker John Cena vs. Shawn Michaels John Cena vs. Randy Orton
2008[15] Chris Jericho vs. Shawn Michaels Kurt Angle vs. A.J. Styles The Undertaker vs. Edge Beer Money, Inc. (Robert Roode & James Storm) vs. The Latin American Xchange (Homicide & Hernandez)
2009[16] Randy Orton vs. Triple H CM Punk vs. Jeff Hardy Main Event Mafia vs. TNA Frontline Kurt Angle vs. Jeff Jarrett
2010[17] The Nexus vs. WWE Bret Hart vs. Vince McMahon Kurt Angle vs. Mr. Anderson John Cena vs. Batista
2011 CM Punk vs. John Cena Randy Orton vs. Christian Kurt Angle vs. Jeff Jarrett The Briscoe Brothers (Jay & Mark Briscoe) vs. All Night Express (Kenny King & Rhett Titus)
2012[18] Aces & Eights vs. TNA The Rock vs. John Cena CM Punk vs. Daniel Bryan Adam Pearce vs. Colt Cabana
2013[19] Daniel Bryan vs. The Authority CM Punk vs. Paul Heyman Daniel Bryan vs. Randy Orton The Rock vs. John Cena
2014[20] Seth Rollins vs. Dean Ambrose The Wyatt Family vs. The Shield John Cena vs. Brock Lesnar Bully Ray vs. Dixie Carter
2015 Brock Lesnar vs. The Undertaker John Cena vs. Kevin Owens Seth Rollins vs. John Cena Hiroshi Tanahashi vs. Kazuchika Okada
2016 Charlotte Flair vs. Sasha Banks John Cena vs. A.J. Styles Sami Zayn vs. Kevin Owens A.J Styles vs. Dean Ambrose

Yılın En Popüler Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Jack Brisco / Fred Curry
1973 Chief Jay Strongbow
1974 Billy Robinson
1975 Mil Máscaras
1976 Wahoo McDaniel Chief Jay Strongbow Mr. Wrestling II Ivan Putski
1977 André the Giant Dusty Rhodes Bob Backlund Mil Máscaras
1978 Dusty Rhodes André the Giant Ricky Steamboat Bob Backlund
1979 Ivan Putski Mr. Wrestling II
1980 Mr. Wrestling II Dusty Rhodes André the Giant Bruno Sammartino
1981 Tommy Rich Bob Backlund Dusty Rhodes
1982 André the Giant Tommy Rich Hulk Hogan
1983 Jimmy Snuka Dusty Rhodes David Von Erich Junkyard Dog
1984 Kerry Von Erich Hulk Hogan Dusty Rhodes Sgt. Slaughter
1985 Hulk Hogan Magnum T.A. Kerry Von Erich Tito Santana
1986 Roddy Piper Hulk Hogan Ricky Morton Nikita Koloff
1987 Dusty Rhodes Randy Savage
1988 Randy Savage Sting Lex Luger
1989 Hulk Hogan Ric Flair The Ultimate Warrior
1990 Sting The Ultimate Warrior Lex Luger
1991 Sting Hulk Hogan Sid Justice The Steiner Brothers
(Rick & Scott Steiner)
1992 The Ultimate Warrior The Undertaker Ron Simmons
1993 Lex Luger Sting Bret Hart Dustin Rhodes
1994 Sting Bret Hart The Undertaker Hulk Hogan
1995 Shawn Michaels Sting Diesel
1996 Randy Savage Sycho Sid The Undertaker
1997 Sting Steve Austin Ric Flair Diamond Dallas Page
1998 Steve Austin Goldberg The Rock
1999 The Rock Steve Austin Goldberg Mankind
2000 Rob Van Dam Chris Jericho Goldberg
2001 Rob Van Dam The Rock Kurt Angle
2002 Hulk Hogan Booker T The Rock
2003 Kurt Angle Steve Austin Rob Van Dam Rey Mysterio
2004 John Cena Chris Benoit Eddie Guerrero Eugene
2005 Batista A.J. Styles Rey Mysterio
2006 Samoa Joe John Cena Rey Mysterio Sting
2007 John Cena The Undertaker Sting CM Punk
2008[21] Jeff Hardy Shawn Michaels Samoa Joe The Undertaker
2009[22] John Cena Sting
2010[23] Randy Orton Rob Van Dam Daniel Bryan
2011 CM Punk Sting Randy Orton
2012 John Cena Sheamus Randy Orton Jeff Hardy
2013[24] Daniel Bryan John Cena CM Punk Dolph Ziggler
2014[25] Dean Ambrose Daniel Bryan John Cena The Usos
2015 Brock Lesnar Finn Balor Shinsuke Nakamura
2016 Shinsuke Nakamura Dean Ambrose Bayley Enzo and Cass

Yılın En Nefret Edilen Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 The Sheik
1973 "Superstar" Billy Graham
1974 The Great Mephisto
1975 Greg Valentine
1976 Stan Hansen Ox Baker Terry Funk The Spoiler
1977 Ken Patera Ric Flair Superstar Billy Graham Nick Bockwinkel
1978 Ric Flair Ken Patera Victor Rivera Bob Orton, Jr.
1979 Greg Valentine Terry Funk Ken Patera Ivan Koloff
1980 Larry Zbyszko Greg Valentine Ernie Ladd Hulk Hogan
1981 Ken Patera Don Muraco Nick Bockwinkel Roddy Piper
1982 Ted DiBiase Blackjack Mulligan Superstar Billy Graham Buzz Sawyer
1983 Greg Valentine Masked Superstar Kevin Sullivan Michael Hayes
1984 Roddy Piper Kevin Sullivan Tully Blanchard The Iron Sheik
1985 Chris Adams Ted DiBiase Big John Studd
1986 Paul Orndorff Ric Flair Col. DeBeers Rick Rude
1987 Ric Flair André the Giant The Honky Tonk Man Lex Luger
1988 André the Giant Barry Windham Eddie Gilbert Ted DiBiase
1989 Randy Savage Terry Funk Rick Rude Lex Luger
1990 Earthquake Ric Flair Eddie Gilbert
1991 Sgt. Slaughter The Undertaker Lex Luger Jake Roberts
1992 Rick Rude Ric Flair Jake Roberts The Moondogs
1993 Jerry Lawler Big Van Vader Yokozuna Shawn Michaels
1994 Bob Backlund Owen Hart Big Van Vader Jerry Lawler
1995 Jerry Lawler Kevin Sullivan The Gangstas Davey Boy Smith
1996 Hollywood Hogan Goldust Jerry Lawler The Giant
1997 Bret Hart Hollywood Hogan Owen Hart Curt Hennig
1998 Hollywood Hogan Vince McMahon Eric Bischoff Bret Hart
1999 Diamond Dallas Page Triple H The Undertaker The Dudley Boyz (Bubba Ray & D-Von Dudley)
2000 Kurt Angle Steven Richards Jeff Jarrett
2001 Steve Austin Booker T Kurt Angle Shane McMahon
2002 Chris Jericho The Un-Americans (Christian, Lance Storm, & Test) Triple H
2003 Triple H Kane Vince McMahon Test
2004 John "Bradshaw" Layfield Kurt Angle Jeff Jarrett
2005 Edge Jeff Jarrett Muhammad Hassan
2006 Edge Jeff Jarrett Randy Orton King Booker
2007 Randy Orton Kurt Angle The Great Khali Robert Roode
2008[26] Chris Jericho Edge Randy Orton Kurt Angle
2009[27] Randy Orton CM Punk Chris Jericho
2010[28] The Nexus The Miz Hulk Hogan & Eric Bischoff
2011 The Miz Alberto Del Rio Christian Kurt Angle
2012[29] CM Punk Bobby Roode Alberto Del Rio Kevin Steen
2013[30] The Authority Randy Orton Bully Ray The Shield
2014[31] Triple H & Stephanie McMahon Seth Rollins Dixie Carter Batista
2015 Seth Rollins Ethan Carter III Kevin Owens Bray Wyatt
2016 Roman Reigns Kevin Owens The Miz Eva Marie

Yılın En Umut Vaad Eden Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1978 Dino Bravo Bob Backlund Ricky Steamboat Tony Atlas
1979 Tommy Rich Eddy Mansfield Kevin Von Erich Ted DiBiase
1980 Tony Atlas Larry Zbyszko Ted DiBiase Kerry Von Erich
1981 Kevin Sullivan Sgt. Slaughter Charlie Cook Tito Santana
1982 Barry Windham Otto Wanz Buzz Sawyer Rick Martel
1983 Brett Wayne Sawyer Mike Rotundo Pez Whatley Brad Rheingans
1984 Billy Jack Haynes Magnum T.A. Rick Martel Ron Garvin
1985 Steve Williams Brian Adias Nikita Koloff Randy Savage
1986 Terry Gordy Scott Hall Sam Houston Wendell Cooley
1987 Curt Hennig Al Perez The Honky Tonk Man Sting
1988 Sting The Ultimate Warrior Iceman Parsons Jeff Jarrett
1989 Scott Steiner Brutus Beefcake Jeff Jarrett P.Y. Chu-Hi
1990 Paul Roma Doom (Ron Simmons & Butch Reed) Tugboat Cactus Jack
1991 Dustin Rhodes Ron Simmons The Undertaker Crush
1992 Razor Ramon Ron Simmons Virgil Brian Christopher
1993 Yokozuna The 1-2-3 Kid Brian Lee Tatanka
1994 Diesel Johnny B. Badd Sabu Owen Hart
1995 Diamond Dallas Page Tommy Dreamer Harlem Heat (Booker T & Stevie Ray) Savio Vega
1996 Ahmed Johnson Chris Benoit Stevie Richards Taz
1997 Ken Shamrock Steve McMichael The Headbangers (Mosh & Thrasher) Alex Wright
1998 Booker T D'Lo Brown The New Age Outlaws (Road Dogg & Billy Gunn) Juventud Guerrera
1999 Jerry Lynn The Hardy Boyz Hardcore Holly Kanyon
2000 Steve Corino Lance Storm Scotty 2 Hotty Justin Credible
2001 Edge Test The Hurricane Kurt Angle
2002 Brock Lesnar Trish Stratus Jamie Noble A.J. Styles
2003 John Cena Matt Hardy Team Angle (Shelton Benjamin & Charlie Haas) Victoria
2004 Randy Orton Shelton Benjamin Batista John "Bradshaw" Layfield
2005 Batista Carlito Monty Brown Chris Masters
2006 Bobby Lashley Johnny Nitro Chris Sabin Umaga
2007 Candice Michelle Jay Lethal Montel Vontavious Porter Cody Rhodes
2008[32] Cody Rhodes The Miz Petey Williams Kofi Kingston
2009[33] John Morrison Dolph Ziggler Eric Young The Miz
2010[34] D'Angelo Dinero Wade Barrett Sheamus Jay Lethal
2011 Mark Henry Kelly Kelly Eddie Edwards Zack Ryder
2012[35] Ryback Brooke/Miss Tessmacher Michael Elgin Adam Cole
2013[36] Magnus Curtis Axel Roman Reigns Big E Langston
2014[37] Rusev Ethan Carter III Luke Harper Eric Young
2015 Roman Reigns Nikki Bella Sasha Banks Bayley
2016 The Miz T.J. Perkins Kenny Omega Dalton Castle

Yılın En İlham Veren Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Lord Alfred Hayes
1973 Johnny Valentine
1974 Dick Murdoch
1975 Mike McCord
1976 Bruno Sammartino Wahoo McDaniel Bob Roop Bob Armstrong
1977 Bob Backlund Don Muraco Bruno Sammartino Terry Funk
1978 Blackjack Mulligan Bruno Sammartino Mr. Wrestling II Jim Brunzell
1979 Chief Jay Strongbow Ric Flair Dusty Rhodes
1980 Junkyard Dog Ricky Steamboat Verne Gagne Mr. Florida (Paul Jones)
1981 Bob Backlund Ted DiBiase Tito Santana Mr. Wrestling II
1982 Roddy Piper Jimmy Snuka Mil Máscaras Jimmy Valiant
1983 Hulk Hogan Roddy Piper Buzz Sawyer Buddy Rose
1984 Sgt. Slaughter Kerry Von Erich Kevin Von Erich Bob Backlund
1985 Mike Von Erich Paul Orndorff Jim Duggan Kevin Von Erich
1986 Chris Adams Magnum T.A. Kerry Von Erich Steve Williams
1987 Nikita Koloff Dynamite Kid Chris Adams "Superstar" Billy Graham
1988 Jerry Lawler Kerry Von Erich Road Warrior Animal Jake Roberts
1989 Eric Embry Nikita Koloff Billy Jack Haynes Ric Flair
1990 Sting Hulk Hogan Jerry Lawler Nikolai Volkoff
1991 The Patriot Jerry Lawler Sid Justice Bill Dundee
1992 Ron Simmons The Undertaker Ricky Steamboat Eric Embry
1993 Cactus Jack Lex Luger The 1-2-3 Kid Brutus Beefcake
1994 Bret Hart Terry Funk The Guardian Angel Dave Sullivan
1995 Barry Horowitz Sabu Antonio Inoki Dan Severn
1996 Jake Roberts Jushin Thunder Liger Ahmed Johnson Rey Misterio, Jr.
1997 Terry Funk Steve Austin Perry Saturn Roddy Piper
1998 Goldberg Mankind Shane Douglas
1999 Hulk Hogan Bret Hart X-Pac Jim Duggan
2000 Booker T Mick Foley Crash Holly Chyna
2001 Kurt Angle Chris Jericho Shane McMahon Spike Dudley
2002 Eddie Guerrero Hulk Hogan Shawn Michaels Chris Benoit
2003 Zach Gowen Kurt Angle A.J. Styles Rey Mysterio
2004 Eddie Guerrero Chris Benoit Eugene William Regal
2005 Chris Candido Matt Hardy Steve Williams Rey Mysterio
2006 Matt Cappotelli Rey Mysterio Hardcore Holly CM Punk
2007 Jeff Jarrett CM Punk John Cena Sting
2008[38] Ric Flair Jeff Hardy
2009[39] Ricky Steamboat Tommy Dreamer Sting John Cena
2010[40] Shawn Michaels Kurt Angle John Cena Rob Van Dam
2011 Rosita Gregory Iron Rob Fury CM Punk
2012[41] Jerry Lawler Austin Aries Shawn Daivari John Cena
2013[42] Darren Young Dallas Page Daniel Bryan
2014[43] Daniel Bryan Eric Young Chris Melendez Ashley Sixx
2015 Bayley John Cena Kevin Owens Roman Reings
2016 Bayley Cody Rhodes Seth Rollins Dean Ambrose

Yılın En Başarılı Çaylak Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Mike Graham
1973 Bob Orton, Jr. / Tony Garea
1974 Larry Zbyszko
1975 Ric Flair
1976 Bob Backlund Chavo Guerrero Steve Keirn Johnny Rivera
1977 Ricky Steamboat Jimmy Snuka Big John Studd Skip Young
1978 Tommy Rich Jay Youngblood David Von Erich Tully Blanchard
1979 Sweet Brown Sugar Steve Travis Bryan St. John Eddie Gilbert
1980 Terry Taylor Barry Windham Rick McGraw Tom Prichard
1981 David Sammartino Brad Rheingans Curt Hennig Ron Richie
1982 Brad Armstrong Tiger Mask Mike Rotunda Kamala
1983 Angelo Mosca, Jr. King Kong Bundy Scott Armstrong Arn Anderson
1984 Mike Von Erich Nikita Koloff Krusher Khruschev Kevin Kelly
1985 Nord the Barbarian Kendall Windham Dan Spivey Sam Houston
1986 Lex Luger Bam Bam Bigelow Sting Tom Magee
1987 Owen Hart Big Bubba Rogers Shane Douglas Doug Furnas
1988 Madusa Miceli[44] Chris Benoit Maxx Payne Scott Steiner
1989 The Destruction Crew (Mike Enos & Wayne Bloom) Dustin Rhodes Scotty the Body Johnathan Holliday
1990 Steve Austin El Gigante Brad Anderson Chris Chavis
1991 Johnny B. Badd The Patriot Terri Power The Lightning Kid
1992 Erik Watts Diamond Dallas Page Vladimir Koloff Chaz Taylor
1993 Vampire Warrior Robbie Eagle Kent & Keith Cole The Headhunters
1994 911 Bob Holly Abbudah Singh Mikey Whipwreck
1995 Alex Wright Craig Pittman Lawrence Taylor Madd Maxxine
1996 The Giant Steve McMichael Rocky Maivia Joe Gomez
1997 Prince Iaukea Ernest Miller Chris Chetti Brakkus
1998 Goldberg Sable Droz Mark Henry
1999 Shane McMahon Evan Karagias Vince McMahon Lash LeRoux
2000 Kurt Angle Lita Mark Jindrak & Sean O'Haire Chuck Palumbo
2001 Randy Orton[45] Brock Lesnar K-Kwik The Prototype
2002 Maven Christopher Nowinski Nidia Taylor Matheny
2003 Zach Gowen Sylvain Grenier Trinity Matt Morgan
2004 Monty Brown Petey Williams Johnny Nitro Matt Cappotelli
2005 Bobby Lashley[46] Christy Hemme Mikey Batts Ken Doane
2006 The Boogeyman Charles Evans Akebono Cody Runnels
2007 Hornswoggle Ted DiBiase, Jr. Pelle Primeau Mike DiBiase
2008[47] Joe Hennig Brett DiBiase Ricky Steamboat, Jr. Ryan McBride
2009[48] Mike Sydal Jesse Neal Brittney Savage J.T. Flash
2010[49] David Otunga Tamina Percy Watson Corey Hollis
2011 Ace Hawkins Nick Madrid Leakee Briley Pierce
2012[50] Veda Scott The Big O Jason Jordan Bambi Hall
2013[51] Tim Zbyszko Cody Hall Lucipher Lords Matt King
2014[52] Charlotte Enzo Amore Mojo Rawley Chad Gable
2015 Moose Tessa Blanchard Braun Strowman Dana Brooke
2016 Nia Jax Lio Rush Matt Riddle Shayna Baszler

Stanley Weston Ödülü[değiştir | kaynağı değiştir]

† ödülü öldükten sonra kazanmıştır.

Yıl Kazanan
1981 Bruno Sammartino
1982 Lou Thesz
1983 The Grand Wizard (Ernie Roth)
1984 David Von Erich (David Adkisson)
1985 Dan Shocket
1986 Verne Gagne
1987 Paul Boesch
1988 Bruiser Brody (Frank Goodish)
Adrian Adonis (Keith Franke)
1989 Gordon Solie (Francis Labiak)
1990 Buddy Rogers (Herman Rohde, Jr.)
1991 The Fabulous Moolah (Lillian Ellison)
1992 Stanley Weston
1993 André the Giant (André Rousimoff)
1994 Captain Lou Albano
1995 Ricky Steamboat (Richard Blood)
1996 Danny Hodge
1997 Arn Anderson (Martin Lunde)
1998 Bobo Brazil (Houston Harris)
1999 Owen Hart
2000 Fred Blassie
2001 Johnny Valentine (John Wisniski, Sr.)
2002 Jim Ross
2003 Bret Hart
2004 Pat Patterson (Pierre Clermont)
2005 Eddie Guerrero
2006 Harley Race
2007 Nick Bockwinkel
2008 Ric Flair[53]
2009 Vince McMahon
2010 Killer Kowalski
2011 Randy Savage
2012 Bobby Heenan[54]
2013 Dusty Rhodes[55]
2014 Dory Funk, Jr[56]
2015 Roddy Piper
2016 Dick Beyer

Yılın Geri Dönüşü[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1992 The Ultimate Warrior Bob Backlund The Sheik Junkyard Dog
1993 Lex Luger Brutus Beefcake Ric Flair Paul Roma
1994 Hulk Hogan Bob Backlund The Undertaker Alundra Blayze
1995 Randy Savage The Heavenly Bodies (Tom Prichard & Jimmy Del Ray) Savio Vega The Ultimate Warrior
1996 Sycho Sid Jake Roberts Faarooq Road Warrior Animal
1997 Bret Hart Curt Hennig Brian Pillman Ric Flair
1998 X-Pac Sting Dean Malenko The Warrior
1999 Eddie Guerrero Buff Bagwell Curt Hennig Michael Hayes
2000 Rikishi Phatu Dusty Rhodes The Undertaker Vince McMahon
2001 Rob Van Dam Steve Austin Booker T Scott Hall
2002 Hulk Hogan Eddie Guerrero Chris Benoit Ron Killings
2003 Kurt Angle Goldberg Raven Último Dragón
2004 Edge Jeff Hardy William Regal Chavo Guerrero, Sr.
2005 Road Warrior Animal Matt Hardy Raven Hulk Hogan
2006 Sting Sabu Jeff Hardy Finlay
2007 Jeff Hardy Triple H Rey Mysterio The Steiner Brothers (Rick & Scott)
2008[57] Chris Jericho Jeff Jarrett William Regal Sheik Abdul Bashir
2009 Jerry Lynn Ricky Steamboat The Undertaker Mick Foley
2010[58] Rob Van Dam Kane Edge Jeff Hardy
2011 Sting Mark Henry Austin Aries Montel Vontavious Porter
2012[59] Jeff Hardy The Rock Brock Lesnar Layla
2013[60] Goldust Chris Sabin Jerry Lawler The Bella Twins
2014[43] Sting Bobby Lashley Batista The New Age Outlaws (Road Dogg & Billy Gunn)
2015 The Undertaker Sheamus Roderick Strong Daniel Bryan
2016 Goldberg Seth Rollins Chris Jericho Matt Hardy

Yılın Kadını[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Marie LaVerne
1973 Joyce Grable
1974 Rachel Dubois
1975 Ann Casey
1976 Sue Green Kitty Adams Early Dawn Vicki Williams
2000 Stephanie McMahon Lita Chyna Major Gunns
2001 Lita Stephanie McMahon Stacy Keibler Torrie Wilson
2002 Trish Stratus
2003 Victoria
2004 Victoria Trish Stratus Stacy Keibler Molly Holly
2005[61] Trish Stratus Christy Hemme Melina Lita
2006[62] Dixie Carter Mickie James
2007[63] Candice Michelle Beth Phoenix Gail Kim Karen Angle
2008[64] Awesome Kong Mickie James Michelle McCool
2009 Mickie James Angelina Love Tara
2010[65] Michelle McCool Madison Rayne Madison Eagles
2011 Mickie James Kelly Kelly Beth Phoenix
2012[66] AJ Lee Gail Kim Eve Torres Sara Del Rey
2013[67] Cheerleader Melissa Dixie Carter Kaitlyn
2014[68] Paige Stephanie McMahon Jessicka Havok
2015 Sasha Banks Nikki Bella Charlotte Paige
2016 Charlotte Flair Sasha Banks Bayley Becky Lynch

Aktif olmayan ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yılın En Cüce Güreşçisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Little Bruiser
1973 Little Beaver
1974 Darlin` Dagmar
1975 Sky Low Low
1976 Lord Littlebrook Sky Low Low Cowboy Lang Diamond Lil

Yılın Menajeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1972 Bobby Heenan
1973 The Grand Wizard
1974 Lou Albano
1975 George Cannon
1976 Bobby Heenan Lou Albano Fred Blassie Gary Hart
1977 The Grand Wizard Bobby Heenan Lou Albano Lord Alfred Hayes
1978 Arnold Skaaland The Grand Wizard Bobby Heenan Gary Hart
1979 Arnold Skaaland Lou Albano Buddy Rogers Oliver Humperdink
1980 Oliver Humperdink[69] Arnold Skaaland Lou Albano The Great Mephisto
1981 Lou Albano Arnold Skaaland Oliver Humperdink The Grand Wizard
1982 James J. Dillon Arnold Skaaland Sonny King Jimmy Hart
1983 James J. Dillon Adnan Al-Kaissie Lou Albano Paul Ellering
1984 Paul Ellering Jimmy Hart Jim Cornette James J. Dillon
1985 Jim Cornette Lou Albano Paul Ellering Bobby Heenan
1986 Lou Albano Paul Ellering Miss Elizabeth Jim Cornette
1987 Jimmy Hart James J. Dillon Jim Cornette Paul E. Dangerously
1988 James J. Dillon Miss Elizabeth Jim Cornette Paul E. Dangerously
1989 Bobby Heenan Gary Hart Teddy Long Skandor Akbar
1990 Teddy Long Bobby Heenan Ole Anderson Jim Cornette
1991 Bobby Heenan Harley Race Alexandra York Paul Bearer
1992 Paul E. Dangerously[70] Mr. Perfect Harley Race Jim Cornette
1993 Jim Cornette Harley Race Mr. Fuji Tammy Sytch
1994 Jimmy Hart Ted DiBiase Col. Robert Parker Paul E. Dangerously
1995 Jim Cornette Sherri Martel Col. Robert Parker Woman
1996 Sunny Jimmy Hart Jim Cornette Bill Alfonso
1997 Bill Alfonso Miss Jacquelyn Paul Heyman Ted DiBiase
1998 Paul Bearer Bill Alfonso Sunny Paul Ellering
1999 Debra Jimmy Hart Bill Alfonso Paul Bearer

Yılın Anonsörü[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Kazanan İkinci Üçüncü Dördüncü
1977 Gordon Solie Vince McMahon Bill Carlisle Roger Kent

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2009 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 31 (3), s. 82-83. Mart 2010. 
  2. ^ "And, finally ... PWI's 2010 Wrestler of the Year". Pro Wrestling Illustrated. 17 Ocak 2011. 1 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2011. 
  3. ^ "2013 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 34 (2), s. 44-45. Mart 2014. 
  4. ^ "2014 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 36 (2), s. 32-33. Nisan 2015. 
  5. ^ "2008 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 30 (3), s. 80-81. March 2009. 
  6. ^ "2009 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 31 (3), s. 80-81. Mart 2010. 
  7. ^ "Achievement Awards: Tag Team of the Year". Pro Wrestling Illustrated. 14 Ocak 2011. 4 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 
  8. ^ "2013 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 34 (2), s. 42–43. Mart 2014. 
  9. ^ a b "2014 The Year In Wrestling". Pro Wrestling Illustrated. 36 (2), s. 30-31. Nisan 2015. 
  10. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 78-79.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  11. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 78-79.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  12. ^ "Achievement Awards: Match of the Year". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 12, 2011. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 9, 2015. 
  13. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 38-39.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  14. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 40–41.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  15. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 72–73.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  16. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 72–73.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  17. ^ "Achievement Awards: Feud of the Year". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 10, 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 15, 2011. 
  18. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 32–33.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  19. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 34–35.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  20. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 22–23.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  21. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 74–75.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  22. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 74–75.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  23. ^ "Achievement Awards: Most Popular". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 11, 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 9, 2015. 
  24. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 36–37.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  25. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 24–25.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  26. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 76–77.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  27. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 76–77.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  28. ^ "Achievement Awards: Most Hated". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 17, 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 22, 2011. 
  29. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 36–37.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  30. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 38–39.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  31. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 26–27.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  32. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 66–67.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  33. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 66–67.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  34. ^ "Achievement Awards: Most Improved". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 5, 2011. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 6, 2011. 
  35. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 26–27.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  36. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 28–29.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  37. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 16–17.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  38. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 64–65.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  39. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 64–65.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  40. ^ "Achievement Awards: Inspirational". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 4, 2010. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 5, 2010. 
  41. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 24–25.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  42. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 26–27.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  43. ^ a b Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 14–15.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  44. ^ St. Petersburg Times (Ocak 21, 2005). "Have truck, will crush". Brink, Graham. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 26, 2009. 
  45. ^ SLAM! Wrestling (Mart 13, 2002). "Tough talent choices lay ahead for WWF". Abreu, Donnie. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 9, 2009. 
  46. ^ Colorado Springs Gazette (Temmuz 23, 2006). "SmackDown Star, Regular guy". Reed, Bill. Erişim tarihi: Şubat 26, 2009. [ölü/kırık bağlantı]
  47. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 62–63.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  48. ^ Pro Wrestling Illustrated (2010). 31 (3), s. 62–63.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  49. ^ "Achievement Awards: Rookie". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 3, 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 4, 2011. 
  50. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 22–23.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  51. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 24–25.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  52. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 12–13.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  53. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 84.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  54. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 43–44.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  55. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 46.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  56. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 34.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  57. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 68–69.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  58. ^ "PWI Achievement Awards: Comeback". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 6, 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 7, 2011. 
  59. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 28–29.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  60. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 30–31.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  61. ^ 2005 PWI Achievement Awards Winners prowrestling.about.com. Ocak 19, 2006. Retrieved Ekim 1, 2013.
  62. ^ 2006 PWI Achievement Awards wrestlingnewsworld.com. Ocak 25, 2007. Retrieved Ekim 1, 2013
  63. ^ WWE (Temmuz 21, 2008). "Candy-Coated, No. 13". Candice Michelle. Mart 10, 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Mart 7, 2008. 
  64. ^ Pro Wrestling Illustrated (2009). 30 (3), s. 70–71.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  65. ^ "Achievement Awards: Woman". Pro Wrestling Illustrated. Ocak 7, 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Ocak 8, 2011. 
  66. ^ Pro Wrestling Illustrated (2013). 34 (3), s. 30–31.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  67. ^ Pro Wrestling Illustrated (2014). 34 (2), s. 32–33.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  68. ^ Pro Wrestling Illustrated (2015). 36 (2), s. 20–21.  Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  69. ^ SLAM! Wrestling (Ocak 17, 2008). "Sir Oliver Humperdink recalls career of yesteryear". Mackinder, Matt. 7 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 26, 2009. 
  70. ^ Miami Herald (Aralık 20, 1992). "READY TO RUMBLE? COLON, BATTLE ROYAL AMONG FEATURES". 
  • 1996 Pro Wrestling Illustrated Wrestling Almanac & Book of Facts.


Kaynak hatası: <ref> "lower-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı ya da kapatma </ref> eksik. (Bkz: Kaynak gösterme)