Prince of Persia: The Two Thrones

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prince of Persia: The Two Thrones
GeliştiriciUbisoft Montreal Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıUbisoft
YapımcılarUbisoft Montreal, Casablanca Studios
TasarımcıKevin Guillemette
BesteciStuart Chatwood Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MotorJade
PlatformlarGameCube, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox, Wii, Mac OS X, Microsoft Windows, Mobile phone
ÇıkışPlayStation 2
  • KA: 1 Aralık 2005
Xbox, GameCube, & PC
  • KA: 1 Aralık 2005
Mobile
  • KA: 2 Aralık 2005
Rival Swords
Wii & PSP
  • KA: 3 Nisan 2007
TürAksiyon-Macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Prince of Persia: The Two Thrones Ubisoft isimli oyun firmasının yaptığı Prince of Persia üçlemesinin üçüncü oyunudur. Üçleme Sands of Time, Warrior Within ve Two Thrones oyunlarından oluşur. İlk Prince of Persia oyunu 1989 yılında Jordan Mechner tarafından yapılmıştır. İlk oyundan sonra çıkan POP2 ve POP3D oyunlarından sonra Ubisoft Prince of Persia oyunun telif haklarını satın alarak oyunu geliştirmiştir. Ubisof'tun yaptığı POP oyunlarında Mechner danışman olarak görev almıştır.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Prince of Persia Warrior Within'in sonunda Kaliena'yı da yanına alarak adadan ayrılan prens ölümcül bir hata yapmıştır. Prens onu kendi zamanına getirerek zaman kumlarının kum saatinde yapılmasını engellemiştir, tüm tarih değişir. Bir zamanlar kendi kralına ihanet eden ve zaman hançerine sahip olmak isteyen veziri prens hiçbir zaman öldürmemiştir. Prens ve babası kral Sharaman ordusuyla Hindistan'ı hiçbir zaman işgal etmemiştir. Her şeyi yoluna koyduğunu düşünen prens taşıdığı zaman amuletini denizin soğuk sularına bırakırken vezir ölümsüzlük tutkusuyla Babil'i işgal eder.
Prens vatanına vardığında acı gerçekle yüzleşir ve oradan kaçamadan gemileri batırılır. Kaliena vezirin adamlarına esir düşer. Onun peşinden giden prens en sonunda onu vezirin karşısındayken bulur. Veziri gören prens şaşırır ve vezire hızla saldırır. Ancak vezirin tuttuğu iki kelle avcısı onu yakalar. İçlerinden biri prensin koluna zincirini dolar ve çekiştirerek vezirden uzaklaştırır. Bunu fırsat bilen vezir yanında getirdiği zaman hançeri ile Kaliena'yı öldürür. Kaliena'nın bedeni zamanın kumlarına dönüşerek tüm şehre dağılır. Vezir artık istediğine kavuşmuştur. Ölümsüz olur fakat biçimi de değişir ve bir yaratığa dönüşür. Ancak kumlardan oradaki prens ve kelle avcıları da nasibini alır. Kelle avcıları kum yaratıklarına dönüşür. Prensin kolundaki zincirler de onunla birleşerek 2. kimliğini Karanlık Prens'i (Dark Prince) oluşturur. Kumların gücüyle bulundukları ortam yıkılır. Prens son bir hamle ile zaman hançerini vezirden almayı başarır.
Prens şehrin her yerinde veziri kovalar. Bu şekilde vezirin olduğu saraya giderken halkının tutulduğu bir arena'ya gelir. Orada vezirle ilk karşılaşmasında kendisine engel olan kafa avcılarından ilkini görür. Kumlar nedeniyle çenesini kaybetmiş ve bir dev olmuştur. Prens onu yener ve halkını özgür bırakarak yoluna devam eder. Fakat yolculuğu sırasında ummadığı biriyle karşılaşır. Hindistan kralının savaşçı kızı Farah. Vezir kralı öldürmüş ve kızını da tutsak olarak yanında getirmiştir. Ancak prens bilmeden de olsa kum canavarlarıyla mücadelesinde Farah'ın taşındığı kafese çarpmış ve kafes kırılmıştır. Bu yüzden o da prens gibi veziri öldürmek istemektedir. Böylece güçlerini birleştirirler. Prens her ne kadar eski olaylar yaşanmasa da hepsini hatırlamaktadır fakat Farah'ın hiçbir şeyden haberi yoktur. Bu ikili git gide bir birine yakınlaşır. Kimi zaman Prens'in ulaşamayacağı yerler olur. Ancak Farah okuyla buraları prens için ulaşılabilir yapar. Prensin içindeki kötülük ise zaman zaman günyüzüne çıkar ve prens karanlık bir yaratığa dönüşür. Fakat bilinci hala yerindedir bu yüzden bu halini kontrol altında tutar. Bir süre daha ilerledikten sonra Prens ve Farah çığlık sesleri ve yardım nidaları duyarlar. Farah insanlara yardım etmek istemektedir ancak Pren'in karalık tarafı Prens'in aklını karıştırıp Farah'a karşı çıkmasını sağlar. Bu yüzden ikisi tartışır ve yollarını ayırırlar ancak prens hata ettiğini düşünüp içindeki karanlığın sesini duymazdan gelerek Farah'a yetişir. Prens Farah ile konuşurken 2. kelle avcısı onlara balta fırlartır. Zamanın kumları sayesinde o da insanlığını kaybedip bir kum canavarına dönüşmüştür. Prens Farah'ı halka yardım etmesi için gönderir ve kelle avcısıyla dövüşe başlar. Dövüşte Prens oldukça zorlanır ve karanlık tarafı ona isyan ederek kontrolü ele geçirerek Prensi Karanlık Prens'e dönüştürür. Kısa süre sonra savaş biter ve Farah onu bu halde görür. Prens'e Onun da bir kum canavarı olduğunu kendisine yalan söylediğini söyleyerek öldürmek ister fakat öldüremez. Prens bunun sadece bir değişim olduğunu ve bilincinin hala yerinde olduğunu ikna etmeye çalışır fakat başarısız olunca yolları geçici bir süre daha ayrılır. Prens tüm halkının içinde olduğu bir zindana gelir. Buranın çok büyük ve kalın bir kapısı vardır. Prens mekanizmalar yardımı ile devasa bir heykeli bu kapıya fırlatır ve halkını özgür bırakır. Ancak halkını esir eden vezirin güçlü Kum generallerinden biri oradan kaçmaya çalışır. Prens de bir at arabasına atlar ve canavarı takibe başlar. Uzun ve zorlu bir yol sonunda Kum generali ve Prens dövüşe başlar. Ancak arkadan gelen başka bir kum generali Prens'e arkadan saldırır. Böylece prens ikisi ile birden dövüşmeye başlar. Kısa bir süre sonra prens generallerden birini öldürür. Ancak dikkati dağılan Prens tam 2. general tarafında öldürülmek üzereyken Farah okuyla canavarı etkisiz hale getirir ve onu kurtarır. Böylece yeniden birlikte vezirin peşine düşerler.
Bu arada Prensin akıl hocası olan yaşlı bilge Babil'deki insanları örgütleyerek ayaklanmaya öncülük eder. Prens ve Farah Babil kulesinin en üst katına çıkmaya çalışırken vezir tarafından tuzağa düşürülürler. Vezir Farah'ı yakalar ve prensi kulenin boşluğuna atar. Fakat prens o anda değişim geçirerek kurtulur.
Prens zindanlardan çıkmanın yolunu ararken babasının cesediyle karşılaşır. Bu olay onu çok etkiler ve içindeki tüm kötülüğü bastırır. Karanlık tarafını kontrol altına almayı başarır.
En sonunda kulenin en tepesine çıkarak vezirle yüzleşir. Onunla savaşır ve onu yener. Zaman hançerini Vezirin göğsüne saplar böylece zamanın kumları yeniden Kaliena'nın bedeninde toplanır. Ona artık zamanın geldiğini söyler. Zaman hançerini eline alır ve hançer onun bedeni ile birleşir. Prensin zaman kumlarından etkilenen bedenini de iyileştirir ve ortadan kaybolur.
Sadece Prensin içindeki kötücül benliği kalmıştır. Prens onunla da kendi zihninde yüzleşir. Farah'ın ona seslendiğini duyan prens onu orada bırakarak uyanır. Daha sonra Farah'a daha önceden başından geçen tüm hikâyeyi anlatır.----


Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

PRINCE
Oyunda kontrol ettiğimiz ana karakter. Kral Sharaman'ın Hindistan'ı işgali sırasında zaman hançerini aldı. Zamanın kumlarının içinde bulunduğu kumsaatinin mührünü açarak zamanı değiştirdi. Bu yüzden Dahaka adlı canavar onun peşine düştü. Böylece bu yaratıktan kurtulmak isteyen prens zamanın kumlarının yatalışı engellemek üzere danışmanı yaşlı adamın rehberliğinde zaman adasına yolculuk yaptı. Burada Dahaka'yı yenen prens Kaliena'yı da yanına alarak babile döndü.

DARK PRINCE
Oyunda kontrol ettiğimiz ikincil karakter. Prensin Kaliena'yı kurtarma çabaları sırasında yaralanması ve zamanın kumlarından etkilenmesi sonucu ortaya çıkmış alt benliği. Onun bedeninde ve zihninde var olan zaman zaman ortaya çıkan karanlık bir yaratık. Prensin çevikliğine ve yeteneklerine sahip ve kolundan çıkan zincirle ölümcül. Ayrıca Dark Prince prince'in bütün kötü yanlarını almıştır. Oyunda ilerledikçe prince ile atışmaya ve kavga etmeye başlarlar. Dark prince tam bir şeytandır, her şeye atlar, aşırı bir biçimde bencildir.

KALIENA
Oyunda hikâyeyi anlatan karakter. Zaman adasında yaşayan ve zamanın kumlarını yaratan kişi olarak biliniyor. Asıl yeteneği zamana hükmetmesi. Kendi geleceğine bakıyor ve gelecekten gelen birinin elinden öldüğünü görüyor. Bu yüzden Prens'i durdurmak için her şeyi yapıyor fakat başaramıyor. Yine de Prens onu kurtararak kendi zamanına getiriyor. Bilmediği ise kaderine doğru yol aldığı. Ölümsüzlük arayışı içindeki vezir tarafından öldürülerek hayatı son buluyor.

FARAH
Hindistan kralının savaşçı kızı. Mükemmel derece ok ve yay kullanabilen Farah'ı ilk oyundan tanıyoruz. Kararlı ve inatçı yapısıyla dikkat çekiyor, çevikliği ile zor durumlardan kurtulmakta oldukça başarılı. Prens Sands of Time daki olayları değiştirdiği için Prens'i hatırlamıyor fakat Prens onu hatırlıyor. Oyun boyunca Prensle bir yakınlaşma yaşıyorlar ve birlikte aynı amaç için çarpışıyorlar.

VEZİR
İlk oyundan tanıdığımız vezir Prens'in zamanı değiştirmesiyle ölmemiştir. Ölümsüzlük uğruna kendi kralına ihanet etmiş, zaman hançerini ve Farah'ı da tutsak alarak Babil'i işgal etmiştir. Kaliena'yı öldürerek değişim geçirmiş ve bir yaratığa dönüşmüştür. Oyunun son düşmanı olarak karşımıza çıkar. Kaliena'nın intikamı ve halkına yaptıklarını ödetmek isteyen Prens tarafından bir kez daha ve kalıcı olarak hayatına son veriliyor.

YAŞLI ADAM
Prensin akıl hocası ve öğretmenidir. Çocukluğundan beri ona yaşlı adam bakmış ve yetiştirmiştir. Prensi kendi oğlu yerine koymuştur ve ve verdiği akıllarla ona yol göstermiştir. Prens zaman adasına yolculuk etmek istediğinde de ona yolculuğunun mutlu sonla bitmeyeceğini hatırlatır. Fedekarlık yapmadan ona işleri yoluna koyamayacağını söyler ve söylediklerinde de haklı çıkar. Babil işgali sırasında da ayaklanmaya öncülük eder.

Yeni bir Prince of Persia oyunu daha çıkacaktır ve ismi Prince of Persia olacaktır. Bu oyun farklı bir hikâye ile farklı Karakterler olacaktır Ubisoft bu oyunu resmi olarak duyurmuştur.

Prince Of Persia T2T de Starforce adlı kopya koruma yazılımı oyunu gölgeye düşürmüş; oyunun bilgisayarda çalıştırılma zorluğu ve de yazılım aksaklığı yüzünden oyunseverlerin tepkisine neden olmuştur.