Prens Patrick Adası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prens Patrick Adası

Prens Patrick Adası, Kanada Arktik Adaları'nın bir üyesi olarak Melville Adası'nın kuzeybatısında yer alan Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları'ndaki Kraliçe Elizabet Adaları'nın en batısındaki ada konumundadır. Prens Patrick Adası'nın alanı 15.848 km2 (6.119 sq mi),[1] onu dünyanın 55. en büyük adası ve Kanada'nın 14. en büyük adası yapmakta. Tarihsel olarak tüm yıl boyunca buzla kaplı olan ada, onu Kanada'nın en az erişilebilir bölgelerinden biri hâline getirmektedir. McClure Boğazı'nın girişinde bulunan Prens Patrick Adası ıssız bir adadır.

Adanın bilinen ilk keşfi, 1853'te İrlandalı deniz subayı George Mecham ve İrlandalı kâşif arkadaşı Francis Leopold McClintock tarafından o yılın ilkbaharında Edward Belcher seferi sırasında kayda geçmiştir.[2] Adaya daha sonra 1911-1916 arası kadar Kanada Genel Valisi görevinde bulunan Connaught Dükü Prens Arthur William Patrick'in adı verilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Prince Patrick Island 22 Ocak 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at the Atlas of Canada
  2. ^ The eventful voyage of H.M. discovery ship "Resolute" to the Arctic regions, in search of Sir John Franklin and the missing crews of H.M. discovery ships "Erebus" and "Terror," 1852, 1853, 1854. Londra: Longman, Brown, Green, Longmans, & Roberts. 1857. s. 452. The Eventful Voyages of HMS Resolute.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]