Power Rangers RPM

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Power Rangers RPM
FormatAksiyon, Macera
YönetmenMike Smith
Jonathan Brough
Vanessa Alexander
Charlie Haskell
Peter Salmon
BaşrolEka Darville
Ari Boyland
Rose McIver
Milo Cawthorne
Daniel Ewing
Mike Ginn
Li Ming Hu
Olivia Tennet
James Gaylyn
Adelaide Kane
Ülke ABD
Bölüm sayısı32 (bölümleri listesi)
Yapım
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi7 Mart 2009 - 26 Aralık 2009
Kronoloji
Önce gelenPower Rangers Jungle Fury
Sonra gelenPower Rangers Samurai

Power Rangers RPM, Power Rangers serisinin 17. sezonu olup Saban Brands lisansmanlığıyla birçok ülkeye pazarlanan dizi, Türkiye'de ilk gösterimi 2010'da Disney XD'de yapmıştır, daha sonra tekrar bölümleriyle Nisan 2015'te Kidz TV'de yayınlanmaya başlamıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Venjix isimli bilgisayar virüsü Dünya'daki çoğu bilgisarayı ele geçirmiş, robot ordular yaratarak insanlığı tehdit etmiştir. Dünya'nın çeşitli yerlerinden gelmiş birçok insan Lanetli Corinth şehrine akın etmiştir. Bu şehrin özelliği Venjix virüsünün yarattığı robotlara karşı güçlü bir teknolojisinin olması ve şehirdeki insanları korumasıdır. Çölün ortasında, çevresi koruma kalkanlarıyla kaplı şehirde insanlar günlük hayatlarına devam ederken Venjix virüsünün yarattığı robotlar şehre saldırmaktadır. Doktor K'nin önderliğinde bir ordu ve Rangerler bu şehirdeki insanları korumak için mücadele etmektedir.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Rangerslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Scott Truman: Kırmızı rangertır. Power Rangerlar'ın lideridir. Corinth şehrinin savunma takımının başı Colonel Mason Truman'un oğludur. Kendini beğenmiş, dik başlı, kimseye kolay kolay güvenmeyen biridir. Her işte en iyi olmaya çalışır.
  • Flynn McAllistair: Mavi rangertır. Her zaman insanlara yardım etmeye çalışır, öncesinde bunu her yaptığında insanlardan kötü bir tepki alıyordu. Yine de yılmadı ve sonunda Power Rangers'e katılarak insanlara yardım etmeye devam etti. Aslen İskoçyalı'dır, geleneklerine bağlıdır. Babası onunla gurur duyar. Aynı zamanda Doktor K kadar olmasa da iyi bir tamirci ve bilim insanıdır. Ekipte işe yarayacak birçok aleti kendisi yapmıştır. İlk başta takdir edilmese de Gemma'nın desteğiyle icat yapmaya devam etmiştir.
  • Summer Landsdown: Scoot, Flynn ile birlikte Power Rangers Takımının temelini oluşturan sarı rangertır. Power Rangers olmadan önce zengin bir aileden gelen, her işini yaşlı yardımcısının yaptığı şımarık bir kızdır. Fakat Venjix virüsü Dünya'yı ele geçirince ailesinden uzak kalan ve hiçbir arkadaşının ona yardım etmediğini çaresiz kalmıştır. Her işini yapan yaşlı yardımcısı Andrews onu Corinth'e götürürken ölünce artık büyümek zorunda olduğunu anlaşmıştır. Sonunda Power Rangers'a katılmıştır. Siyah ranger olan Dillon'dan hoşlanmaktadır.
  • Ziggy Grover: Yeşil rangertır. Aslında yanlışlıkla rangers olmuştur fakat DNA'sı eşleştiği takım onu eğitmek durumunda kalmıştır. Sevecen, mizah duygusu gelişmiş biraz da gösteriş meraklısıdır. Rangers olmadan önce pis işlere bulaşmıştır. Dillon'u çölde bulmuştur birlikte Corinth şehrine gitmişlerdir. Ona karşı en soğuk olan Doktor K ile arkadaş olmaya çalışmaktadır.
  • Dillon: Siyah rangertır. Ziggy onu çölde bulmuştur birlikte Corinh şehrine gitmişlerdir. Kim olduğunu bilmemektedir çünkü Venjix onu, kardeşi ve birçok insana virüs bulaştırıp robot-insan melezi yaratmıştır. Onun da hafızasını silmiştir. Venjix ve diğer robot komutanlar ona Denek D-44 diye hitap etmektedir. Power Rangerslar onu öncelikle casus sanmışlardır. Fakat onu bir süre gözlemişler ve iyi biri olduğunu görünce, üstün yeteneklerinin de etkisiyle onu Power Rangers olması için ikna etmişlerdir. Fakat Venjix, Dillon'un vücuduna yerleştirdiği virüsü aktive ederek birçok kez onu Power Rangerslar'a karşı kullanmıştır. Doktor K onu tedavi etmeye çalışmıştır, geçici olarak robotlaştırmayı yavaşlatacak ilaçlar vermişlerdir. Düşman takımındaki robot-melez komutan Tenaya'nın onun aradığı kız kardeşi olduğunu öğrenin. Sonunda Doktor K'nın hazırladığı panzehir ile Dillon, Venjix kontrolüne girmekten kurtulmuştur.
  • Gem ve Gemma: Altın ve gümüş renkte rangerstır. Biri erkek biri kızdır, takıma sonradan katılan iki kardeştir. Doktor K'nın arkadaşları olmalarıdır. Takıma sonradan katılmalarının nedeni Venjix virusu Dünya'ya yayılınca Doktor K, Ranger dönüştürücülerini yanına almaya çalışırken onlardan ayrılmıştır. Gem ve Gemma ise altın ve gümüş renkteki Rangers dönüştürücülerini almışlardır. Doktor K, Corinth şehrine geldiğinde onlar ise Dünya'nın çeşitli yerlerinde Venjix ile mücadele ediyordu. Fakat bir gün tesadüfen diğer Power Rangerslarla karşılaşırlar ve onlara katılırlar. Corinth şehrini geldiklerinde Doktor K onları görünce çok sevinir.

Müttefikler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doktor K: Çok zeki olduğu için hükûmet tarafından kaçırılan, tıpkı Gem ve Gemma gibi çocuk yaşta dışarıya bile çıkamayacakları Alfabe Çorbası projesine dahil olan kızdır. İçine kapanık, soğuk biridir. İlk başta Gem ve Gemma'yı sevmiyordu. Fakat uzun bir süre sonra onlarla Corinth şehrinde karşılaşınca çok sevinmiştir. Venjix virüsünü, hükûmetin onu zorla tuttuğu yerden kaçmak için yaratmıştır. Fakat bu virüs hızla bütün Dünya'ya yayılıp robot ordular inşa ederek Dünya'yı ele geçirmiştir. Doktor K, kendisinin sebep olduğu bu yıkımdan Dünya'yı kurtarmak için Power Rangers Dönüştürücülerini yaratmış ve Venjix ile savaşacak kişiler bularak onları bu projeye dahil etmiş, onların en büyük destekçisi olmuştır.
  • Colonel Mason Truman: Kırmızı ranger olan Scott Truman'ın babasıdır. Corith şehrini koruma ordusunun başındadır. Şehrin koruma kalkanların, ordu vb her şey ondan sorumludur. Diğer oğlunu kaybetmiştir, bu sebepten oğlu Scott'u da kaybetmemek için üstüne düşmektedir.
  • Corporal Hicks: Colonel'in sağ koludur. Fakat dizinin sonunda onunda siyah ranger Dillon gibi Venjix tarafından virüs enfekte edilmiş robot-insan melezi olduğu ortaya çıkmıştır.

Düşmanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Venjix: Doktor K'nın zorla tutulduğu yerden çıkmak için yarattığı bilgisayar virüsüdür. Doktor K bulunduğu yerin son teknoloji ürünleriyle donatıldığından bu yapay zekayı yaratmış daha sonra hükûmet bunu fark edince onu, virüsü kapatmaya zaman bırakmadan bilgisayar başından almıştır. Bunun sonucunda virüs; Dünya'daki bütün bilgisayarlara bulaşmış robot, robot ordular inşa ederek Dünya'yı ele geçirmiştir. Fakat Doktor K gibi bilim insanları ve ordunun önderliğinde bir güvenli bölge oluşturulmuş ve o şehre Corinth adı verilmiştir. Dünya'nın çeşitli yerlerinden insanlar bu şehre yerleşmiş sıradan hayatlarına devam etmiştir. Fakat Venjix bunu öğrendiğinde insanoğlunun Dünya üzerinde tek güvende olduğu yer olan Corinth'i ele geçirmek istemiş sürekli robotlar göndererek orayı yok etmeye çalışmıştır. Buna Power Rangerlar engel olmuştur.

İlk başta kırmızı bir ışık olup robotlar yaratarak, komutanlarına emir vererek onları yönlendiren Venjix daha sonra kendisine yeni bedenler yaratmış ve bizzat Power Rangerlara kendisi saldırmaya başlamıştır. Robotların yaratıcısı olan bu virüs, beceriksiz savaşçılarını parçalara ayırır ve onları güncelleyerek yeniden meydanlara salar.

  • Tenaya: 7. nesil robot olarak Venjix tarafından Corith şehrini yok etmek için gönderilen komutanlardan biridir. Diğer komutanlardan farklı olarak insan görünümündedir. Şehre girip casusluk yaparak Power Rangerlara katılması için tasarlanan Tenaya'nın düşman olduğu ortaya çıkmış ve Venjix teknolojisinin ne kadar ilerlediği görülmüştür. Tenaya ise oldukça alaycı, insanları aşağı gören, zeki, hırslı bir kızdır. Venjix'in en çok güvendiği komutanıdır. Ona Tenaya 7 diye hitap eder. Venjix ona insan şeklinde tasarlanmış bir robot olduğunu söyler, kolları ise tamamen makineden oluşmaktadır ve ellerini vücudundan ayırabilir. Fakat sonrasında Tenaya asıl kökeninin insan olduğunu hatta siyah ranger Dillon'un kayıp kız kardeşi olup onun gibi hafızasının silindiğini öğrenir. Hâl böyle olunca Tenaya, Power Rangerlarla müttefik olup Venjix'e karşı savaşır. Venjix onu yakalatıp sürümünü günceller ve robot-insan melezi olduğunu unutur. Ayrıca eskisi gibi dik başlı olma sorunu da biter ve 15. nesil bir saldırı robotu olur. Güncellemeden sonra Venjix ona Tenaya 15 diye hitap etmeye başlar. Fakat Doktor K'nın siyah ranger Dillon için yaptığı panzehiri Dillon kız kardeşi Tenaya'ya da uygular ve Tenaya dizinin sonuna doğru tekrar iyi tarafa katılır.
  • General Crunch: Venjix komutanlarından biridir. Pek zeki olduğu söylenemez.
  • Kilobyte: Venjix komutanlarından biridir. Oldukça zekidir. Ve Tenaya 7'nin aslen insan olduğunu öğrenince onu yok etmek ister. Birçok kez onu beceriksiz göstermeye çalışır. Tenaya insan olduğunu öğrenip, karşı tarafa katılınca ondan tamamen kurtulduğunu düşünür. Fakat Venjix, Tenaya'ya daha çok güvendiği için onu tekrar yakalatır ve sürümünü güncelleyip Tenaya 15'i yaratır. Fakat Kilobyte idealist bir robottur; ona göre robotlar insanlardan kat be kat güçlü ve zekidir, insanlar gibi melezlerinde yok edilmesi gerektiğini düşünür. Bu sebepten Tenaya yeniden güncellendiğinde bile onu yok etmek için uğraşır.