Portre resim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nicolas Régnier'in otoportresi, Vincenzo Giustiniani'nin portresini çiziyor, 1623–24, Fogg Sanat Müzesi .

Portre resim, resim sanatında belirli bir insan öznesini temsil etmeyi amaçlayan bir türdür. 'Portre Ressamlığı' terimi aynı zamanda boyanmış gerçek portreyi de tanımlayabilir. Portre Ressamları eserlerini kamu ve özel kişiler için sipariş üzerine yaratabilir ya da özneye duydukları hayranlık veya sevgiden esinlenebilirler. Portreler genellikle önemli devlet ve aile kayıtlarının yanı sıra hatıra olarak da kullanılır.

Tarihsel olarak, portre resimleri ile öncelikle zengin ve güçlü kişiler tasvir ediliyordu. Ancak zamanla orta sınıf patronların, ailelerinin ve iş arkadaşlarının portrelerini yaptırmaları daha yaygın hale gelmişti. Günümüzde portre resimleri hala hükûmetler, şirketler, gruplar, kulüpler ve bireyler tarafından yaptırılmaktadır. Portreler resmin yanı sıra baskı (gravür ve litografi dahil), fotoğraf, video ve dijital medya gibi diğer ortamlarda da yapılabilir.

Frans Hals tarafından yaratılan, daha sonra Pieter Codde tarafından tamamlanan De Magere Compagnie adlı eser. 1637. Tuval üzerine yağlı boya, 209 × 429 cm. Hollanda Altın Çağı resminde grup portreleri oldukça önemliydi.

Boyalı bir portrenin, onları görenlerin tanıyabileceği ve ideal olarak görünüşlerinin çok iyi bir kaydı olan bakıcının benzerliğini elde etmeyi amaçladığı açık görünebilir. Aslında bu kavramın gelişmesi yavaş oldu ve farklı geleneklerdeki sanatçıların iyi bir benzerliği resmetmek için farklı beceriler kazanması yüzyıllar aldı.