Portal tartışma:İslam

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin portal İslam Portalı bir seçkin portaldir, yani Vikipedi'nin en iyi portallerinden biri olarak seçilmiştir. Eğer bu portali güncellemek veya geliştirmek istiyorsanız katkıda bulunabilirsiniz.
20 Mart 2024 Seçkin portal adayı Başarılı
Vikiproje İslam (Portal-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu portal, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Portal  Bu portal için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek yoktur.
 En  Bu portal En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Allah yazısı sağda, Muhammed yazısı solda olması gerekmezmi? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.Bu imzasız yazı 95.65.242.230 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Arkadaş doğru söylüyor değiştirilmeli!!!!!Bu imzasız yazı 78.183.159.62 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Başörtüsü[kaynağı değiştir]

Müslüman kadınların namaz sırasında başlarını kapamak için örttükleri örtü. denmiş. "namaz sırasında" kısmı biraz fazlalık gibi durmuyor mu?--Kuz 21:08, 9 Ekim 2010 (UTC)

Başlık resmi[kaynağı değiştir]

Giriş bölümündeki İslam Portaline Hoşgeldiniz diyen görselin kaldırılmasını öneriyorum:

  • Birincisi ay yıldız islam'ın evrensel olarak kabul edilmiş bir simgesi değildir.
  • İkinici çok amatör bir tasarım. gerek yazısal gerek görsel bakımdan.
  • Son olarak, kocaman duruyor. Yazısı göz tırmalıyor.

İngilizce muadilinde olduğu gibi sade bir tasarım kullanılsın. Ansiklopedi yaptığımızı unutmayalım. Forum havasından, amatör bir kişisel web sayfası görünümünden kurtulalım. Teşekkürler. --Stambouliote ileti 17:10, 13 Nisan 2011 (UTC)

  • Biraz sabredelim diyorum. Maldek'ten ric ettim. Bu sıralar işlerinin yoğun olduğunu söyledi. Gerçek hayattaki işlerini halleder halletmez İslam ve Kıbrıs portali için bir logo hazırlayacak. E M P E R Y A N ileti 19:57, 13 Nisan 2011 (UTC)
  • Ayrıca İslam ay ve yıldızı camii minarelerinin tepelerine bile takar. Bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada böyle. Yani yaygın bir simge. E M P E R Y A N ileti 19:59, 13 Nisan 2011 (UTC)
    • Bu konuda bilirkisi olmadigim malum :) fakat nacizane fikrim bu sembolun kalmasi cunku bence de bu Islam'in en yaygin simgelerinden. Kolay gelsin -- Iggydarsamesaj 21:00, 13 Nisan 2011 (UTC)
Diyorum simge olarak minarelere kadar bunu kullanıyoruz. Ancak bizim bir sürü bir simgemiz var. Allah yazısı, Kur'an, Camii :)... İslam bir şeyi simgeleştirmeyi pek kabul etmez çünkü bu sefer milliyetçilik ya da dini taraftan mesepçilik gibisinden bir çok şeye kadar gider. Ayrıca fazla abartılı simge yeni şeyler çıkaracağı düşüncesiyle yasaklanmıştır. Örneğin İslam'ın haç gibi simgesi ay ve yıldız ve ay ve yıldıza tapan birileri :P Çok fazla dini bilgi verdim sanırım :) Galiba İslam'da misyonerliğide ben çıkaracağım :P E M P E R Y A N ileti 11:33, 14 Nisan 2011 (UTC)
  • Ama şunu kabul edebilirim: Logo gerçekten berbat (hazırlamışım). Maldek bir gelsin... :) E M P E R Y A N ileti 11:35, 14 Nisan 2011 (UTC)

Son güncelleme tarihi[kaynağı değiştir]

Otomatik değişen içeriğe sahip olan portallerde son güncelleme tarihinin bulunması gerekli değil. İsteyen geçmişten güncelleme tarihine bakabilir. Kaldı ki bir seçkin portalde geçmiş tarihli bir güncelleme tarihi olmamalıdır. Zaten bu nedenle seçkin portal adaylıklarında değişken içerik olması istenmekte. İlgili bölüm portal sayfasından kaldırılmalı. Örneğin bu portalde, en son 1 Ocak 2012 tarihinde güncelleme var gözüküyordu. 1 ayı aşkın zamandır güncellenmiyor denmiş oluyor bir seçkin portal sayfasında. Oysa bu durumda seçkin portal 1d kriterini yerine getirmemiş gibi görünüyor. Değişken içerikle tasarlandığından güncelleme aralıkları çok daha uzun aralıklarla olabilir. Ancak direkt güncelleme bilgisi belirtildiğinde bunun bir önemi kalmıyor. Zaten güncellik kriterine uygun olması adına değişken içerik olması tercih ediliyor adaylıklarda. Geçmiş tarihli güncelleme tarihi bilgiler, bilhassa seçkin bir portalin ana sayfasında bulunmaması için. Bu nedenlerle ilgili bölümü portal ana sayfasından kaldırıyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 00:12, 14 Şubat 2012 (UTC)

Destek Destek Bu konu ile ilgili olarak ben de bi şeyler yapacaktım, iyi ki, Siz yapdınız. Benim yapmama ihtiyac kalmadı.----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:39, 14 Şubat 2012 (UTC)

Girişteki Cami Resmi yerine Mescid-i Haram ve Kabe nin göründüğü bir resim olsa daha iyi olurdu bence.Prof.Dr. Zeki Mert Kuku (mesaj) 22:06, 9 Ağustos 2016 (UTC)

Türkçe Viki olduğundan ve görseller arasında bulunduğundan bunu seçtim. daha güzeli varsa lütfen ekleyelim, güzelleştirelim. --Tarehab (mesaj) 14:43, 11 Ağustos 2016 (UTC)

güzelleştirirken sayfanın ana düzeni bozulmasa daha iyi olur. --kibele 11:16, 21 Ekim 2016 (UTC)

"sayfanın anadüzeni bozulmuş"u açarak izah ederseniz daha iyi olur. İki versiyonu karşılaştırıp bu halini mi beğendiniz gerçekten? Onaylanıp düzenlenmiş sürümüydü o. İkisi arasında da iyi olan bence önceki. Fakat ille de büyük fotolardan rahatsız oluyorsanız bare sadece büyük fotoğrafı kaldırsaydınız. Bütün bi' çalışmayı silmeseydiniz. Tarehab (mesaj) 15:44, 1 Kasım 2016 (UTC)
  • 90'ların sonu 2000'lerin başındaki web sitelerine benzer o resim olmasa çok daha iyi. Sade başlık gayet iyi ve hoş gözüküyor bana kalırsa. Bu güzellik kavramı göreceli olduğundan portal görünümlerine de bir standart getirmenin zamanı gelmiş.--RapsarEfendim? 15:47, 1 Kasım 2016 (UTC)
Ben de o eski görünümlü resimlerden rahatsızlık duydum. Fakat sade başlığı daha hoş görmekle benim az da olsa uğraştığım görünümü beğenmek aynı şey denebilir. Ama buna takılmamak lazım. Genel olarak bütün madde ve portallarda görsel düzenlemeleri yapan bir ekip oluşturulabilir aslında. Bi' fikir.. Tarehab (mesaj) 00:40, 14 Kasım 2016 (UTC)

Tasarım Kötü[kaynağı değiştir]

merhaba Vikiproje:İslam tasarımı sade bunla ilgilenirseniz sevinirim çok zor bir şey değil Bu imzasız yazı Muhar123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20.02, 14 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]