Portal:Michael Jackson/Seçilen şarkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Hold My Hand", Afro-Amerikan sanatçı Michael Jackson'ın kaydının üzerine Akon tarafından yapılan düet ve düzenlemelerle oluşturulan bir şarkıdır. 2007 yılında kaydedilen ve 2010 yılında tamamlanan şarkı Michael albümünün ilk teklisidir.

"Hold My Hand", Akon ve Michael Jackson tarafından 2007 yılında kaydedilmiştir. 2010 yılında ise Akon tarafından yapılan düzenlemeler ile son halini almıştır. Michael Jackson'ın ailesine bıraktığı kendi el yazısı ile yazılmış notta, sanatçı “Hold My Hand” şarkısının yeni projesinin ilk teklisinin olmasını istediğini belirttiğinden dolayı bu şarkı albümün ilk teklisi olmuştur. Ancak 2008 yılında şarkı henüz demo aşamasında iken internete sızdırılmıştır. Şarkı, Jackson'ın hayattayken sızdırılan son şarkısı olmuştur. Sonrasında Akon'un Freedom albümünün listesinde bulunan şarkı albümden çıkarılmıştır.

Akon şarkının sızdırılması ile ilgili şöyle bir açıklamada bulunmuştur: "Bundan birkaç yıl önce şarkı internete sızdığında dünya henüz bu şarkıyı dinlemeye hazır değildi ve bu bizi gerçekten derinden etkiledi. Ama artık beklenen zaman geldi ve şimdi şarkı son haline ulaşarak inanılmaz güzel ve etkileyici bir şarkıya dönüştü. Michael gibi hayatımın en önemli idollerinden biri ile çalışma şansına eriştiğim için çok gurur duyuyorum."

Akon, şarkı henüz yayınlanmadan önce resmî Twitter profilinde şarkıda Jackson'ın vokalinin daha fazla olacağını belirtmiştir. 15 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 00:01'de şarkı michaeljackson.com üzerinden tüm dünyaya dinlemeye açılmıştır. Şarkı orta tempolu R&B, ballad ve güçlü gospel etkileri ile yapılandırılmıştır.

Devamı...