Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı 2018 yılından beri görevde bulunan Ali Koç'tur.


görüntüledüzenlegeçmiş



Fenerbahçe U21 Takımı, Fenerbahçe Spor Kulübünün TFF A2 Ligi'nde bulunan futbol takımıdır. İç saha maçlarını Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'de bulunan sahada yapmaktadır. Fenerbahçe A2 Futbol Takımı'nın 4 A2 Ligi şampiyonluğu, 12 B Takımlar İstanbul Ligi şampiyonluğu, 18 Gençler İstanbul Ligi şampiyonluğu ve bir kez de Olympia Laupheim A Gençler Futbol Turnuvası şampiyonluğu bulunmaktadır.


görüntüledüzenlegeçmiş



Fenerbahçe Boks Takımı Fenerbahçeli bayan ve erkek boksörlerden oluşan ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü boks branşında temsil eden takım. Boks takımı antrenman için Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ni kullanmaktadır. Son yıllarda Kickboks, Tae-bo ve Wushu sporları da tatbik edilmeye başlanmıştır.


görüntüledüzenlegeçmiş



Fenerbahçe erkek atletizm takımı Fenerbahçe Spor Kulübü'nü atletizm branşında temsil eden takıkm. Takım 2.500 oturma kapasitelik Burhan Felek Spor Salonu'nu kullanmaktadır.


görüntüledüzenlegeçmiş



Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ya da sponsorluk anlaşması gereği Fenerbahçe Ülker, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü basketbol branşında temsil eden profesyonel erkek A takımı. Fenerbahçe maçlarını 13.800 kişilik Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynamaktadır. Fenerbahçe, NBA tarihinin en çok şampiyon olan takımı Boston Celtics'i yenerek bir NBA takımını mağlup eden ilk ve tek Türk takımı unvanına sahiptir. Aynı zamanda Brooklyn Nets'i yenerek, Amerika kıtasında bir NBA takımını yenen ilk ve tek Türk takımı unvanına da sahiptir.


görüntüledüzenlegeçmiş



Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kadın basketbol şubesidir. Bu branşın sponsorluğu da Aras Kargo tarafından yapılmaktadır. Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı, maçlarını 13.800 kişilik Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynamaktadır. EuroCup Kadınlar turnuvasında 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında Final Four oynayan ve 2005 yılında ikinciliğe ulaşan Fenerbahçe, 2006-07 sezonundan sonra çıtayı Euroleague düzeyine yükseltmiş ve beş sezon üst üste (2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11) çeyrek final oynadıktan sonra 2011-12 sezonunda tarihinde ilk kez Avrupa dördüncülüğüne ulaşmıştır. 2012-13 sezonunda ise sekizli finalde grup birincisi olarak yarı finale çıkmış, ardından Good Angels Košice'yi yenerek finale yükselmiş, fakat finalde UMMC Ekaterinburg'a yenilerek Avrupa ikincisi olmuştur.


görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/7

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/8

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/9

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/10

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/11

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/12

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/13

görüntüledüzenlegeçmiş



Portal:Fenerbahçe/Seçilen takım/14

görüntüledüzenlegeçmiş