Pokémon 5: Kahramanlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pokémon 5: Kahramanlar
劇場版ポケットモンスター 水の都の護神 ラティアスとラティオス
YönetmenKunihiko Yuyama
Yapımcı
  • Choji Yoshikawa
  • Yukako Matsusako
  • Takemoto Mori
SenaristHideki Sonoda
Hikâye (eser)Satoshi Tajiri
UyarlamaPokémon
Müzik
  • Shinji Miyazaki
  • coba
Görüntü yönetmeniHisao Shirai
KurguToshio Henmi
StüdyoOLM, Inc.
DağıtıcıToho
TürüMacera, fantezi
Çıkış tarih(ler)i13 Temmuz 2002
Süre72 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat27,7 milyon US$ (Japonya)

Pokémon 5: Kahramanlar (Japonca劇場版ポケットモンスター 水の都の護神 ラティアスとラティオス, romanizeGekijōban Poketto Monsutā Mizu no Miyako no Mamorigami Ratiasu to Ratiosu), yönetmenliğini Kunihiko Yuyama'nın yaptığı ve senaryosunu Hideki Sonoda'nın yazdığı 2002 yapımı bir Japon macera anime filmidir.[1] Film, Pokémon serisinin beşinci filmi olup OLM, Inc. tarafından hazırlanmıştır ve 13 Temmuz 2002 tarihinde gösterime girdi.

Film, serinin beşinci sezonu olan Pokémon: Master Quest sırasında geçmektedir ve Johto bölgesinde yolculuklarına devam eden ana karakterler Ash Ketchum, Misty ve Brock'a odaklanmaktadır. Filmin ana mekanı Venedik'e dayanmaktadır ve şehre verilen isim, İtalyancada "açık deniz" anlamına gelen Alto Mare'dir. Grubun Johto'daki macerasının bir parçası olsa da film, anakaranın dışındaki bir adada geçmektedir. Film aynı zamanda dijital mürekkep ve boya kullanan ilk Pokémon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, akılları karıştıran labirent şeklinde dar su kanalları ve geçitleri olan su üstünde kurulu sihirli bir kent olan Alto Mare'de geçmektedir. Ash, Pikachu ve diğer takım üyeleri bir diğer kurnaz, tehlikeli gangster çetesine karşı mücadele ederler. Filmde iki yeni Pokémon üyesi, Latias ve Latios tanıtılmıştır. Bu ikilinin kendilerini icabında insan kılığına sokma yetenekleri ve ruhsal medyum güçleri bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lenburg, Jeff (2009). The Encyclopedia of Animated Cartoons (3. bas.). New York: Checkmark Books. s. 213. ISBN 978-0-8160-6600-1. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]