Plasmatics

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Plasmatics, 1979

The Plasmatics, 1977'de New York'ta Rod Swenson ve Wendy O. Williams tarafından kurulan bir Amerikan punk rock, hardcore punk ve heavy metal grubuydu. Kaotik, yıkıcı canlı şovlar ve aşırı tiyatro gösterileriyle tanınan tartışmalı bir gruptu. Bunlar arasında gitarları testereyle kesmek, hoparlör kabinlerini yok etmek, televizyonları balyozla vurmak ve sahnede canlı olarak otomobilleri havaya uçurmak yer alıyordu. Williams, halka açık ahlaksızlıkla suçlanmadan önce Milwaukee'de Milwaukee Polisi tarafından tutuklandı.[1]

The Plasmatics'in kariyeri beş stüdyo albümü ve çok sayıda EP'yi kapsıyordu. Grup, baş vokalist Wendy O. Williams ve zamanla onun arkasında dönen çeşitli diğer müzisyenlerden oluşuyordu. Williams ve yönetici Rod Swenson dışında, gitarist Wes Beech grubun diğer tek kalıcı üyesiydi. Gitarist Richie Stotts, grubun kurucu ortaklarından biri ve ayrılık öncesi çekirdek grubun (1978–1983) dayanak noktasıydı.[2] Coup d' etat'ın yayınlanmasının ardından grubun tamamen dağılmasının ardından, Stotts grup videoları dışında düzenlendi ve Plasmatics Media LLC tarafından yayınlanan 2006 derleme DVD'sinde (plazmatics.com aracılığıyla) adıyla anılmadı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Skanse
  2. ^ Star, Butch; Edouard Dauphin, Kruger (1982). Plasmatics: Your Heart In Your Mouth! (The First Four years). United States of America: Raging Rhino Entertainment. s. 7.