Pink Venom

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Pink Venom"
Single Kapağı
Born Pink albümünden
Blackpink single
Yayımlanma19 Ağustos, 2022
Tarz
Süre3:06
Şirket
Söz yazarı
Yapımcı
  • Ido
  • R. Tee
  • 24
Blackpink single kronolojisi
"Lovesick Girls"
(2020)
"Pink Venom"
(2022)
"Shut Down"
(2022)

"Pink Venom", Güney Koreli kız grubu Blackpink tarafından ikinci stüdyo albümleri Born Pink için kaydedilen bir şarkı. YG Entertainment ve Interscope Records aracılığıyla 19 Ağustos 2022'de yayın öncesi single olarak yayınlandı.

Arka plan ve yayın[değiştir | kaynağı değiştir]

6 Temmuz 2022'de YG Entertainment, Blackpink'in yeni albümleri için kayıtları bitirme sürecinde olduğunu ve Ağustos'ta piyasaya sürülmek üzere Temmuz ortasında bir müzik videosu çekmeye hazırlandığını duyurdu. Şirket ayrıca grubun tarihteki bir K-pop kız grubunun en büyük dünya turuna çıkacağını doğruladı. 31 Temmuz'da YG Entertainment, albümün tanıtım videosunu grubun resmi sosyal medya hesapları aracılığıyla resmi olarak yayınladı ve dünya turunun Ekim'de başlayacağını duyurdu. Şirket daha sonra albümü desteklemek için iki müzik videosunun çekildiğini ve bu videonun şimdiye kadar bir müzik videosuna yatırdıkları en yüksek prodüksiyon bütçeleri ile yapıldığını doğruladı.7 Ağustos 2022'de albümün yayın öncesi single'ının "Pink Venom" adının verileceği ve 19 Ağustos'ta yayınlanacağı açıklandı. 10 Ağustos'ta, Blackpink'in resmi sosyal medya hesaplarına iki grup bireysel üye tanıtım afişi gönderildi. 11 ve 12 Ağustos'ta, her bir üye için iki set konsept tanıtım videosu yayınlandı. 13 Ağustos'ta şarkının jeneriği dört üyenin bir arada olduğu bir teaser posteri aracılığıyla bildirildi. Bir gün sonra, dört üyenin de cam bir kutuda mahsur kaldığını gösteren yeni bir konsept videosu sunuldu. 17 Ağustos'ta müzik videosunun teaser'ı yayınlandı. 19 Ağustos'ta müzik videosunun prömiyeri yapıldı ve "#PinkVenomChallenge" ile birlikte yayınlandı.

Kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"Pink Venom", Teddy Park ve Danny Chung tarafından yazıldı ve Teddy, 24, R. Tee ve Ido tarafından bestelendi, prodüksiyon ise son üç kişi tarafından yapıldı. Şarkı, geomungo gibi geleneksel Kore enstrümanlarının kullanımını içeren bir hip-hop şarkısı olarak tanımlanıyor. Müzik notaları açısından şarkı Do majör olarak dakikada 90 vuruşla bestelenmiştir. Sözsel olarak şarkı, Blackpink'in kendine güvenini ve ikili kimliğini hem tatlı hem de ölümcül olarak ifade ediyor. Şarkının başlığında Jennie, “'Pink' and 'venom' birbiriyle çelişen görüntülere sahip olduğundan, biraz bizi andırdığını düşündük… Pembe zehri, hoş bir zehir, bizi en çok ifade eden kelimeler.” Şarkının mısralarından biri, Rihanna'nın 2005'teki ilk single'ı "Pon de Replay"den "One by one, then two by two" sözlerinin enterpolasyonunu içeriyor.