Pick Me Up (Masters of Horror)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Pick Me Up"
Masters of Horror bölümü
DVD kapağı
Bölüm no.1. sezon
11. bölüm
YönetmenLarry Cohen
SenaristDavid Schow
Görüntü yönetmeniAttila Szalay
EditörPatrick McMahon
Prodüksiyon no.111
Yayın tarihi20 Ocak 2006 (2006-01-20)
Süresi59 dakika
Bölüm oyuncuları
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Sick Girl"
Sonraki →
"Haeckel's Tale"
Masters of Horror (1. sezon)

"Pick Me Up", Masters of Horror dizisinin 1. sezonunun 11. bölümüdür. Bölümün yönetmenliğini Larry Cohen yaptı, senaryosu ise David Schow tarafından yazıldı. Bölüm ilk olarak 20 Ocak 2006'da Kuzey Amerika'da yayımlandı. Bölümün konusu ve David Schow'un yazdığı bir kısa hikâyeye dayanıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş yolcu ve bir şoförün bulunduğu bir seyahat otobüsü yolda seyrederken bozulur. Şoför ve yolcular otobüsten inerler. Yolculardan biri olan Stacia onlardan ayrılıp kalan yolu tek başına yürümeye karar verir. O gittikten sonra Wheeler adlı bir kamyon şoförü kamyonuyla otobüsün yanına yanaşır ve yolculara onları ilerideki bir markete kadar bırakmayı teklif eder. Yolculardan ikisi teklifi kabul eder ve kamyona binip giderler. Geriye otobüs şoförüyle birlikte iki yolcu kalır. Walker adlı bir otostopçu, otobüs şoförüne yanaşır ve şoförle biraz konuştuktan sonra onu ölü bir yılanla boğup şoförün tabancasını alır. Walker tabancayla bir yolcuyu vurarak öldürür, diğer yolcuyu ise dikenli tellerle bir ağaca bağlar. Wheeler ise kamyonuna aldığı yolcuların ikisini de öldürür.

Akşam olur ve Stacia yürüyerek bir motele ulaşır ve kendine bir oda tutar. Yan odalardan birini Wheeler diğerini ise Walker tutmuştur. Stacia'nın odası ise Wheeler ve Walker'ın arasındadır. Wheeler ve Walker aralarındaki odada Stacia'nın kaldığını fark ederler. İkisi de Stacia'yı kendi için istiyordur. Stacia; Wheeler ve Walker'a fark ettirmeden motelden ayrılır ve yolu yürüyerek kateder. Staica'nın odasına pencereden giren Wheeler onun ayrıldığını fark eder ve kamyonuna binip Stacia'nın gittiği güzergâhta seyreder. Walker da Stacia'nın odasına girmiş ve onun artık odada olmadığını anlamıştır. Walker, Stacia'nın peşine düşmek ister ancak Wheeler Walker'ın çaldığı aracın lastiğini patlatmıştır.

Stacia yürürken arkasından Wheeler'ın kamyonunun geldiğini fark edip saklanır. Kamyon uzaklaşınca yoluna devam eder ancak ilerleyince yolda karşısına Wheeler çıkar. Wheeler yağmur yağacağını ve bir katilin ortalıkta dolaştığını söyleyip Stacia'yı kamyona binmeye ikna etmeye çalışır ancak Stacia ikna olmaz. Wheeler ona kendisinin bir şerif yardımcısı olduğunu söyler ve rozetini gösterir. Stacia kamyona binmeye ikna olur ve kamyona biner. Yolda giderken Wheeler Stacia'yı bayıltır. Stacia kendine geldiğinde ellerinin kelepçeli olduğunu görür. Wheeler yolda seyrederken Walker onun kamyonunun önünü keser ve Wheeler fren yaparak kamyonu durdurur. Walker kamyona binmek için izin Wheeler'dan izin ister. Wheeler ona izin verir ve Walker kamyona biner. Yolda giderken Wheeler ve Walker arasında anlaşmazlık çıkar. İkisi de Stacia'yı kendi için istiyordur. Stacia aniden kamyonun frenine basar ve kamyon bariyerlere çarpar. Kazanın etkisiyle yan yatan aracın camından dışarı fırlayan Wheeler ve Walker dışarıda kavga ederler. Daha sonra ikisi de bayılır ve gözlerini bir ambulansta açarlar. Ambulans görevlilerinden biri ikisinin de kalbine hava enjekte ederek onları öldürür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]