Phantasm IV: Oblivion

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Phantasm IV: Oblivion
YönetmenDon Coscarelli
YapımcıDon Coscarelli
SenaristDon Coscarelli
MüzikReggie Bannister, Steve Morrell, Fred Myrow, Malcolm Seagrave, Christopher L. Stone
Çıkış tarih(ler)i1998
Süre90 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Phantasm IV: Oblivion, Manyak (İngilizce: Phantasm) serisinin 4. filmidir. Filmin yönetmeni, yapımcısıda, senaristide Don Coscarelli'dir.

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Film Manyak III'ün kaldığı yerden devam eder. Reggie yine Uzun Adam'ın Küreleri tarafından kıstırılmıştır. Mike kafasının içinde bir altınküre olduğunu anlar. Tim, Uzun Adam'ın canlandırıp küçülttüğü ve kölesi yaptığı cüceler tarafından öldürülür ve Uzun Adam Reggie'ye serbest bırakır. Reggie, Uzun Adam avını bırakmak ister fakat ilk bölümde Uzun Adam tarafından öldürülüp Küreye dönmüş Mike'ın kardeşi Jody tarafından ikna edilir ve Mike'ı aramaya karar verir. Mike'ı ararken Reggie, bir polis tarafından durdurulup aranır. Polise belgelerini verir ve bir süre merkezde durduktan sonra sinirlenip bir polis arabasına koşar. Reggie, polisi bulamaz ama polis arabasının bagajını açtığında korkunç bir şekilde bağlanmış bir polis bulur. Polis onu öldürmesi için yalvarır. Birden Reggie'nin arkasında onu durduran polis belirir. O polisi yaralar fakat öldüremez. Ertesi gün Reggie bir araba kazası yapmış kadını kurtarır. Arabanın patlamasından kurtulurlar. Kadının iki göğüs Küresi vardır. Kadının Uzun Adamın bir hizmetçisi olduğu öğrenilir. İki Küre Reggie'ye saldırır. Birini balyoz ile indirir öteki ise duvarda elini deler. Bir titreşim o Küreyi patlatır. Sonrasında ise Jennifer isimli o kadını balyozla öldürür. Reggie ilk bölümde ki giydiği giysiyi giyer ve bir tüfek alır. Mike ve Reggie başka bir boyuta geçerler. Mike kendini bir morgda bir taş levhanın üzerinde bulur. Jody onu tutarken Uzun Adam, Mike'ın kafasını o altınküreye ulaşmak için başka bir gümüş ile açmaya başlar. Panik içinde olan Mike bir diyapazona ile vurup Jody ve Uzun Adam'ı felç eder. Mike, Jody'yi boğazını keserek öldürür. Uzun Adam tekrar hareket edip Mike'ın diyapazonasını alır. Mike oldukları Ölüm Vadisi'nden kaçar ama Uzun Adam onun peşini bırakmayıp onu kovalar. Mike kendi yaptığı Küreyi çağırır. Uzun Adam Küreyi kendisine doğru çeker ve sonrasında bir araba motorunun patlamasıyla Uzun Adam yok olur. Ama Uzun Adam altınküreyi Mike'ın kafasından çekip boyut kapısına geri kaybolur. Mike ölümün eşindedir ve Reggie, Uzun Adamı boyut kapısına kadar takip eder. Mike, bir gece Reggie'nin onu dondurma kamyonetine götürdüğü çocukluk günlerini hatırlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Rolü
Angus Scrimm Uzun Adam
Reggie Bannister Reggie
A. Michael Baldwin Mike
Bill Thornbury Jody
Heidi Marnhout Jennifer

Yapım bilgileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin yönetmeni de, yapımcısı da, senaristi de Don Coscarelli'dir. 1990 yapımı amerikan film İngilizce ve 90 dakikadır ve müziği Reggie Bannister, Steve Morrell, Fred Myrow, Malcolm Seagrave ve Christopher L. Stone yani toplam 5 kişi yapmıştır.

Diğer filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer filmler
Manyak | Manyak II | Manyak III | Phantasm IV: Oblivion | Phantasm V: Ravager