People Need Love

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"People Need Love"
Dosya:Peopleneedlovecover.jpg
Ring Ring albümünden ABBA (o zaman bilinen adıyla, 'Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid') Single
KaydedilmeMarch 29, 1972
Metronome Stüdyoları, Stockholm
TarzEuropop, pop
Süre2:48
ŞirketPolar Music
YazarBenny Andersson
Björn Ulvaeus
YapımcıBenny Andersson
Björn Ulvaeus

"People Need Love", İsveçli pop grubu ABBA tarafından Mart 1972'de kaydedilen ilk single'dır. Şarkı, grubun 1973'te yayınlanan ilk albümü Ring Ring'de yer aldı.

Çalma listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. A. "People Need Love" - 2:45
  2. B. "Merry-Go-Round" - 3:24

Kompozisyon[değiştir | kaynağı değiştir]

ABBA şarkılarının çoğunluğu olduğu gibi, "People Need Love" iki erkek grup üyesi Benny Andersson ve Björn Ulvaeus tarafından yazılıp bestelendi.[1] Şarkı B majör anahtarında başlar ve son koro için C majöre kadar modüle eder.

İlk albümleri büyük ilgi toplamamış olsa da, ABBA'nın tarzının bazı standartlarını takip ediyor.[1] Şarkının sözleri, insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve daha iyi bir dünya yaratmak için birbirlerine verebilecekleri anlatmaktadır.[1]

Resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

"People Need Love" single'ının temel amacı dörtlüyü tanıtmak değildi, çünkü dört kişinin de başkalarına bağlılıkları bulunuyordu ve kalıcı bir grup oluşturacak zamanları yoktu. Bu single'ın temel amacı, şarkı söyleme ve şarkı yazma ortaklığı olan "Björn & Benny" ikilisini tanıtmaktı. Agnetha ve Anni-Frid, yeni "Björn & Benny" single'ına sadece konuk olmak için oradaydılar. Ancak, seyircinin çok olumlu tepkisi beklenmedikti.

"People Need Love", İsveç single ve albüm listesinde ilk 20'ye girdi ve popüler İsveç radyo grafiği programı Tio i topp'ta 3 numaraya ulaştı. Bu yerleştirme, dörtlünün Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk liste rekoruydu ve burada Cashbox single listesinde 114 ve Record World single listesinde 117 numaraya yükseldi. Playboy Records'un ABD sürümü, "Bjorn & Benny (Svenska Flicka ile birlikte)" [2] adına yatırıldı ve ABBA'nın menajeri Stig Anderson'a göre, etiketin parekendecilere ve radyo programcılarına yetersiz sınırlı dağıtım kaynakları olmasaydı, çok daha büyük bir Amerikan hiti olabilirdi.

Single'ın yayınlandığı tarihte, kalıcı bir grup oluşturma niyeti olmadığı için Ring Ring (albüm) albümü planlanmamıştı. Ancak şarkı ertesi yıl albüme dahil edildi. Albümdeki çoğu şarkıdan daha önce kaydedilmiş olmasına rağmen, Ring Ring çıkış single'ı olarak kabul edilebilir.

Hollanda ve Belçika'da single, son derece başarılı olan Ring Ring'in devamı olarak Ağustos 1973'te piyasaya çıktı. Ancak oldukça kötü bir performans sergiledi ve Uluslararası Kuzey Denizi Radyosu'nda sadece 47.sıraya ulaşabildi.[3]

Tablo geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Grafik (1972) Konum
İsveç (Tio i Topp) 3
İsveç Kombine Tekli/Albüm Listesi 17
ABD Kasa En İyi 100 114
ABD Dünya'yı Kaydet 117

Kapak versiyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

ABBA'nın kendi destek grup üyelerinden bazılarını içeren Nashville Train adlı bir İsveçli müzik grubu, şarkıyı 1977'de İsveç'te Polar Music etiketiyle yayınlanan ABBA Our Way albümlerinde yorumladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c ABBA: Song by Song. Fonthill Media. 23 Şubat 2020. ss. 48-. GGKEY:UUB3KX87Y3H. 6 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2022.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "Cole2020" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "Björn and Benny (With Svenska Flicka) - People Need Love / Merry-Go-Round - Playboy - USA - P 50014". 45cat.com. 16 Eylül 1972. 18 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2016. 
  3. ^ "Radio Noordzee Top 50 15 september 1973". home.planet.nl. 15 Eylül 1973. 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]