Patience (Guns N' Roses şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Patience (Guns N' Roses song) sayfasından yönlendirildi)
"Patience"
GN'R Lies albümünden Guns N' Roses şarkısı
YayımlanmaNisan 1989
Kaydedilme1988
TarzFolk Rock, Blues Rock
Süre5:56
ŞirketGeffen Records
YazarIzzy Stradlin
YapımcıGuns N' Roses, Mike Clink
GN'R Lies şarkı listesi
"Patience"
(1989)

"Patience" Amerikalı hard rock grubu olan Guns N' Roses tarafından çıkarılmış bir power ballad'dır. Şarkı 1989'da çıkan GN'R Lies albümünde tekli olarak yayınlandı. Billboard Hot 100 listesinde 4 numaraya çıktı. Şarkı üç akustik gitar ile çalınmakta ve şarkı sadece bir kere kayda alındı. Şarkının sözleri ve müziği Izzy Stradlin tarafından yazılmıştır.

Tesla grubunun gitaristi Frank Hannon daha sonraları Guns N' Roses'ın bu şarkılarıyla onların şarkısı olan Better off Without You'nun notalarını kopyaladığını öne sürdü. İlerleyen zamanlarda Hannon bloguna "Kendi başlarına yazdıkları şarkı harika bir şarkı ve sadece sondaki gitar bölümleri bizim önceden kullandığımız notalara benziyor. Eddie Trunk'a şaka olarak söylediğim bu kırıcı sözlerim yüzünden herkese özür dilerim" diyerek özür diledi.

Parçanın konusu genel olarak Erin Everly ve Axl Rose arasındaki zorlu ilişki hakkında olabilir, ancak kimse bunu doğrulamadı. Grubun bass gitaristi Duff McKagan'a göre "Axl harika şarkı sözleriyle bize geldi. Ortada bunu gerektiren bir şey olmadığı takdirde. Bu sözlerde şarkının melodisine konu oldu tabii". Aynı zamanda grubun başka görüşlerine göre Izzy bu şarkıyı eski sevgilisi Angela Nicoletti McCoy hakkında yazmış, fakat sadece genel olarak başarısız ilişkiler hakkında da yazılmış olabilir.

Steven Adler kayıtlarda yoktur ancak şarkının bazı canlı performanslarında şarkıya eşlik eder.

Klipte, grup üyeleri bir otelde görünürler. Her grup üyesinin oteldeki halleri zaman zaman gösterilir. Klipte, Slash odasında yatağında yatarken yılanıyla beraber oynarken çekilmiştir. Slash'in odasında birçok kız gelip geçer. Steven Adler ise bir koltukta iki kız konuşurken görülür. Duff McKagan bekleme alanında sigara içer. Izzy Stradlin'nin otelde görüntüsü yoktur bunun nedeni Izzy hiçbir zaman grup üyeleri ile beraber tura çıkmamıştır, genel olarak yalnız başına kendi arabasıyla konserlere gider. Axl Rose ise klipte odasında tek başına, televizyonda eski Guns N' Roses görüntülerini izlerken görülür. Bunun haricinde klipte, şarkının kayıt aşamaları gösterilir.

Klip, Nigel Dick tarafından yönetilmiştir. Steven Adler'ın Guns N' Roses kliplerinde görüldüğü son kliptir (Şarkının yapımında yer almamış olsa bile). Klip The Ambassador Otelinde çekilmiştir. Orası Bobby Kennedy'nin 1968'de öldürüldüğü yerdir ve bu özelliği sayesinde ünlü olmuştur.

Format ve Parça Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Guns N' Roses tarafından yazılıp bestelendi. 

7" vinyl
No. Başlık Süre
1. "Patience" (LP version) 5:56
2. "Rocket Queen" (LP version)  
UK 12" vinyl, 3" CD
No. Başlık Süre
1. "Patience" (LP version) 5:56
2. "Rocket Queen" (LP Version)  
3. "W. Axl Rose ile röportaj" (Los Angeles'ta, 19 May 1989'da kaydedildi.)  

Coverlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Canlı Coverlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Velvet Revolver ve Finger Eleven 2007'deki performanslarında şarkıyı coverladılar.
  • Brian McFadden, Avustralya müzik testi show'un olan Spicks and Specks'te coverladı.
  • Aaron Lewis birçok kez akustik konserlerinde coverladı.
  • John Mayer ve Maroon 5, 2003 yılında birkaç kez beraber coverladılar.

(İki gruptada toplam 12 akustik gitar vardı)

Yayınlandığı Yerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Personel[değiştir | kaynağı değiştir]