Pasifik Savaşı (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pasifik Savaşı
Pacific Rim
Film afişi
YönetmenGuillermo del Toro
Yapımcı
Senarist
Hikâye (eser)Travis Beacham
Oyuncular
MüzikRamin Djawadi
Görüntü yönetmeniGuillermo Navarro
Kurgu
  • Peter Amundson
  • John Gilroy
StüdyoLegendary Pictures
DağıtıcıWarner Bros. Pictures
Çıkış tarih(ler)i4 Temmuz 2013 (2013-07-04) (Londra prömiyeri)
12 Temmuz 2013 (2013-07-12) (ABD)
Süre132 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe190 milyon $[2]
Hasılat411 milyon $[2]
Devam filmiPasifik Savaşı: İsyan

Pasifik Savaşı, Travis Beacham'ın senaryosunu yazdığı, başrollerinde Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Robert Kazinsky, Max Martini ve Ron Perlman'ın oynadığı, Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini yaptığı 2013 ABD yapımı, bilimkurgu canavar filmidir. 2020'lerde başka bir boyuttan gelen ve Büyük Okyanus'ta ortaya çıkan Kaiju adı verilen devasa canavarların dünyayı yok etmeye çalışması anlatılmaktadır. Bu canavarlar ile mücadele etmek için dünya ülkelerinin birleşmesiyle Jaegers adı verilen devasa robotlar üretilmektedir. Bu robotlar birbirlerinin beyinlerine bağlı iki pilot tarafından yönetilmektedir.

Legendary Pictures tarafından üretilen filmin dağıtımını Warner Bros. üstlenmiştir. Filmin 3D ve IMAX 3D sürümleri de dahil olmak üzere ABD'de 12 Temmuz 2013 tarihinde yayınlanmıştır. Piyasaya sürüldüğünde genellikle olumlu eleştiriler alan filmin görsel efekt ve aksiyon sahneleri övgü kazanmıştır. Film, ABD'de ortalama bir gişe hasılatı yaparken, dünyanın geriye kalan ülkelerinde 407.000.000 $ kazanarak oldukça başarılı oldu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Denizin altından gelen Kaiju isimli yaratıklar insanlığı tehdit etmektedir. Bu yaratıkların yol açtığı felaketi önlemek için Jaeger isimli robotlar üretilir. Ancak robotların bile üstesinden gelemeyeceği bir durum söz konusudur. Umutlar tükenmişken ortaya çıkan eski bir pilot ve stajyeri insanlığın son umudu olacaktır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yukarıdan aşağıya: Charlie Hunnam, Idris Elba ve Rinko Kikuchi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "PACIFIC RIM (12A)". British Board of Film Classification. 9 Temmuz 2013. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2013. 
  2. ^ a b "Pacific Rim". Box Office Mojo. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]