Paris'ten Sevgilerle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Paris'ten Sevgilerle (film, 2010) sayfasından yönlendirildi)
From Paris with Love
Filmin afişi
YönetmenPierre Morel
YapımcıIndia Osborne
SenaristAdi Hasak
Hikâye (eser)Luc Besson
OyuncularJohn Travolta
Jonathan Rhys Meyers
Kasia Smutniak
Richard Durden
MüzikDavid Buckley
Görüntü yönetmeniMichel Abramowicz
KurguFrédéric Thoraval
StüdyoEuropaCorp
M6
Eclair Films
Canal+
DağıtıcıLionsgate
Çıkış tarih(ler)i5 Şubat 2010 (2010-02-05) (ABD)
Süre92 minutes
ÜlkeFransa
Dilİngilizce
Fransızca
Bütçe52 milyon $[1]
Hasılat52,826,594 $[1]

Paris'ten Sevgilerle (İngilizce: From Paris with Love), Jonathan Rhys Meyers ve Pierre Morel tarafından ortak yönetmenliği yapılan, başrolünde John Travolta'nın yer aldığı 2010 yapımı aksiyon türünde sinema filmi. Filmin senaryosu, Luc Besson ve Adi Hasak tarafından yazılmıştır. Film, 5 Şubat 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girmiştir.

Film Türkiye'de vizyona girdikten sonra, ilk üç günde 19.622 seyirci ve 210.130 TL hasılat, 10 hafta vizyonda kaldığı süre içerinde ise 63.060 seyirci ile 602.901 TL gişe hasılatı elde etmiştir.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

James Reece (Jonathan Rhys Meyers), Amerikan'ın Fransa büyükelçiliğinde CIA adına alt düzey bir görevde çalışmaktadır. James’in, Paris’te Fransız sevgilisi ile birlikte yaşadığı oldukça iyi bir hayatı vardır. Ancak James’in en büyük istediği bulunduğu görevden daha yüksek dereceli bir ajan olmak ve sahada aksiyonu yaşamaktır. İstediği gibi üst düzey bir göreve atanır. Görevli olarak gittiği ilk işinde, aslında ne kadar şanslı olduğuna inanamaz. Bu görevinde kendisine yeni ortağı özel ajan Charlie Wax (John Travolta) eşlik etmektedir.

Silah meraklısı, şakacı ve herhangi bir şeye bağlı olmayan Wax ile ortağı James, bir terör saldırısını durdurmak için Paris’e gönderilirler. Paris’in yer altı dünyasını gören ve aslında aksiyon dolu hayatın kendisine uygun olmadığını anlayan James, masa başı işine dönmek için can atar. Bir görevlerinde peşinde oldukları suç örgütü, James 'i hedefine alır. Artık James için, sonraki 48 saat içinde hayatta kalabilmesinin tek umudu ortağı Wax olacaktır.[3]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "From Paris With Love". Box Office Mojo. 6 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2010. 
  2. ^ "Paris'ten Sevgilerle filmi gişe hasılatı". 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2016. 
  3. ^ "Paris'ten Sevgilerle filmi konusu". 29 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2016.