Parallels Desktop for Mac

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Parallels Desktop
İlk yayınlanma15 Haziran 2006
Güncel sürüm19.2.0, 13 Kasım 2023
İşletim sistemiParallels Desktop 18-19: Mac OS 10.14 ya da daha yenisi

Parallels Desktop 17: Mac OS 10.14 ya da daha yenisi*

  • Eski Parallels Desktop sürümleri tam olarak optimize edilmemiştir ve yeni macOS sürümü macOS Sonoma 14 ile uyumlu değildir.
Erişilebilirlikİngilizce, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Almanca, Rusça * Parallels Desktop'ın websitesinde tüm dilleri desteklediği yazılmakta ama bu bilgi güncel olmayabilir. (https://kb.parallels.com/5802)
Resmî sitesihttps://www.parallels.com

Parallels Desktop for Mac,Parallels.Inc tarafından piyasaya sürülen, VMware Fusion'a alternatif sanallaştırma yazılımı olan ve sadece Mac'lerde çalışan bir hipervizördür.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

15 Haziran 2006'da piyasaya sürülen bu ürün, Apple-Intel mimarisini kullanan Macintosh bilgisayarlara ana sanallaştırmayı getiren ilk yazılım ürünüydü (önceki yazılım ürünleri PC yazılımını öykünülmüş bir ortamda çalıştırıyordu). Başlangıçta adı, şirketin ilgili Linux ve Windows ürünleriyle tutarlı olan 'Mac OS X için Parallels Workstation' idi. Bu isim, bazılarının adın, özellikle de "iş istasyonu" teriminin bir Windows ürününün estetiğini çağrıştırdığını düşündüğü Mac topluluğu içinde iyi karşılanmadı. Parallels kabul etti: "Harika bir Mac ürünümüz olduğuna göre, bir Mac ürünü gibi görünmesini ve ses çıkarmasını sağlamalıyız...", bu nedenle 'Mac için Parallels Desktop' olarak yeniden adlandırıldı. 10 Ocak 2007'de Mac için Parallels Desktop 3.0, MacWorld 2007'de "Gösterinin En İyisi" ödülüne layık görüldü.