Paradise Lost (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Paradise Lost
Paradise Lost 2007'de eski davulcusu Jeff Singer ile birlikte Metalmania 2007 festivalinde sahnede
Genel bilgiler
DoğumHalifax, Batı Yorkshire, İngiltere
Tarzlar
Etkin yıllar1988–günümüz
Müzik şirketiCentury Media, Music for Nations, Koch, GUN, Peaceville, EMI Electrola, Metal Blade
İlişkili hareketlerVallenfyre, Bloodbath, The Haunted, At the Gates, Cradle of Filth, Blaze, Kill II This
Resmî siteparadiselost.co.uk
ÜyelerNick Holmes
Gregor Mackintosh
Aaron Aedy
Steve Edmondson
Waltteri Väyrynen
Eski üyelerMatthew Archer
Lee Morris
Jeff Singer
Adrian Erlandsson

Paradise Lost, İngiliz doom metal grubudur. 1989 yılında kurulmuş ve adını John Milton'ın Paradise Lost (Kayıp Cennet) isimli epik şiirinden almıştır.

Önceleri daha çok doom-death denilebilecek tarzda müzik yaptılar ve 1990 tarihli Lost Paradise ile 1991 tarihli Gothic albümlerini yayınladılar. Gothic albümünün barındırdığı riffler, sözleri ve içerdiği kasvetli atmosferle grup bazı çevrelerce gothic metalin öncüsü olarak kabul görmeye başladı. 1992'de Shades of God, 1993'te Icon ve 1995'te Draconian Times gibi kalburüstü albümleriyle metal camiasında iyice tanınan grup, popüler metal gruplarının arasına girmiştir ve underground piyasadan çıkarak ana akım müzik dünyasına adım atmayı başarmıştır.

Draconian Times albümünden sonra daha deneysel işlere el atan grup yayınladığı elektronik altyapılı One Second ve Host albümleriyle adeta hayran kitlesini de ikiye bölmüştür. Daha sonraki dönemlerde albümlerinde elektronik müzik ve doom metali kendilerine has şekilde icra etmişler, son olarak 2007 yılında In Requiem albümü ile eski tarzlarına dönmüşlerdir.

Grubun gitaristi, klavyecisi ve bestecisi Gregor Mackintosh "Draconian Times'tan sonra bu müziği yapmaktan çok sıkılmıştık, hepimiz farklı şeyler denemek istedik ve ortaya elektronik altyapılı albümler çıktı ancak şu anda eskiye döndük diyebiliriz, bence aradaki geçiş dönemi grup için gerekliydi. in requiem eski dönem albümlerimiz gothic, icon ve draconian times'ın bir karışımı gibi" demiştir. Paradise Lost aktif olarak müzik yaşamına devam etmektedir.

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sharpe-Young, Garry. "Paradise Lost biography". MusicMight. 14 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2010. 
  2. ^ Ankeny, Jason. "Paradise Lost biography". AllMusic. 27 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2010. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2017. 
  4. ^ Rivadavia, Eduardo. "Lost Paradise review". AllMusic. Erişim tarihi: 19 Kasım 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]