III. Sergius

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Papa III. Sergius sayfasından yönlendirildi)
Papa
III. Sergius
Papalık başlangıcı29 Ocak 904
Papalık bitişi14 Nisan 911
Önce gelenV. Leo
Sonra gelenIII. Anastasius
Doğum adıSergius
DoğumRoma, Papalık Devleti
Ölüm14 Nisan 911
Roma, Papalık Devleti
Adı Sergius olan diğer papalar

Papa III. Sergius (d. 860 − 14 Nisan 911), 29 Ocak 904'ten 911'de ölümüne kadar Papa idi. Orta İtalya'da feodalizm, şiddet ve rahatsızlık döneminde Papa'ydı (Savaşan aristokrat gruplar Papa'nın maddi ve askeri kaynaklarını kullanmaya çalıştığı zamanda).[1] Sergius III, iki tane öncünün (V. Leo ve Christopher) öldürülmesini emretti. Gayri meşru bir oğlu olduğu iddia edilen tek Papa'ydı (XI. Ioannes). Papalığı, "kasvetli ve utanç verici" olarak tanımlanmıştır.[2] Bazı kaynaklar da "etkili ve acımasız" bir papalık yaptığını söyler.[3] Sergius, Roma soylularına aitti ve Benedictus adlı bir adamın oğluydu. Papa Formosus'un güçlü rakibi olmuştur ancak partisi çok başarılı değildi ve destekçilerinin yazdığı mektuplar ya da diğer belgeler olmasaydı o zamana kadar kapanırdı. Bu nedenle, Sergius hakkında bildiğimiz bilgilerin çoğu düşmanlarından geliyor. Bu düşmanlardan birinin görevi, Formosus'un Sergius'u Caere'nin piskopos'a çevirmesiyle, Roma'nın piskoposluğuna girme kabiliyetini düşürmesiydi. Ancak Formosus'un ölümünden sonra 898 yılında istifa etti. Seçilemediğinde Alberik'e, Spoleto Kontu'na emekliye ayrıldı.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

III. Sergius 14 Nisan 911 yılında öldü, ve yerine III. Anastasius geçti. Peter Kilisesi'nde gümüş kapı ile Ravenna kapısı arasında gömüldü.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Collins, pgs. 174-175
  2. ^ Wilkes. 31 October 2001. ""The Cadaver Synod: The Strangest Trial in History" 10 Mayıs 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Flagpole Magazine. p. 8.
  3. ^ Collins, pg. 175
  4. ^ Mann, pgs. 141–142
Dini unvanlar
Önce gelen
V. Leo

Roma Piskoposu
Papa

904–911
Sonra gelen
III. Anastasius