Panama (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Panama (Büyük Kaçış bölümü) sayfasından yönlendirildi)
"Panama"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
20. bölüm
YönetmenVincent Misiano
SenaristZack Estrin
Yayın tarihi19 Mart, 2007
Büyük Kaçış (2. sezon)

Panama, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun yirminci bölümüdür. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 19 Mart 2007'dir. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 12 Temmuz 2007'dir. Bu bölümde kardeşlerin Panama'ya kaçışı işlenmiştir. Diğer yan hikâyeler ise Sara Tancredi, Brad Bellick, Fernando Sucre, Theodore "T-Bag" Bagwell, Benjamin "C-Note" Franklin ve Alexander Mahone'a aittir. Ana karakterlerden Paul Adelstein (Paul Kellerman) bu bölümde yer almamıştır.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kardeşlerin özgürlüklerine kavuşmak ümidiyle hazırladıkları planda başarılı olabilmeleri ve Michael’ın güvenliği için Sara kendini feda edecektir. Ancak işler umulduğu gibi gitmez ve tüm plan altüst olur. Öte yandan Bellick, Sucre’a şantaj yapmaktadır. T-Bag’in cinayete olan eğilimi kendini güney sınırı yakınlarında tekrar gösterecektir.[1]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • T-Bag ABD dışındaki ilk, dizinin ikinci sezonundaki 5. cinayetini işlemiştir. İkinci sezonda bundan önce elini diktirtmek istediği veterineri, kendisini arabasına alan adamı, eski gardiyanlardan Roy Geary'yi ve postanede çalışan bir kadını öldürmüştü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]