Padmé Amidala

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Padme sayfasından yönlendirildi)
Padmé Amidala
Yıldız Savaşları karakteri
CanlandıranNatalie Portman
SeslendirenKlon Savaşları (2003):
Grey DeLisle
Klon Savaşları (2008):
Catherine Taber
Bilgileri
Türİnsan
CinsiyetKadın
KonumChommell Sektörü Senatörü
Naboo Kraliçesi
Theed Prensesi
GezegeniNaboo
ÜyelikAsi Birliği
Jedi Düzeni
Galaktik Senato
Galaktik Cumhuriyet

Padmé Amidala, Yıldız Savaşları evreninde kurgusal bir karakterdir. İlk olarak Bölüm I'de Naboo gezegeninin genç kraliçesi olarak izleyici karşısına çıkmıştır. Padmé, Anakin Skywalker'ın gizli eşi, Luke Skywalker ve Prenses Leia Organa'nın annesidir.

1999-2005 yılları arasında çekilen üçlemenin II. ve III. filminde Padmé, Galaktik Senato'da Naboo gezegenini temsil etmektedir. Kraliçe seçildiğinde iki dönem görev yapmış ardından Senato'da Naboo'yu temsil etme önerisini geri çevirememiştir. Genç yaşı ve konumu dolayısıyla Padmé zaman zaman kendisi yerine dublörler kullanmıştır. Senatodaki temsilcisi Gungan ırkına mensup Jar Jar Binks'tir. Ablası Sola ile yeğenleri Ryoo ve Pooja'ya hayrandır.

Anakin'e zaman içerisinde delicesine âşık olan Padmé kendisiyle gizli gizli evlenmiştir. Hamileyken Anakin onun doğumda öleceğini görmüş ve bunu engeleyebileceğini sandığı tek yol olan Güç'ün karanlık tarafına geçmiştir. Sonrasında Şansölye Palpatine'e katılarak Sith Lordu Darth Vader olmuştur. Anakin'in seçimi Padme'yi yaşama isteğinden koparmış ve doğum sırasında bilinçli olarak ölmeyi seçmiştir.