New State Mobile

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(PUBG: New State sayfasından yönlendirildi)
NEW STATE Mobile
GeliştiriciPUBG Studios
YayımcıKrafton Game Union
MotorUnreal Engine 4
PlatformMobil
Çıkış11 Kasım 2021
TürlerHayatta kalma, Battle royale oyunu

New State Mobile (eski adıyla PUBG: New State), Krafton oyun şirketi tarafından yayımlanan ve geliştirilen, PUBG: Battlegrounds serisinden devam edecek olan Battle Royale tarzı bir video oyunudur.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Şubat 2021'de, Krafton'un dahili bir bölümü olan PUBG Studios, "PUBG: New State" kod adlı bir oyunun geliştirildiğini duyurdu. Play Store'da ön kayıtlar açıldı. Ön kayıt yaptıran kullanıcılara ödül olarak özel bir araba kozmetiği sunuluyordu. Ağustos 2021'de, App Store için ön kayıt başlatıldı. Temmuz 2021'de Krafton, oyunun Play Store'de 20 milyon ön kaydı aştığını bildirdi. 28 Ağustos'ta, 28 ülkede gerçekleştirildikten sonra oyunun alfa testi sona erdi ve geliştiriciler, katılan kullanıcılardan gelen geri bildirimlere dayalı olarak oyunda birtakım düzeltmeler uyguladı. 22 Ekim 2021'de Krafton, oyunun bir "Medya Vitrini"ni yayınladı ve IOS için ön kayıtların başlamasından bu yana, oyunun hem Play Store'da hem de App Store'da 50 milyon kombine ön kaydı aştığını ve ön kayıt rekorunu kırdığını bildirdi. 11 Kasım 2021'de oyun küresel olarak Play Store ve App Store tarafında çıkışını yapmıştır. Oyun ilk günde 1 Milyondan fazla indirmeyi geçmiştir.

Oyun 2051 yılında geçmektedir. Oyunda TROI, Erangel 3.0 düzeyinde haritalar bulunur. Oyun, birtakım cihazlarda rakiplerine göre üst düzey grafikler içeriyor.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • NEW STATE Mobile'da, rakiplerine ve PUBG serilerine göre ultra gerçekçi grafikler sunuyor.
  • Oyunun grafikleri Global Illumination teknolojisi ile geliştirildi.
  • Battle Royale tarzı bir oyundur.
  • Oyunun PUBG serilerine göre kozmetikleri, haritaları, karakterleri farklı ve geliştirilmiştir.
  • Oyun, zaman olarak 2051 yılında geçmekte olup, savaşılan yerde Anarşi hüküm sürüyordur.[1]

Oynayış[değiştir | kaynağı değiştir]

NEW STATE Mobile'da, 100 oyuncu, oyunun ana haritası olan TROI adlı uzak bir 8x8 adada bir uçaktan atlayarak, malzemeleri toplamak ve sonuncusu kazanan olmak üzere hayatta kalmak için savaşırken birbirleriyle savaşmak için konuşlandırılır. TROI, fütüristik çevresi, binaları, mimarileri ve anıtları ile kuzey Amerika Birleşik Devletleri'nde 2051 yılında geçiyor. Yeni özellikler arasında dronlar, balistik kalkanlar, neon manzaralar, savaş dengeleme yeteneği, ölü takım arkadaşlarını diriltme ve düşen düşmanları "işe alma" yer alıyor - bunlar NEW STATE Mobile'daki yeni mekaniklerden sadece birkaçı. Araçlar arasında fütüristik arabalar, arabalar, motosikletler, tekneler ve planörler bulunur. NEW STATE Mobile, birinci (FPP) ve üçüncü (TPP) kişinin bakış açısı arasında geçiş yapabilen, yıkılabilir pencere ve kapılara sahip etkileşimli nesneler ve yapılar içerecek. Farklı ateşleme modu seçimleri, el bombası fırlatıcıları, kabzalar, dipçikler, nişangahlar, susturucular ve farklı silahlarla donatabileceğiniz ve seçebileceğiniz diğer aksesuar türleri ile silah özelleştirmesi içerecek.

NEW STATE Mobile ayrıca Team Duel gibi çeşitli modları olan ve ilgili seçilebilir aksesuarları ve fırlatma taktik ekipmanlarıyla bir ana ve bir ikincil olmak üzere 4 adede kadar silah seti seçebileceğiniz ikincil bir 4v4 çok oyunculu moduna sahiptir. Oyuna girerken veya ölürken seçebileceğiniz ve onları bekleme odasında (lobi) donatabilirsiniz.

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Şubat 2021'de PUBG Studios, PUBG Evreninin bir parçası olarak yakın gelecekte (yıl: 2051) geçen PUBG Mobile'ın devamı niteliğinde ayrı bir PUBG: NEW STATE varlığının geliştirildiğini duyurdu . Güney Koreli video oyunu geliştiricisi Krafton'ın dahili bir bölümü olan PUBG Studios tarafından geliştirilmiştir.

Temmuz 2021 yılında Krafton oyunu o yeni duyurulan güçlü bir rakip ve doğrudan rekabet hale yalnız Google Play Store'da 20 milyon ön kayıt aştığını bildirdi Apex Legends Mobile dan Electronic Arts . Oyun, Ekim 2021'de piyasaya sürülecek. 28 ülkede gerçekleştirilen Alpha testi, 28 Ağustos'ta sona erdi. hem de kombine ön kayıt iOS için başladığı tarihten bu yana ise Eylül 2021, oyun aştı 50 milyondan fazla ön kayıtlar Google Play ve App Store ön kayıtlarının bir rekora imza atarak.

27 Ocak 2022'de oyunun isminin "PUBG: New State"'den "New State Mobile"'a değiştirildiği duyurulmuştur.[2]

Yayınlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun İOS ve Android platformları için 11 Kasım 2021'de dünya çapında resmi olarak çıkışını gerçekleştirmiştir.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "PUBG: New State". PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Wiki (İngilizce). 31 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2021. 
  2. ^ NEW STATE MOBILE [@_NEWSTATEMOBILE] (27 Ocak 2022). "NEW STATE has always been a mobile-focused experience, and through the transformation to NEW STATE MOBILE, we are bringing this to the core" (Tweet) – Twitter vasıtasıyla. 
  3. ^ "PUBG New State çıkışını yaptı". 12 Kasım 2021. 16 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2021.