Justin Gabriel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(PJ Black sayfasından yönlendirildi)
Justin Gabriel
WrestleMania XXX Axxess 2014'te Lloyd
Doğum3 Mart 1981 (43 yaşında)
Cape Town, Western Cape, Güney Afrika
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıThe Bunny
Justin Angel
Justin Gabriel
Paul Lloyd
Paul Lloyd Jr.
PJ Black
Boyu1,85 m (6 ft 1 in)
Kilosu97 kg (214 lb)
Eğitildiği yerCape Town, Güney Afrika
EğitenPaul Lloyd Sr.
Tornado
Alex Shane
Mark Sloan
Florida Championship Wrestling
Başlangıç1997

Paul Lloyd Jr. ya da bilinen adıyla Justin Gabriel (d. 3 Mart 1981), Güney Afrikalı profesyonel güreşçidir. 2008-2015 yılları arasında WWE'de çalışmıştır.[1]

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nexus (soldan sağa): Justin Gabriel, Michael McGillicutty, Husky Harris, Wade Barrett, David Otunga ve Heath Slater.

Birleşik Krallık ve Güney Afrika Kariyeri (2000–2008)[değiştir | kaynağı değiştir]

Lloyd Jr İngiltere'deki Frontier Wrestling Alliance (FWA)'da eğitim gördü. Alex Shane ve Mark Sloan, Lloyd'un eğitmenleriydi. 2003'te FWA'e debutunu yaptı. International Pro Wrestling: United Kingdom'da da bir süreliğine güreşti. Daha sonra memleketi Güney Afrika'ya gitti. World Wrestling Professionals şirketinde güreşti ve WWP'nin Cruiserweight şampiyonu oldu.

World Wrestling Entertainment/WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Florida Championship Wrestling (2008–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

Gabriel 2008 yılında WWE ile sözleşme imzaladı. 5 Şubat’ta FCW’de debut yaptı. İlk maçında Kaval’a yenildi. İlk galibiyetini bir 6-Man tag team maçında aldı. Daha sonra ismini Justin Angle olarak değiştirdi. Kris Logan ile takım oldu. The Dudebusters’ı yenerek FCW Tag Team Title’ı kazandılar fakat aynı gece kemeri kaybettiler. İkili anlaşamayıp ayrıldılar ve çekişmeye girdiler. İlerleyen zamanlarda Alex Rilet, Vance Archer ve Sheamus’u Fatal 4 Way maçında yendi. Daha sonraları WWE’de takım arkadaşı olacak olan Heath Slater’ı yenerek Floride Heavyweight kemerini kazandı. Ring adını Justin Gabriel olarak değiştirdi.

The Nexus ve the Corre (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

NXT’ye Justin Gabriel ismiyle debut yaptı. Hocası Matt Hardy oldu. Debut maçında Matt Hardy ile birlikte William Regal ve Skip Sheffield’ı yendiler. Daha sonra Wade Barrett’i yendi. İlk yenilgisini CM Punk ve Darren Young’a karşı bir tag team maçında aldı. NXT’yi kim kazanır diye yapılan bir ankette Daniel Bryan ve Wade Barrett’in arkasında 3. oldu. 1 Haziran’da NXT kazananını belirlemek için yapılan Triple Threat maçını kaybetti ve elendi.

7 Haziran’daki Raw şovunda John Cena vs CM Punk maçının ardından bütün NXT kadrosu ikiliye saldırdı. Cena’ya işkence yaptılar. Daha sonra isimleri Nexus oldu. Nexus üyeleri WWE’den kontrat talep ettiler ama Raw GM’si Bret Hart reddetti. Fatal 4 Way PPV’sin deki 4’lü WWE Title maçına karıştılar ve Cena’nın kemeri kaybetmesine yol açtılar. Daha sonra istedikleri kontratları aldılar. Nexus ve dolayısıyla Justin Gabriel Raw ve PPV’ler de sıklıkla görünmeye başladı. Gabriel takımın en etkili elemanlarından biriydi. Saldırılardan sonra 450 Splash ile bitirici vuruşu yapan üyeydi. Nexus ilk maçı Cena’ya karşı 6’ya 1 handikap maçıydı. Darren Young dışındaki Nexus, Gabriel’in Cena’yı tuş etmesiyle maçı kazandı. Nexus Cena ve Raw kadrosu ile çekişmeye devam etti. Summerslam için 7 on 7 elimination tag team maçı ayarlandı. Gabriel Wade Barrett ile son 2’ye kaldı. Fakat maçı kaybettiler. Nexus, Cena ile uğraşmaya devam etti. Hell in a Cell PPV’si için Wade Barrett vs John Cena maçı ayarlandı. Cena kaybederse Nexus’a katılacaktı ki maçı Wade kazanınca Cena, Nexus’un yeni üyesi oldu. John Cena ve David Otunga Bragging Rights’da Tag Team şampiyonu oldular. Ama 1 gece sonraki Raw’da Wade ikilinin kemerini Justin Gabriel ve Heath Slater’a verdi. Otunga bilerek tuş oldu bu maçta. Justin Gabriel ve Slater kemeri 2 ay koruduktan sonra Santino Marella ve Vladimir Kozlov’a kaybettiler. Gabriel ve Slater rövanş maçını DQ ile kaybettiler. 10 Ocak 2011’deki Raw’da Nexus’un yeni lideri CM Punk oldu ve takımın ismi New Nexus oldu. Gabriel ve Slater, Punk’ın yeni politikasına uymadılar ve takımdan ayrıldılar.

21 Haziran'da Superstars'da Justin Gabriel, Tyson Kidd'le takım olup Curt Hawkins ve Tyler Reks ikilisini yenerler. 26 Temmuz ve 10 Ağustos'taki Superstarslarda da aynı maçlar yapılır ve ikisini de Gabriel ve Kidd kazanır. NXT'nin format değiştirir ve Florida Championship Wrestlingin yerine geçer. İlk NXT şampiyonunu belirlemek için düzenlenen turnuvaya katılır fakat çeyrek finalde Michael McGillicutty (Curtis Axel) tarafından elenir. 31 Ağustos Smackdown'da Gabriel ve Kidd ikilisi Prime Time Players'a yenilirler. 3 Ekim'de Main Event'te Gabriel ve Kidd ikilisi takım şampiyonluğu için contender turnuvasında çeyrek finalde Santino Marella ve Zack Ryder ikilisine yenilir. 12 Kasım RAW'da Gabriel, Kidd, Rey Mysterio ve Sin Cara dörtlüsü Prime Time Players ve Primo ve Epicoyu yenerler. Survivor Seriesda Gabriel, Kidd, Rey, Sin Cara ve Brodus Clay geleneksel 10 adam maçında Tensai, Prime Time Players, Epico ve Primo'yu yener. Kidd menisküsünden sakatlık geçirir ve Gabriel ile olan ortaklıkları sona erer. 17 Nisan'da Main Eventte Justin Gabriel Kıtalararası kemer için bir numaralı contender bulmak için yapılan Battle Royal'e katılır ve kazanır. Gecenin ilerleyen saatlerinde Kıtalararası şampiyon Wade Barrett'la karşılaşır ama kemeri almayı başaramaz.

Gabriel ve Slater, Nexus’dan ayrıldıktan sonra Smackdown’da Wade Barrett vs Big Show maçında Wade’e yardım ettiler. Daha sonra onlara Ezekiel Jackson’da katıldı. Bir sonraki hafta takımın isminin The Corre olduğunu duyurdular. Aynı gece Gabriel o zamanki World Heavyweight Champion Edge’i The Corre’un yardımıyla mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha sonra Gabriel ve Slater Tag Team Title için Santino ve Kozlov ile maça çıktılar ama Corre üyelerinin maça karışmasıyla DQ ile kaybettiler. Elimination Chamber’de yapılan maçı kazandılar ve kemeri 2. defa kazandılar. Bir sonraki gece kemerleri The Miz ve John Cena’ya kaybettiler. Ama dakikalar sonra tekrar kazandılar ve bu onların 3. Tag Team şampiyonlukları oldu. İlerleyen zamanlarda The Corre Big Show ile çekişti. WM’da yapılan maçta Big Show’un ekibi çok kısa bir sürede maçı kazandılar. Smackdown’da yapılan Tag Team Title maçında kemerleri Big Show ve Kane’e kaybettiler. Gabriel, Slater ve Barrett arka alanda Ezekiel Jackson’a saldırdılar ve gruptan attılar. The Corre Ezekiel Jackson ve Uso’larla tag team maçına çıktı. Maçı kaybettiler ve grup son buldu. Gabriel, Slater ile takılmaya devam etti. Usos ile çekişmeye girdiler. Usos’lar la 2 kere maça çıktılar ama ikisinde de kaybettiler. Slater ve Gabriel arka alanda tartıştılar ve ayrıldılar. Gabriel daha sonra face olarak görünmeye başladı.

Şampiyonluk Takipçiliği (2011–2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

Gabriel Smackdown Money in the Bank maçına katıldı. İyi performans gösterdi fakat Daniel Bryan maçı kazanan taraf oldu. Gabriel Smackdown’da feudsuz maçlara çıktı. Jinder Mahal ile çekişmeye girdi. Ted Dibiase’nin maça karışmasıyla Mahal’ı yenmeyi başardı. Ocak 2012'ye geldiğimizde Hornswoogle’ı Slater ve Cody’nin saldırılarından kurtardı. Slater yendi fakat daha sonra Cody’e yenildi. Elimination Chamber’de Jack Swagger ile United States Title için maça çıktı fakat kaybetti. 29 Mart’ta Superstars şovunda Tyson Kidd ile maça çıktı ve kazandı. Maçım ardından ikili el sıkıştı. Gabriel ve Kidd WM’da Tag Team Title için The Usos ve Epico Primo’ya karşı maça çıktılar. Fakat maçı Epico Primo kazanıp kemerlerini korudular. Gabriel ufak bir sakatlık geçirdi ve şimdiye kadar şovlarda görünmedi.

Sakatlığından bir süre sonra geri dönüş yaptı ve NXT'de Tyson Kidd'i yendi. Kolundaki sakatlık yüzünden kolluk taktı. Bir sonraki Hafta Tyson Kid ile takım oldu ve Epico and Primo'yu yendiler. Bu iki ismi yenince No Way Out'daki WWE Tagteam Title No 1# Contender maçına girmeye hak kazandılar. Çok heycanlı bir maç geçti ancak Kazanamadılar. Son dönemde bu iki ismi resmi bir takım haline getirip bir isim vermeyi planlınıyor haberleri gündemde.

21 Haziran'da Superstars'da Justin Gabriel, Tyson Kidd'le takım olup Curt Hawkins ve Tyler Reks ikilisini yenerler. 26 Temmuz ve 10 Ağustos'taki Superstarslardada aynı maçlar yapılır ve ikisini de Gabriel ve Kidd kazanır. NXT'nin format değiştirir ve Florida Championship Wrestling'in yerine geçer. İlk NXT şampiyonunu belirlemek için düzenlenen turnuvaya katılır fakat çeyrek finalde Michael McGillicutty (Curtis Axel) tarafından elenir. 31 Ağustos Smackdown'da Gabriel ve Kidd ikilisi Prime Time Playersa yenilirler. 3 Ekim'de Main Event'te Gabriel ve Kidd ikilisi takım şampiyonluğu için contender turnuvasında çeyrek finalde Santino Marella ve Zack Ryder ikilisine yenilir. 12 Kasım RAW'da Gabriel, Kidd Rey Mysterio ve Sin Cara dörtlüsü Prime Time Players ve Primo ve Epico'yu yenerler. Survivor Seriesda Gabriel, Kidd, Rey, Sin Cara ve Brodus Clay geleneksel 10 adam maçında Tensai, Prime Time Players, Epico ve Primo'yu yener. Kidd menisküsünden sakatlık geçirir ve Gabriel ile olan ortaklıkları sona erer. 17 Nisan'da Main Event'te Justin Gabriel Kıtalararası kemer için bir numaralı contender bulmak için yapılan Battle Royal'e katılır ve kazanır. Gecenin ilerleyen saatlerinde Kıtalararası şampiyon Wade Barrett'la karşılaşır ama kemeri almayı başaramaz.

Çeşitli Feudlar ve Ayrılışı (2013–2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımsız Federasyonlar (2015–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Total Nonstop Action Wrestling (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Lucha Underground (2015–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Güreşte[değiştir | kaynağı değiştir]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Justin Gabriel - WWE.com". WWE. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2015. 
  2. ^ Bishop, Matt (2 Mart 2010). "WWE NXT: Jericho humbles Bryan again". Slam! Sports. Canadian Online Explorer. 3 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2010. 
  3. ^ a b c d Endres, Cody (27 Ocak 2009). "FCW TV Report 9/27: WWE developmental TV – Hennig vs. Reks, Team Brett DiBiase vs. Team Vance Archer, Identity of faux Tiger Woods wife". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2010. 
  4. ^ a b c Valvo, Anthony J. (18 Şubat 2010). "From the Desk of Mr. V #55". WrestleView. 12 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2010. His signature moves are the discus elbow smash and STO. His finisher is the 450 Splash 
  5. ^ "James's WWE Superstars Results 7/11: Cesaro vs. Ryder, Gabriel debuts new finisher vs. Player". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2013. 
  6. ^ James, Justin (18 Temmuz 2012). "JAMES'S WWE NXT REPORT 7/18 - Week 5: Gabriel vs. Slater main event, Steamboat, Vickie's daughter, Overall Reax". PWTorch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2014. 
  7. ^ "JUSTIN GABRIEL VS. ANTONIO CESARO: WWE SUPERSTARS, OCTOBER 11, 2012 (2:14)". WWE. 11 Ekim 2012. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2014. 
  8. ^ Trionfo, Richard (24 Kasım 2012). "WWE SATURDAY MORNING SLAM REPORT: PEOPLE ARE THANKFUL; PEOPLE ARE EATING PIES; PEOPLE ARE WRESTLING (THE USOS, 3MB, EL LOCAL, AND JUSTIN GABRIEL)". PWInsider. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2014. 
  9. ^ a b James, Justin (11 Kasım 2011). "James's WWE Superstars Report 11/10: Bryan vs. Regal wrestling showcase, Riley, Gabriel, Rock hype". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  10. ^ a b c d Caldwell, James (9 Ağustos 2011). "Caldwell's WWE NXT Results 8/9: Ongoing "virtual time" coverage of NXT Season 5, Week 23 – Latest Rookie matches & challenges". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  11. ^ a b Cupach, Mike (25 Kasım 2011). "Cupach's WWE SmackDown Report 11/25: Alt. perspective of Survivor Series fall-out, live Smackdown set-up, Mike's Reax". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  12. ^ a b Endres, Cody. "FCW TV REPORT 5/31: Ricky Ortiz wins a battle royal, Jennifer Hudson's fiance makes in-ring debut, new FCW tag champs". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2011. Angel retaliates with a Blue Thunder Driver / Angel with a huracanrana for a nearfall. 
  13. ^ James, Justin (10 Ağustos 2011). "James's WWE NXT Report 8/9: Alt. perspective review of NXT Week 23, overall show Reax". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  14. ^ Trionfo, Richard. "WWE NXT Report: Two More Gold Rush Matches; Kassius Ohno in Action; Divas in Action; Future Plans for Dalton and Jordan After Their Upset Last Week". PWInsider. 8 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. Gabriel escapes and hits an elbow drop out of an inverted front face lock 
  15. ^ Trionfo, Richard. "WWE Superstars Report: Kidd and Gabriel/Reks and Hawkins; McGillicutty/Ryder; McIntyre/Sin Cara (and Raw Recaps)". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 
  16. ^ a b Trionfo, Richard. "WWE Superstars Report: Kidd and Gabriel/Hawkins and Reks; Santino/McGillicutty; Tensai/Ryder". PWInsider. 8 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. 
  17. ^ a b Trionfo, Richard. "FCW Television Report: Kaval Wrestles for the FCW Title". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  18. ^ Trionfo, Richard. "FCW TELEVISION REPORT: NXT SUPERSTARS FROM BOTH SEASONS ARE FEATURED". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  19. ^ Endres, Cody. "FCW TV Report 6/21: Tyler Reks becomes #1 contender, Dusty Rhodes criticizes Josh Mathews, Abraham Washington involved in decent segment". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2011. 
  20. ^ a b Trionfo, Richard. "WWE Superstars Report: United States and Tag Champion in Action; Former Tag Champs Face Off in the Opener". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  21. ^ Parks, Greg. "Parks' WWE SmackDown Report 1/13: Ongoing "virtual time" coverage of the show, including Daniel Bryan vs. Big Show, no count-out, no-DQ, for the World Title". Pro Wrestling Torch. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  22. ^ a b Tait, James (19 Ağustos 2011). "Tait's WWE SmackDown Report 8/19: No. 1 contender battle royal, Weekly Smackdown Breakdown". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2012. 
  23. ^ Trionfo, Richard. "WWE SmackDown Report: Can the Intellectual Savior Control the Hooligan?; Kane Has a Breakthrough and Then a Relapse; And More Raw Footage Than You Can Shake a Stick". PWInsider. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2012. 
  24. ^ Caldwell, James (25 Mayıs 2010). "Caldwell's WWE NXT TV Report 5/25: Ongoing "virtual time" coverage of NXT on Syfy Week 14". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  25. ^ Bishop, Matt. "WWE NXT: Maxine makes the switch". SLAM! Wrestling. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. 
  26. ^ Trionfo, Richard. "WWE Main Event Report: Mix versus Dolph Ziggler; Barrett versus Gabriel; John Cena Will Appear Next Week; Damien Sandow Adds Some Class to the Show". PWInsider. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. 
  27. ^ a b Cupach, Mike (23 Eylül 2011). "Cupach's WWE SmackDown Report 9/23: Alt. perspective review of post-PPV and pre-PPV lead-in episode, Mike's Show Reax". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  28. ^ a b Caldwell, James (28 Aralık 2011). "James's WWE NXT Report 12/28 – Week 43: Review of final NXT of 2011; year-end review of NXT series". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  29. ^ Tedesco, Mike (11 Nisan 2011). "Raw Results – 4/11/11". WrestleView. 30 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  30. ^ Plummer, Dale (6 Eylül 2010). "RAW: Edge, Jericho fight to keep PPV spots". Slam! Sports. Canadian Online Explorer. 3 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2010. 
  31. ^ Trionfo, Richard. "WWE NXT Report: Slater vs. Gabriel; Diaz Debuts; Steamboat vs Kruger; Aksana Causes Trouble For Alex Riley". PWInsider. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2012. 
  32. ^ Stephens, David (20 Eylül 2010). "Raw Results – 9/20/10". WrestleView. 5 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2010. 
  33. ^ "WWE News: Superstars Spoilers 12/15 – Smackdown brand results for Thursday's webshow". Pro Wrestling Torch. 13 Aralık 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2012. 
  34. ^ "James's WWE Superstars Report 12/22: Tag champs in main event, Riley vs. Hennig, Gabriel vs. Slater, FCW call-up gets a name". Pro Wrestling Torch. 23 Aralık 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  35. ^ "James's WWE Superstars Report 12/28 – Week 43: Review of final NXT of 2011; year-end review of NXT series". Pro Wrestling Torch. 28 Aralık 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  36. ^ a b Martin, Adam. "NXT Results – 5/30/12". WrestleView. 8 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2012. 
  37. ^ James, Justin. "James's WWE Superstars Report 3/15: Divas champ in main event, Kofi & Truth, Reks & Hawkins on shaky ground?, strong Hunico-Gabriel match". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. 
  38. ^ James, Justin. "James's WWE Superstars Report 6/21: Ryder main-events in front of hometown crowd, Kidd & Gabriel, Hunico". Pro Wrestling Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2012. 
  39. ^ Namako, Jason. "Superstars Results – 8/9/12". WrestleView. 11 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2012. 
  40. ^ Trionfo, Richard. "WWE NXT Report: Gabriel and Kidd Reunite; Daughters of WWE Legends Meet in the Ring". PWInsider. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2012. 
  41. ^ Martin, Adam. "Superstars Results – 6/21/12". WrestleView. 27 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2012. 
  42. ^ "JAMES'S WWE SUPERSTARS REPORT 12/8: Bourne returns to TV from suspension, Mason vs. Mac, Kidd vs. Gabriel, Swagger". Pro Wrestling Torch. 9 Aralık 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  43. ^ "Daniel Bryan won the SmackDown Money in the Bank Ladder Match". WWE. 17 Temmuz 2011. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  44. ^ Martin, Adam (26 Ocak 2015). "Name change for Justin Gabriel, booked for 1/31 indy date". Wrestleview. 13 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2015. 
  45. ^ "Tribute to PJ Black". World Wrestling Professionals. 8 Temmuz 2011. 23 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2012. 
  46. ^ Murphy, Ryan (2 Mart 2010). "Results: Rising to the challenge". World Wrestling Entertainment. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ağustos 2010. 
  47. ^ "We Are One (WWE Version)". Apple Inc. 9 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2010. 
  48. ^ "End of Days". Apple, Inc. 1 Haziran 2011. 25 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2016. 
  49. ^ "Biography". Bleeding in Stereo (Official website). 29 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2013. 
  50. ^ "Fear Nothing". iTunes. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2013. 
  51. ^ "Timeline Photos - Destiny Wrestling - Facebook". facebook.com. 20 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2016. 
  52. ^ a b "Champions Roll Call". Florida Championship Wrestling. 5 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2011. 
  53. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2016. 
  54. ^ a b Alvarez, Bryan (24 Ekim 2015). "New champions crowned at Global Force Wrestling TV tapings". Wrestling Observer Newsletter. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2015. 
  55. ^ Boutwell, Josh (8 Şubat 2016). "Viva la Raza: Lucha Weekly (2/8/16)". Wrestleview. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2016. 
  56. ^ "Achievement Awards: Feud of the Year". Pro Wrestling Illustrated. 10 Ocak 2011. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 
  57. ^ "Achievement Awards: Most Hated". Pro Wrestling Illustrated. 17 Ocak 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2011. 
  58. ^ ""PWI 500": 1–100". Pro Wrestling Illustrated. 9 Ağustos 2011. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  59. ^ a b Caldwell, James (28 Temmuz 2015). "TNA news: Impact TV spoilers - big events taped Monday in Orlando". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2015. 
  60. ^ "History of the WWE Tag Team Championship: Justin Gabriel & Heath Slater". World Wrestling Entertainment. 25 Ekim 2010. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2010. 
  61. ^ "History of the WWE Tag Team Championship: Justin Gabriel & Heath Slater (2)". World Wrestling Entertainment. 20 Şubat 2011. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2011. 
  62. ^ "History of the WWE Tag Team Championship: Justin Gabriel & Heath Slater (3)". World Wrestling Entertainment. 21 Şubat 2011. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2011. 
  63. ^ "WWE News: Full list of 2010 Slammy Awards – 12 announced on Raw, 10 announced on WWE's website". Pro Wrestling Torch. 13 Aralık 2010. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2010. 
  64. ^ "WWP World Cruiserweight title". World Wrestling Professionals. 11 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]