Osmancan Tekeşin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Osmancan Tekeşin
3. Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı
Görev süresi
27 Aralık 2015 - 25 Eylül 2016
Kişisel bilgiler
Partisi Hak ve Eşitlik Partisi

Osmancan Tekeşin (d. 24 Haziran 1989, Konak, İzmir) Türk siyasetçi, kimyager, Hak ve Eşitlik Partisi'nin eski genel başkanı.

Lise öğrenimini İzmir’de, Mersinli Anadolu Teknik Lisesinde tamamladı. Bu yıllarda, kendisinden "hayatıma yön veren kişi" olarak bahsettiği Osman Pamukoğlu'nun Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok isimli kitabını okuyarak, onun önderliğinde bir mücadele verilmesi gerektiğine inandı ve takip etmeye başladı.

Ege Üniversitesi önlisans kimya bölümünde üniversite eğitimine başladığı sırada Osman Pamukoğlu'nun 28 Temmuz 2008’de Sinop’tan yayınladığı ''Anadolu ve Trakya’da Yaşayan Türk Halkı Bu Çağrı Size'' başlıklı manifestosunu okuyarak, 4 Eylül 2008’de kurulan Hak ve Eşitlik Partisi'ne katılma kararı aldı. 2008 ekim ayı sonlarında partinin Bornova İlçe Gençlik Kolları’na katılarak, aktif görev almaya başladı.

Öğrenimini Ege Üniversitesinde tamamladığında partinin İzmir il gençlik kolları başkanı oldu.

2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Fakültesine kaydını yaptırdı.

İlaç Geliştirme & Farmakokinetik Araştırma-Uygulama, Zehir Araştırma ve Uygulama, Maden Analiz, Çevre Gıda, Ar-Ge ve Fire Assay laboratuvarlarında mesleğini icra etti.

2013 yılında çalıştığı özel şirketten ayrılarak ticarete girme kararı aldı ve şirket kurdu.

4 yıl İzmir'de il gençlik kolları başkanlığı görevini sürdürdü. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde HEPAR lideri Osman Pamukoğlu'nun İstanbul'dan bağımsız aday olacağını açıklaması üzerine gençlik kollarından seçtiği 15 kişi ile İstanbul'a gitti ve seçim gününe kadar saha tanıtım faaliyetlerini yönetti.

Seçimlerden sonra, 11 Temmuz'da partinin yönetim kadrolarının üçte ikisinin gençleştirildiği kurultayda genel sekreterlik görevine seçildi. 5 ay boyunca genel sekreterlik görevini icra etti.

27 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen, HEPAR'ın yönetim kadrosunun tamamının gençleştirildiği 4. Olağan Kurultay'da delege oylarının tamamını alarak genel başkan seçildi. 25 Eylül 2016 tarihinde yapılan, 8. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlık görevinden ayrılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Parti siyasi görevi
Önce gelen:
Recep Bakırcı
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı
26 Kasım 2015 - 25 Eylül 2016
Sonra gelen:
Yücel Savaş