Origin (Evanescence albümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Origin
Evanescence demo albümü
Yayımlanma4 Kasım 2000, ABD
Kaydedilme2000
TarzAlternatif Rock
Süre46:27
ŞirketBigwig Enterprises
Evanescence kronolojisi
Sound Asleep EP
(1999)
Mystery EP
(2003)

Origin, ilk Evanescence albüm kaydı. Zaman zaman ilk Evanescence albümü olarak geçse de Amy Lee bunu bir demo CD'si olarak kabul ettiklerini söylüyor. Resmi sitelerinde de ilk albüm olarak Fallen gösteriliyor.

Demodan toplam 2500 adet basıldı ve sadece Little Rock'ta satışa sunuldu.Daha sonra grubun popülaritesinin artmasıyla birlikte yeni bir Rus korsan basımı yayınlandı(19 şarkıyla). Bu yüzden albümün orijinalini bulmak çok zorlaştı. Grup üyeleri de fanlara albümü almak yerine internetten indirmelerini söylüyor.[1]

Albümde daha sonra Fallen'da yer alan Whisper, My Immortal ve Imaginary şarkıları yer aldı. Whisper ve My Immortal temelde Fallen versiyonlarıyla aynı olsa da Imaginary'nin Origin sürümü Fallen'dakinden çok farklıdır. Bu şarkılara ek olarak Even In Death şarkısı 2004 yılının Mart ayına kadar Evanescence konserlerinde çalındı.

Outtake: Away From Me[değiştir | kaynağı değiştir]

CD'nin resmi versiyonlarında "Away From Me" adındaki outtake gizlenmiş şarkı olarak yer alıyor.Bazı CD çalarlarda da 1. şarkıdan önceki şarkıya geçildiğinde de çalabiliyor. Bu şarkıya David Hodges da vokaliyle katılıyor.

Çıkarılan şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümden Listen To The Rain ve Demise adlı iki şarkı çıkarıldı."Listen To The Rain" Amy Lee'nin okul korosundayken mezuniyet için yaptığı şarkıydı. Grup ilk önce 11.şarkıyı "Eternal", 12.'yi "Listen To The Rain", 13.'yü de "Demise" olarak belirlemişti. Ancak daha sonra "Demise" ve "Eternal"ı birleştirmeye, "Listen To The Rain"'i de albümden çıkartmaya karar verdiler."Demise" böylece "Eternal"e dönüşmüş oldu.

Şarkılarla ilgili notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Origin'de bulunan şarkılar birçok şarkıcı veya birçok albüm ile bağlantılı. My Immortal şarkısı Fallenda yer alan versiyonla hemen hemen aynıdır.

Even In Death şarkısında girişte White Zombie şarkısı olan Ratfinks, Suicide Tanks and Cannibal Girlsden kısa bir bölüm, bitişte de The Crow adlı filmde Rochelle Davis'in canlandırdığı Sarah karakterinin cümleleri duyuluyor.

Anywhere in kısa bir bölümü Where Will You Go nun bitişinde kullanılıyor.

Lies'ın farklı sözleri olan bir sürümü bulunuyor ancak girişteki bölümler iki şarkıda da aynı.

Origin, Whisper ve Haunted'ın demo versiyonlarına katıldı. Daha sonra Automata 3.0 adında bir CD'de yer aldı (dergi CD'si). "Origin" ayrıca Terror in the Haunted House adlı filmden iki cümle içeriyor.

Eternal ise önce fırtına ve yıldırım sesleri, daha sonra piyano solosu ve sonra da 16 notalık tekrarlanan bir melodiyle bitiyor.Bir ara şarkının 14 dakikadan uzun olan ve "Away From me", "Eternal", "Listen To The Rain" ve "Demise"'dan oluşan bir derlemesi yapıldı.Daha sonra bundan vazgeçilerek "Demise" "Eternal"'a katıldı ve son hali tamamlandı.

Albüm kapağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Origin ve Evanescence EP'de resmi kullanılan Angel Of Grief heykeli (Roma, İtalya)

Albümün kapağında kırmızı ve siyah renklerle Evanescence logosu var. Ayrıca kapakta arka planda bir kadının resmi bulunuyor. Arka kapakta ise hem Evanescence logosu, hem de Roma'daki ünlü Angel Of Grief heykelinin resmi bulunuyor. Bu resim Evanescence EP de dahil birçok tekli ve albümün kapağında yer alıyor.

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şarkı Yazarlar Süre
0. "Away From Me" (Outtake) 0:25
1. "Origin" (Giriş) Amy Lee, Ben Moody 0:35
2. "Whisper" (Origin sürümü) Amy Lee, Ben Moody 3:56
3. "Imaginary" (Origin sürümü) Amy Lee, Ben Moody 3:31
4. "My Immortal" (Origin sürümü) Amy Lee, Ben Moody 4:26
5. "Where Will You Go" Amy Lee, Ben Moody 3:49
6. "Field Of Innocence" Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 5:13
7. "Even In Death" Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 4:09
8. "Anywhere" Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 6:03
9. "Lies" Amy Lee, Ben Moody 3:49
10. "Away From Me" Amy Lee, Ben Moody, David Hodges 3:30
11. "Eternal" (Enstrümantal) Ben Moody, David Hodges 7:22

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Yardımcı Müzisyenler
  • Will Boyd - Bas gitar (Away From Me)
  • Bruce Fitzhugh (Living Sacrifice'dan) & Stephanie Pierce - Vokal (Lies)
  • Suvi Petrajajrvi, Sara Moore, Catherine Harris & Samantha Strong - Vokal (Field Of Innocence)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Evanescence EPleri". EvanescenceReference.info. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2007.