Opel taşıtlarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Aşağıdakiler geçmiş ve şimdiki üretim modelleri ile konsept araçlar da dahil olmak üzere Opel tarafından üretilen araçların bir listesidir.

Model geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Üretim
Üretilmiş taşıtlar
Model Yorumlar Resim
Mini sınıf otomobil
2000-2007 Agila A Opel Agila A 1.2 Njoy.JPG
2013'ten beri Adam Opel Adam 1.4 Glam – Frontansicht, 15. Januar 2014, Düsseldorf.jpg
2015'ten beri Karl Opel KARL (1).jpg
Küçük sınıf otomobil
1980-1982 Chevette Chevette 1980'den 1982'ye kadar üretimde kaldı. Araç Vauxhall tarafından üretildi. Vauxhall Chevette 4 door notchback Trumpington.jpg
1982-1993 Corsa A Başlangıçta sadece iki kapılı sedan veya üç kapılı hatchback olarak mevcut olan Opel'in ilk küçük otomobili. 1990 yılında, Opel Corsa makyajlandı. Opel Corsa A front 20080131.jpg
1993-2000 Corsa B İlk Corsa, 1983 yılında tanıtılan konsept otomobil Opel Junior'a dayanıyordu. Opel Corsa front 20080417.jpg
1994-2000 Tigra A Tigra, Corsa B'ye dayanan bir spor kupaydı. Opel Tigra front 20071212.jpg
2000-2006 Corsa C Corsa C, Tigra TwinTop B, Meriva A ve Combo C'nin temeli olarak kullanıldı. Opel Corsa C 1.2 Elegance front 20100912.jpg
2004-2009 Tigra TwinTop B Alt yapısı Corsa C'ye dayanan, açılabilir çelik tavanlı bir roadster. Araba Fransa'da Heuliez tarafından üretildi. OPEL-VAUX-TIGRA-B.jpg
2006-2014 Corsa D Corsa'nın dördüncü nesli, Fiat Grande Punto ile aynı platform kullanılmıştır. 2007 Opel Corsa D 01.jpg
2014'ten beri Corsa E Opel Corsa - Mondial de l'Automobile de Paris 2014 - 017.jpg
Küçük aile otomobili
1947-1953
156,870
Olympia Opel Olympia.jpg
1962-1965
649,512
Kadett A Opel Kadett A.jpg
1965-1973
2,649,501
Kadett B Opel Kadett B BW 2016-09-03 13-52-40.jpg
1973-1979
1,701,000
Kadett C Opel Kadett C City front 20081127.jpg
1979-1984
2,092,087
Kadett D Opel kadett d 1 v sst.jpg
1984-1991
3,779,289
Kadett E Opel Kadett Kombi front 20080224.jpg
1991-1998 Astra F Opel Astra F front 20081229.jpg
1998-2004 Astra G Opel Astra G Coupé.JPG
2004-2009 Astra H Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI front.JPG
2009-2015 Astra J Opel Astra J.JPG
2015'ten beri Astra K Opel Astra 1.4 EDIT ecoFLEX Innovation (K) – Frontansicht, 10. Oktober 2015, Düsseldorf.jpg
2011'den beri Ampera Opel Ampera.JPG
Büyük aile otomobili
1967-1970
80,637
Olympia A 1968-Opel-Olympia.jpg
1970-1975
692,000
Ascona A Opel Ascona A 1974.jpg
1970-1975
500,000
Manta A Manta A GTE.JPG
1975-1981
Ascona B Ascona B rechts.jpg
1975-1988
550,000
Manta B 1975 Opel Manta B Heck.jpg
1981-1988
Ascona C Opel ascona c.jpg
1988-1995
Vectra A Opel Vectra front 20071109.jpg
1990-1997 Calibra Opel Calibra front 20071007.jpg
1995-2002
Vectra B Opel vectra b.jpg
2002-2008
Vectra C Vec C2006.jpg
2003-2008 Signum Opel Signum rear 20090919.jpg
2008-2017 Insignia A Opel Insignia 20090717 front.jpg
2013'ten beri Cascada Astra J'ye dayanan cabriolet Opel Cascada 1.6 EDIT Innovation – Frontansicht, 23. März 2014, Düsseldorf.jpg
2017'den beri Insignia B Opel Insignia Grand Sport 1.6 Diesel Business Innovation (B) – Frontansicht, 5. Mai 2017, Düsseldorf.jpg
Full-size
1953-1957 Olympia Rekord Opelrekord.jpg
1957-1960 Rekord P1 Opel Rekord P1 BW 2016-07-17 14-22-45.jpg
1959-1962 1200 & 1500 Opel 1200 vl red TCE.jpg
1960-1963 Rekord P2 Opel Rekord P2 Coupe 01.jpg
1963-1965 Rekord A Opel Rekord A front 20091211.jpg
1965-1966
Rekord B REKORD-B-2.JPG
1966-1972
Rekord C
1967-1971 Commodore A Opel Commodore A rear 20080126.jpg
1971-1977 Rekord D Opel Rekord D rear 20090810.jpg
1972-1977 Commodore B Opel Commodore B Coupé.jpg
1977-1982 Rekord E1 Opel Rekord E1 front.jpg
1982-1986 Rekord E2 Opel Rekord E2 front 20081127.jpg
1978-1986 Senator A Opel Senator CD.jpg
1978-1986 Monza OPEL-VAUX-MONZA-A-FACELIFT.jpg
1978-1982 Commodore C Commo voyage.jpg
1986-1993 Omega A Opel Omega front 20071007.jpg
1987-1993 Senator B Opel Senator B front 20080102.jpg
1994-2003 Omega B Opel Omega II 2.2i Facelift front 20100509.jpg
Lüks taşıt
1948-1953 Kapitän '48 Opel-kapitaen-38-40.jpg
1953-1955 Kapitän '54 Opel Kapitan R 1955.jpg
1955-1958 Kapitän '55 Opel Kapitän,Bj.1956am20050717.jpg
1958-1959 Kapitän P 2,5 Opel kapitan 1950s 2.jpg
1959-1963 Kapitän P 2,6 Opel Kapitaen P 2,6.jpg
1964-1968 Kapitän/Admiral/Diplomat A
(Opel KAD A)
Opel Kapitän A.jpg
1969-1977 Kapitän/Admiral/Diplomat B
(Opel KAD B)
Opel Diplomat B.jpg
Spor otomobil
1968-1973
103,463
GT Opel GT 2012-09-01 14-23-06.JPG
1971-1974
127
Intermeccanica Indra Saxony Classic Rallye 2010 - Intermeccanica Indra 1972 (aka).jpg
2000-2005
7,996
Speedster Opel Speedster 22 v03.jpg
2007-2009
7,519
GT (Roadster) Opel GT front.jpg
Mini MPV
2003-2010 Meriva A Opel Meriva Facelift 20090812 front.JPG
2008-2015 Agila B Opel Agila B front-1.jpg
Leisure activity vehicle
1986-1994 Combo Kadett E (Combo A) Opel Kadett Combo.jpg
1994-2001 Combo B Hier ist der Combo als Kastenwagen zu sehen.
2001-2010 Combo C Opel Combo C Tour 1.7 DTI front 20100808.jpg
2011-2018 Combo D Opel Combo 1.6 CDTI Edition (D) – Frontansicht, 18. März 2012, Wuppertal.jpg
2018'den beri Combo E 2018 Opel Combo Life Leonberg IMG 0158.jpg
Kompakt MPV
1999-2005 Zafira A Opel Zafira A Facelift front 20091022.jpg
2001-2009 HydroGen3
2005'ten beri Zafira B Opel Zafira B Facelift front 20090923.jpg
2008-2010 HydroGen4
2010-2017 Meriva B Opel Meriva B 1.4 ECOTEC Innovation front 20100907.jpg
2017'den beri Crossland X C 2017 Opel Crossland X front (red) 3 crop.jpg
Büyük MPV
1996-1999 Sintra OPEL-VAUX-SINTRA-A.jpg
2011'den beri Zafira Tourer C Opel Zafira C 2016 facelift at Schaffen Diest (2017).jpg
Hafif ticari araçlar
1973-1986 Bedford Blitz Bedford blitz v sst.jpg
1997-2001 Opel Arena Opel arena.jpg
1998-2010 Movano A Opel Movano MTF.jpg
2001'den beri Vivaro A Opel Vivaro front 20080108.jpg
2010'dan beri Movano B Opel Movano B front 20100705.jpg
Off-road taşıtı
1991-1998 Frontera A Opel Frontera B vl blue short.jpg
1998-2003 Frontera B Opel Frontera front 20080730.jpg
1992-1999 Monterey Auf dem Isuzu Trooper basiert der Opel Monterey.
SUV
2006-2015 Antara Opel Antara front 20071104.jpg
2012'den beri Mokka/Mokka X 2016 yılında Mokka X olarak yeniden adlandırıldı Opel Mokka 1.4 Turbo ecoFLEX Innovation – Frontansicht, 20. Oktober 2012, Heiligenhaus.jpg
2017'den beri Grandland X Opel Grandland X Monrepos 2018 IMG 0066.jpg
Ticari taşıt
1932-1954 Blitz Opel-Blitz-LF15.jpg
1951-1960 Blitz Opel blitz pritsche 1 sst.jpg
1960-1965 Blitz Opel Blitz Feuerwehr.jpg
1966-1975 Blitz Opel blitz 3 sst.jpg
Pick-up kamyonet
1992-2001 Campo Opel Campo TDS 4x4 Sportscab 1992-2001 frontleft 2008-07-27 U.jpg
Tarihi taşıt
1899-1901 Patent Motor Car, System Lutzmann OpelLutzmann.jpg
1909 4/8 PS "Doktorwagen" Opel 4 8 PS Doktorwagen 1910.jpg
1911-1920 Opel 5/12 PS "Puppchen" Opel 5-12 PS 1.jpg
1914 12,3-Liter-Rennwagen Opel 12,3L Rennwagen 1914.JPG
1922-1924 "Opel 10/30 (10/35) PS" Opel 10-35 PS 1.jpg
1924-1931 "Laubfrosch" Opel laubfrosch.jpg
1928 RAK2 OpelRAK2.JPG
1929 Opel Regent
1935-1937 P4 OpelP4.jpg
1935-1953 Olympia Opel-Olympia.jpg
1936-1940 Kadett Opel-kadett-1936.jpg
1937-1938 Super 6 Opel-Super6-Cabrio-1938.jpg
1937-1939 Admiral Opel Admiral11.JPG

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]