Only When I Laugh (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Only When I Laugh
Dosya:Only when i laugh.jpg
YönetmenGlenn Jordan
YapımcıNeil Simon
Roger M. Rothstein
YazarNeil Simon
Based on The Gingerbread Lady
OyuncularMarsha Mason
Kristy McNichol
James Coco
Joan Hackett
David Dukes
MüzikDavid Shire
Görüntü yönetmeniDavid M. Walsh
KurguJohn Wright
StüdyoRastar
DağıtıcıColumbia Pictures
Çıkış tarih(ler)i23 Eylül 1981 (1981-09-23)
Süre120 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Hasılat$25,524,778

Only When I Laugh , Neil Simon'ın 1970 tarihli The Gingerbread Lady oyununa dayanan 1981 yapımı bir Amerikan komedi-drama filmidir .

Hikâye, ergen kızının ve arkadaşlarının sorunlarıyla uğraşırken ayık kalmaya çalışan alkolik bir Broadway aktrisi hakkındadır: güzelliğini kaybetmekten korkan kibirli bir kadını ve üçüncü sınıf küçük rollere kadar düşmüş gey bir aktör anlatır. Simon, film uyarlaması için ana karakterin adını Georgia Hines olarak değiştirdi; karakter sahne versiyonunda Evy Meara olarak geçiyordu. Ana karakter bir kabare şarkıcısından Broadway tiyatro oyuncusuna dönüştü.

Simon tarafından yazılan ve Glenn Jordan tarafından yönetilen filmde Marsha Mason, Joan Hackett, James Coco ve Kristy McNichol rol alıyor . Aynı zamanda o zamanlar bilinmeyen Kevin Bacon ve John Vargas ile iki kısa sahne de içeriyor.

Başrolde En İyi Kadın Oyuncu (Marsha Mason), Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu (James Coco) ve Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu (Joan Hackett) Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi. Film gişede de başarılı olduğunu kanıtladı.

Coco da aynı rolle Altın Ahududu Ödülleri'nde En Kötü Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]