One Hundred Men and a Girl

Vikipedi, özgür ansiklopedi

One Hundred Men and a Girl (afişte 100 Men and a Girl) Henry Koster tarafından yönetilen ve Deanna Durbin ile maestro Leopold Stokowski'nin başrol oynadığı 1937 Amerika yapımı müzikal komedi filmidir.. Charles Kenyon, Bruce Manning ve James Mulhauser tarafından Hanns Kräly'nin bir öyküsünden uyarlanan film, işsiz arkadaşlarından bir senfoni orkestrası oluşturmak için mücadele eden bir müzisyenin kızı hakkındadır. Azim, çekicilik ve birkaç yanlış anlama sayesinde, ünlü şef Leopold Stokowski'yi bir konserde yönetmesi için ikna edebilirler ve bu da bir radyo sözleşmesine yol açar. Yüz Adam ve Kız, Leopold Stokowski'nin yer aldığı iki sinema filminin ilkiydi ve aynı zamanda Durbin'in oyuncu ve şarkıcı olarak en iyi hatırlandığı filmlerden biridir.

Film, En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Buna ek olarak, Charles Previn , Universal Pictures'ın müzik departmanı başkanı olarak, Orijinal Müzik Müziği dalında Akademi Ödülü'nü kazandı. (Belirli bir besteci ismi hiç belirtilmedi. ) Bu filmin aday olduğu diğer üç ödül ise En İyi Kurgu, En İyi Ses Miksajı ( Homer G. Tasker ) ve En İyi Orijinal Öykü idi .[1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The 10th Academy Awards (1938) Nominees and Winners". oscars.org. 11 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]