Olga Bezsmertna

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Olga Bezsmertna
Doğum06 Ağustos 1983 (40 yaşında)
Bohuslav, Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Sovyetler Birliği
EğitimKiev Konservatuvarı
MeslekOpera soprano

Olga Bezsmertna (Ukraynaca: Ольга Безсмертна; d.6 Ağustos 1983[1][2]), Viyana Devlet Operası'nda çalışan Ukraynalı bir opera soprano . 2011'de Neue Stimmen yarışmasını kazandıktan sonra orada çalışmaya başladı ve kısa süre sonra Halévy'nin La Juive filminde Dvořák'tan Rusalka ve Rachel gibi başrolleri oynadı. Zürih Opera Binası'nda Çaykovski'nin Eugene Onegin'inde Tatyana, Milano'da La Scala'da Cavalli'nin La Calisto'sunda Diana ve Bavyera Devlet Operası'nda Mozart'ın Figaro'sunda Kontes olarak yer aldı.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Olga Bezsmertna Bohuslav'da doğdu. Kiev Konservatuvarı'nda ses eğitimi aldı ve 2010 yılında mezun oldu. 2007'de Oder-Spree Festivali'nde yer aldı.[2] Bezsmertna, 2006 ve 2011 yılları arasında birçok uluslararası yarışmada başarılı oldu 2011'de Neue Stimmen birincilik ödülünü kazandığında, Viyana Devlet Operası direktörü Dominique Meyer jüriye liderlik etti ve ertesi yıl onu sahnesi için görevlendirdi. Oradaki ilk rolü, 19 Mart 2012'de Wagner'in Die Feen'deki Lora'ydı On gün sonra, Hindemith'in Cardillac filminde Leydi olarak göründü. Orada ayrıca Mozart'ın Die Zauberflöte'sinde hem Pamina hem de First Lady, Don Giovanni'de Donna Elvira ve Figaro'da The Countess olarak performans sergiledi . 2014'te Dvořák'ın Rusalka filminde ve ertesi yıl Halévy'nin La Juive filminde Rachel'ın başrolünde yer aldı . Bezsmertna, Viyana Opera Balosu 2015'te Figaro'nun " Dove sono " aryasını seslendirdi . Şarkıcı, 2015 yazında Salzburg Festivali'nde Claus Guth tarafından sahnelenen ve Franz Welser-Möst tarafından yönetilen Beethoven'ın Fidelio'sunda Marzelline olarak ilk çıkışını yaptı. Bezsmertna, Salzburg Festivali'nde Strauss'un Die Liebe der Danae adlı eserinde şarkı söyledi ve ilk çıkışını 2017/2018 sezonunda Çaykovski'nin Eugene Onegin'inde Tatyana olarak Zürih Opera Binası'nda yaptı. 2021'de Cavalli'nin La Scala'daki La Calisto'sunda Diana rolünü sahne aldı. 2022'de Bavyera Devlet Operası'nda Kontes olarak sahne aldı.

Bezsmertna, Deutsche Oper Berlin, Staatstheater Wiesbaden ve Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern'de sahne aldı. Valery Gergiev, Ádám Fischer, Alain Altınoğlu, James Conlon ve Christian Thielemann gibi şeflerle çalışmaktadır.

Bezsmertna evli ve iki çocuk annesidir.[2] Kocası ilahiyat okudu.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bertelsmann Stiftung, Finalteilnehmer 2011 29 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Almanca)
  2. ^ a b c Künstlergespräch mit Olga Bezsmertna 29 Mart 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Stretta, Freunde der Wiener Staatsoper, March 2018, p. 6 (Almanca)